- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
- ΠόληΑθήνα
- Έναρξη Αθήνα23/10/2024
- Ωράριο Αθήνα17:00-22:00
- Διάρκεια100 ώρες - 17 εβδομάδες
- ΣυχνότηταΜια φορά την εβδομάδα: Αθήνα κάθε Τετάρτη
- Επιδότηση *Έκπτωση 40% με προεξόφληση
- Τιμή1000.00€
Το Πρόγραμμα της Σχολής Αρτοποιϊας, καλύπτει όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας αρτοποιός:
- ΘΕΩΡΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ: Γνωριμία με υλικά και σκεύη
- ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ: Φούρνου και cookies
- KEΙΚ: Βουτύρου, Λαδιού και Αλμυρά Κέικ
- ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ: Γαλλική, με ελιές, με σπανάκι και κρεμμύδι, μπύρας, σικάλεως, λευκή, ολικής, τσιαπάτα, ψωμί burger
- ΚΟΥΒΕΡ: Ρολάκια, τσιαπατάκια, ολίκης κτλ
- ΔΙΑΦΟΡΑ ΨΩΜΙΑ: Μαργαρίτα, Ψωμί για Σάντουϊτς, Κουλούρι Θεσσαλονίκης, Κουλούρι Ολικής Άλεσης
- ΜΠΡΙΟΣ: Με τυρί και μπέικον, τυρόψωμο, ελαιόψωμο
- ΨΩΜΙ: Φόρμας, με σταφίδες και καρύδια, με λαχανικά, χαρουπόψωμο, καλαμποκόψωμο, κρεμμυδόψωμο, πολύσπορο, χωριάτικο με προζύμι
- ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ: Ζαμπόν, τυρί, μπέικον, μανιτάρια
- ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ: Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο
- ΠΙΤΣΕΣ: Πεϊνιρλί, σκαλτσόνε
- ΣΦΟΛΙΑΤΑ: Θεωρία και πρακτική
- ΚΡΟΥΑΣΑΝ: Βουτύρου, σοκολάτας
- ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ: Τυρόπιτες, Ζαμπονόπιτες, Τυροπιτάκια, Λουκανικοπιτάκια, Κουρού, τυρόπιτα με φύλλο Βυρηττού
- ΓΕΜΙΣΕΙΣ: για τυρόπιτες και μπουγάτσες
- ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ-ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ-ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ: Κριτσίνια, Φρυγανιές (λευκές, ολικής άλεσης), Παξιμάδια, παξιμαδάκια
- ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ: Σκέτα και γεμιστά
- ΕΙΔΙΚΑ ΨΩΜΙΑ 1: Λαγάνες, Χριστόψωμο, Λαδόψωμο, Λαμπρόψωμο, Μπόμπα, Ψωμί τοστ, Τοστ ολικής, Βιεννέζικο
- ΕΙΔΙΚΑ ΨΩΜΙΑ 2: Ψωμί με σοκολάτα και καρύδια, με παρμεζάνα, με βασιλικό, με καρότο, με προζύμι, ολικής με προζύμι, λευκό με γλυκάνισο, μπομπότα
- ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ: Τεχνικές διακόσμησης σε αρτοποιήματα
Παροχές
Όλα τα Υλικά και Αναλώσιμα των Εργαστηρίων ♣Στολή Αρτοποιίας PRAXIS ♣ Εκπαιδευτικό Υλικό και Συνταγές σε Έντυπη Μορφή.
Τα Προγράμματα της Σχολής Αρτοποιίας απευθύνονται:
- Σε αρχάριους που θέλουν να γνωρίσουν την Επαγγελματική Αρτοποιϊα και να ξεκινήσουν επαγγελματική σταδιοδρομία ως Αρτοποιοί
- Σε ήδη απασχολούμενους στον τομέα της Αρτοποιϊας, με μικρή εμπειρία και «κλασσικές» ή καθόλου γνώσεις προχωρημένων τεχνικών, που θέλουν να πλουτίσουν τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν τις τεχνικές και τον ρόλο τους στην σύγχρονη δημιουργική αρτοποιητική τέχνη
- Σε ερασιτέχνες που θέλουν να κατακτήσουν την τέχνη της επαγγελματικής αρτοπιοιίας για χόμπυ ή για δική τους αποκλειστική απόλαυση.
- Σκοπός του Προγράμματος Εκπαίδευσης Επαγγελματικής Αρτοποιίας είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων Αρτοποιίας σε επαγγελματικό επίπεδο.
- Με το τέλος του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν με αυτοπεποίθηση να εργαστούν σε επαγγελματικούς χώρους Αρτοποιίας.
- Θα μπορούν να δημιουργήσουν βασικά και προχωρημένα Αρτοποιήματα και θα κατέχουν τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην σύγχρονη δημιουργική Αρτοποιία, σε πολλές εκδοχές της
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′
- Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
- Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
- Παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
- Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.
ΟΜΩΣ:
- Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
- Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
- Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS
Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (BEK) από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832) ♣ Δυνατότητα Πιστοποίησης και από την GLOBAL CERT, με εξετάσεις ♣ Το πρόγραμμα είναι συμβατό με το Επαγγελματικό Περίγραμμα του ΕΟΠΠΕΠ “Αρτοποιός-Αρτοτεχνίτης”.