Σεμινάριο Food Styling & Food Photography με τον chef-storyteller Γιάννη Μπουροδήμο.
- ΑΘΗΝΑ: 210-8230090 ΧΑΛΚΙΔΑ: 22210-74005
- info@iekpraxis.gr
Τα 10 Σημεία Υπεροχής του ΙΕΚ PRAXIS στην Ζαχαροπλαστική
1. Στο ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής PRAXIS έχει πλέον δημιουργηθεί η Dream Team της σύγχρονης ελληνικής Ζαχαροπλαστικής.
Έτσι το ΙΕΚ PRAXIS, βάζει πραγματικά πολύ ψηλά τον πήχη της ζαχαροπλαστικής εκπαίδευσης, εμφυσώντας στους σπουδαστές του την φιλοσοφία «the sky is the limit»!
2.Τμήματα έως 18 Ατόμων με hands on προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
3. Ενισχυμένα εργαστηριακά μαθήματα σε μέρες και ώρες. Ποιοτικές πρώτες ύλες και αναλώσιμα για Άψογο Ζαχαροπλαστικό Αποτέλεσμα
4. Παρέχονται Βιβλία & Σημειώσεις χωρίς extra χρέωση σε έντυπη μορφή για όλα τα μαθήματα. Επίσης παρέχεται εξοπλισμός (Στολή & Εργαλεία Ζαχαροπλαστικής) χωρίς extra χρέωση για κάθε σπουδαστή. Δείτε τα
5. Τμήματα σε όλες τις εκπαιδευτικές βάρδιες (Πρωινά, Μεσημεριανά και Απογευματινά τμήματα) σε Αθήνα και Χαλκίδα.
6. Εκπαιδευτικά προγράμματα πιστοποιημένα από Ευρωπαϊκό Φορέα Πιστοποίησης GC, σε συνεργασία με την NOCN
7. Δυνατότητα συνέχισης των σπουδών στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε κορυφαίες συνεργαζόμενες σχολές.
8. Οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας (Σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος, Ημέρες Καριέρας και Ατομικός σύμβουλος σπουδών). Γνωρίστε τον σύμβουλο σας. Ένας σύμβουλος αντιστοιχεί σε 4 τμήματα κτάρτισης για την απόλυτη εξυπηρέτηση του κάθε Σπουδαστή.
Έτσι οι απόφοιτοι μας σταδιοδρομούν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στα πιο σημαντικά εστιατόρια και ξενοδοχεία. Δείτε τους αποφοίτους.
9. Φροντιστηριακά μαθήματα για την απόκτηση Κρατικού Διπλώματος επιπέδου 5 αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, το ΑΣΕΠ και την Ευρωπαϊκή Ένωση
10. Οι Δεσμεύσεις μας σε όλα τα παραπάνω δίνονται γραπτώς και υπογεγραμμένα στους υποψήφιους σπουδαστές, ενώ η αίτηση εγγραφής δεν περιλαμβάνει εκπλήξεις και "ψιλά γράμματα".
Τα ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής PRAXIS, οι πιο Ποιοτικές Σχολές για Σπουδές Ζαχαροπλαστικής σε Αθήνα και Χαλκίδα, παρέχουν ένα ανταγωνιστικό πακέτο extra παροχών,
Αναλυτικά για την Ειδικότητα της Ζαχαροπλαστικής :
Το 5ο εξάμηνο της Πρακτικής Άσκησης
Εκπαιδευτικό υλικό
Σεμινάρια της ειδικότητας χωρίς χρέωση
Συμμετοχή των σπουδαστών μας σε Γαστρονομικά Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και σε σημαντικές επιχειρήσεις του κλάδου του Επισιτισμού
Μαθήματα Ξένων Γλωσσών & Η/Υ καθώς Προετοιμασία για Πιστοποιήσεις
Προγράμματα σε προνομιακές τιμές
Γραφείο Σταδιοδρομίας
Υποστήριξη Εύρεσης Κατοικίας
Υλικά και μέσα που πρέπει να προμηθευτούν οι καταρτιζόμενοι
Ένα (1) ζευγάρι επαγγελματικά παπούτσια, ειδικά για χρήση στην κουζίνα.
Το ΙΕΚ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ PRAXIS, εξασφαλίζει τις καλύτερου επιπέδου Σπουδές Ζαχαροπλαστικής, λειτουργεί στην Αθήνα και στην Χαλκίδα και προσφέρει την περιζήτητη ειδικότητα Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής. Οι Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης στο ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής PRAXIS, διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα (τέσσερα εξάμηνα σπουδών και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής-αλλά αμοιβόμενης-πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις).
• Η Σχολή ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΕΚ PRAXIS εξασφαλίζει πρακτική σε όλους τους σπουδαστές Ζαχαροπλαστικής στις καλύτερες επιχειρήσεις του Επισιτιστικού - Τουριστικού Τομέα. Οι υψηλού επιπέδου εκπαιδευτές, οι υπερσύγχρονες επαγγελματικού τύπου εγκαταστάσεις και η αφθονία ποιοτικών πρώτων υλών για τα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής, καθιστούν τους απόφοιτους της ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής PRAXIS, περιζήτητους επαγγελματίες από όλες τις επιχειρήσεις που αναζητούν άρτια καταρτισμένο προσωπικό. Πιο αναλυτικά, για την ειδικότητα:
• Σε όλες τις χώρες του κόσμου το ψωμί έχει βασική συμμετοχή στην διατροφή των λαών και παραμένει πάντα ο πρωταγωνιστής της καθημερινής ζωής μας με διάφορες γεύσεις και μορφές. Και ενώ η τεχνολογία και η πείρα που αποκτήθηκε στους αιώνες που πέρασαν έχουν βελτιώσει σημαντικά εκείνο που οι αρχαίοι ονόμαζαν άρτον δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρωταγωνιστής όλου αυτού του κύκλου είναι ο Αρτοποιός.
• Ο σύγχρονος Αρτοποιός για να ανταπεξέλθει στον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ άλλων πρέπει να εμπλουτίσει τη γκάμα των προϊόντων που παράγει και με προϊόντα της Ζαχαροπλαστικής αλεύρου η οποία είναι το μονοπάτι που οδηγεί την τέχνη της Αρτοποιίας στην τέχνη της Ζαχαροπλαστικής. Το γλυκό είναι ο άλλος συγγενής του άρτου το οποίο μέσα από μια παράδοση αιώνων έχει αποκτήσει ένα κοινωνικό χαρακτήρα και συμβολισμό και είναι άρρηκτα δεμένο με τα έθιμα και τις παραδόσεις του λαού μας
• Το επάγγελμα του Ζαχαροπλάστη είναι πολύμορφο. Περιλαμβάνει την παρασκευή γλυκών και παρασκευασμάτων που έχουν ως βάση τη ζάχαρη. Περιλαμβάνει την Παρασκευή ζυμών σαν πρώτη ύλη για την κατασκευή στη συνεχεία κρουασάν και αρτοσκευάσματα όπως επίσης περιέχει και τις παρασκευές φαγητών ζεστών και κρύων, που παρουσιάζονται σε μπουφέδες.
Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να δημιουργήσει τέτοια ικανά στελέχη ώστε να μπορούν οι ελληνικές παραγωγικές μονάδες Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής να παραμένουν στην πρώτη θέση σε σχέση με την ποιότητα και την δημιουργικότητα.
Στις Σχολές Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ PRAXIS, οι Σπουδές Ζαχαροπλαστικής αποκτούν το πραγματικό τους περιεχόμενο. Με επιμονή στην Πρακτική Εργαστηριακή Εμπειρία (hands on experience), από τις πρώτες κι όλας ημέρες των σπουδών, με αφθονία πρώτων υλών Ζαχαροπλαστικής για την υλοποίηση εξαιρετικών επαγγελματικών γλυκών δημιουργιών, με επιμονή σε ποιοτικές πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής, με υπερσύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και εξοπλισμό επαγγελματικών προδιαγραφών και με την πιο δυνατή ομάδα βραβευμένων pastry chefs για καθηγητές, οι σπουδαστές του ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής PRAXIS, κάνουν την πρώτη πράξη της επαγγελματικής τους επιτυχίας.
Έτσι, ο απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής, του ΙΕΚ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ PRAXIS, είναι το καταρτισμένο εκείνο στέλεχος που έχει αποκτήσει υψηλού επιπέδου γνώσεις και δεξιότητες στα παρακάτω παραγωγικά αντικείμενα:
O απόφοιτος του ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής PRAXIS της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής » είναι ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:
Ο απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ PRAXIS, είναι ικανός να απασχοληθεί σε Επιχειρήσεις του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ και ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ τομέα, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα, στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό, με τις παρακάτω ιδιότητες:
1. Ως Αρτοποιός - Ζαχαροπλάστης Επιχειρηματίας ή Στέλεχος υπάρχουσας βιοτεχνικής μονάδας
2. Ως Στέλεχος στη βιομηχανία τροφίμων
3. Ως Στέλεχος στη βιομηχανία παραγωγής πρώτων υλών
4. Ως Στέλεχος αλυσίδων πολυκαταστημάτων
Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία
Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός - Αποθήκευση
Υγιεινή-Ποιότητα-Νομοθεσία Τροφίμων
Οικονομικά και Κοστολόγιο
Πρώτες Ύλες και Διαιτολογία
Ξένες Γλώσσες
Πρακτική
Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.
Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 4 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.
Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.
Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!