Επαγγελματική Αρτοποιία (Professional Bakery)
#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Επαγγελματική Αρτοποιία (Professional Bakery)


  • ΠαρακολούθησηΜε φυσική παρουσία
  • Έναρξη27/10/2021
  • Διάρκεια6 μήνες
  • Λήξη-
  • ΠόληΑθήνα
  • Ωράριο17:30-21:45
  • ΣυχνότηταΑθήνα:Κάθε Τετάρτη
  • Τιμή-

Το Πρόγραμμα της Σχολής Αρτοποιϊας, καλύπτει όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας αρτοποιός:

  • ΘΕΩΡΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ: Γνωριμία με υλικά και σκεύη
  • ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ: Φούρνου και cookies
  • KEΙΚ: Βουτύρου, Λαδιού και Αλμυρά Κέικ
  • ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ: Γαλλική, με ελιές, με σπανάκι και κρεμμύδι, μπύρας, σικάλεως, λευκή, ολικής, τσιαπάτα, ψωμί burger
  • ΚΟΥΒΕΡ: Ρολάκια, τσιαπατάκια, ολίκης κτλ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ ΨΩΜΙΑ: Μαργαρίτα, Ψωμί για Σάντουϊτς, Κουλούρι Θεσσαλονίκης, Κουλούρι Ολικής Άλεσης
  • ΜΠΡΙΟΣ: Με τυρί και μπέικον, τυρόψωμο, ελαιόψωμο
  • ΨΩΜΙ: Φόρμας, με σταφίδες και καρύδια, με λαχανικά, χαρουπόψωμο, καλαμποκόψωμο, κρεμμυδόψωμο, πολύσπορο, χωριάτικο με προζύμι
  • ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ: Ζαμπόν, τυρί, μπέικον, μανιτάρια
  • ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ: Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο
  • ΠΙΤΣΕΣ: Πεϊνιρλί, σκαλτσόνε
  • ΣΦΟΛΙΑΤΑ: Θεωρία και πρακτική
  • ΚΡΟΥΑΣΑΝ: Βουτύρου, σοκολάτας
  • ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ: Τυρόπιτες, Ζαμπονόπιτες, Τυροπιτάκια, Λουκανικοπιτάκια, Κουρού, τυρόπιτα με φύλλο Βυρηττού
  • ΓΕΜΙΣΕΙΣ: για τυρόπιτες και μπουγάτσες
  • ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ-ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ-ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ: Κριτσίνια, Φρυγανιές (λευκές, ολικής άλεσης), Παξιμάδια, παξιμαδάκια
  • ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ: Σκέτα και γεμιστά
  • ΕΙΔΙΚΑ ΨΩΜΙΑ 1: Λαγάνες, Χριστόψωμο, Λαδόψωμο, Λαμπρόψωμο, Μπόμπα, Ψωμί τοστ, Τοστ ολικής, Βιεννέζικο
  • ΕΙΔΙΚΑ ΨΩΜΙΑ 2: Ψωμί με σοκολάτα και καρύδια, με παρμεζάνα, με βασιλικό, με καρότο, με προζύμι, ολικής με προζύμι, λευκό με γλυκάνισο, μπομπότα
  • ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ: Τεχνικές διακόσμησης σε αρτοποιήματα

 

Παροχές
Όλα τα Υλικά και Αναλώσιμα των Εργαστηρίων ♣Στολή Αρτοποιίας PRAXIS ♣ Εκπαιδευτικό Υλικό και Συνταγές σε Έντυπη Μορφή.

Τα Προγράμματα της Σχολής Αρτοποιίας απευθύνονται:

  • Σε αρχάριους που θέλουν να γνωρίσουν την Επαγγελματική Αρτοποιϊα και να ξεκινήσουν επαγγελματική σταδιοδρομία ως Αρτοποιοί
  • Σε ήδη απασχολούμενους στον τομέα της Αρτοποιϊας, με μικρή εμπειρία και «κλασσικές» ή καθόλου γνώσεις προχωρημένων τεχνικών, που θέλουν να πλουτίσουν τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν τις τεχνικές και τον ρόλο τους στην σύγχρονη δημιουργική αρτοποιητική τέχνη
  • Σε ερασιτέχνες που θέλουν να κατακτήσουν την τέχνη της επαγγελματικής αρτοπιοιίας για χόμπυ ή για δική τους αποκλειστική απόλαυση.
  • Σκοπός του Προγράμματος Εκπαίδευσης Επαγγελματικής Αρτοποιίας είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων Αρτοποιίας σε επαγγελματικό επίπεδο.
  • Με το τέλος του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν με αυτοπεποίθηση να εργαστούν σε επαγγελματικούς χώρους Αρτοποιίας.
  • Θα μπορούν να δημιουργήσουν βασικά και προχωρημένα Αρτοποιήματα και θα κατέχουν τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην σύγχρονη δημιουργική Αρτοποιία, σε πολλές εκδοχές της

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (BEK) από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832) ♣ Δυνατότητα Πιστοποίησης και από την GLOBAL CERT, με εξετάσεις ♣ Το πρόγραμμα είναι συμβατό με το Επαγγελματικό Περίγραμμα του ΕΟΠΠΕΠ “Αρτοποιός-Αρτοτεχνίτης”.

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Παρακολουθήστε το video του Σεμιναρίου

praxis logo

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US