Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας Chef
#ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας Chef

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας Chef

ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ – ΜΑΓΕΙΡΕΣ, CHEF

Οι Σχολές Μαγειρικής ΙΕΚ PRAXIS, προσφέρουν στην Αθήνα και στην Χαλκίδα την περιζήτητη ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef).

Οι Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης στο ΙΕΚ PRAXIS, διαρκούν τέσσερα (4) εξάμηνα και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής και αμοιβόμενης πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις εστίασης.

Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF) απασχολείται αμέσως σε Τουριστικές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις, στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Οι Σχολές Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS, το καλύτερο ΙΕΚ Μαγειρικής, λειτουργούν στην Αθήνα και στην Χαλκίδα την περιζήτητη ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef). Οι Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης στο ΙΕΚ PRAXIS, διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα (τέσσερα εξάμηνα σπουδών και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής-αλλά αμοιβόμενης-πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις).

Οι Σχολές Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS, το καλύτερο ΙΕΚ Μαγειρικής, λειτουργούν στην Αθήνα και στην Χαλκίδα την περιζήτητη ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef). Οι Σπουδές στο ΙΕΚ PRAXIS, διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα (τέσσερα εξάμηνα σπουδών και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής-αλλά αμοιβόμενης-πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις).

Η Σχολή Μαγειρικής ΙΕΚ PRAXIS εξασφαλίζει πρακτική σε όλους τους σπουδαστές της στις καλύτερες επιχειρήσεις του Επισιτιστικού – Τουριστικού Τομέα. Οι υψηλού επιπέδου εκπαιδευτές, οι υπερσύγχρονες επαγγελματικού τύπου εγκαταστάσεις και η αφθονία ποιοτικών πρώτων υλών για τα εργαστήρια, καθιστούν τους απόφοιτους της ειδικότητας, περιζήτητους επαγγελματίες από όλες τις επιχειρήσεις που αναζητούν άρτια καταρτισμένο προσωπικό. Πιο αναλυτικά, για την ειδικότητα:

  • Οι ανάγκες της αγοράς σε στελέχη που κατέχουν την τέχνη της μαγειρικής σε επαγγελματικό επίπεδο είναι μεγάλες και επιτακτικές.
  • Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) είναι ικανός να απασχοληθεί σε Επιχειρήσεις Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής μορφής και δομής, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα.
  • Με τις γνώσεις που αποκτά μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου.
  • Η ειδικότητα αυτή έρχεται ως αρωγός των αναγκών των Ελληνικών Επιχειρήσεων του Επισιτιστικού χώρου να καλύψει τα υπάρχοντα κενά με στελέχη ικανά να αντεπεξέλθουν σε υψηλές απαιτήσεις της αγοράς.
  • Η ειδικότητα αντιστοιχεί με τις παρακάτω αντίστοιχες ειδικότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
  • MΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Μάγειρας – Kitchen and Food Steward,
  • ΓΑΛΛΙΑ: CHEF- Μάγειρας,
  • ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Αρχιμάγειρας

ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΕΚ PRAXIS, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΙΕΚ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΉΣ ΤΈΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF). ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΉΣ ΤΈΧΝΗΣ ΣΤΟ ΙΕΚ PRAXIS, ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΠΕΝΤΕ (5) ΕΞΑΜΗΝΑ (ΤΈΣΣΕΡΑ ΕΞΑΜΗΝΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ-ΑΛΛΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗΣ-ΠΡΑΚΤΙΚΉΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ).

Τα 10 Σημεία Υπεροχής του ΙΕΚ PRAXIS στην Μαγειρική Τέχνη
  1. Διευθυντής του Τομέα Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS  είναι ένας κορυφαίος Έλληνας Chef, που συγκαταλέγεται στους 100 καλύτερους Chefs παγκοσμίως, ο Άγγελος Λάντος Chef του εστιατορίου Σπονδή, 2 Αστέρια Michelin. Ο Άγγελος Λάντος είναι επίσης ο ίδιος και εκπαιδευτής σε τμήματα Μαγειρικής

Έχει στο πλευρό του τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο (Chef SENSE, Βραβείο Michelin Plate), που για πολλά χρόνια είχε διευθύνει επάξια τον Τομέα Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS και διαθέτει σπάνια εμπειρία στην Μαγειρική Εκπαίδευση, αλλά και – σε έναν ειδικό ρόλο – τον καταξιωμένο και αγαπητό Λεωνίδα Κουτσόπουλο (Chef Feedέλ Restaurants).

 

Έχοντας πλέον δημιουργηθεί η Dream Team της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, το ΙΕΚ PRAXIS, βάζει πραγματικά πολύ ψηλά τον πήχη της μαγειρικής εκπαίδευσης, εμφυσώντας στους εκπαιδευόμενούς του την φιλοσοφία «the sky is the limit»!

Στο ΙΕΚ PRAXIS oι Βραβευμένοι Chefs είναι οι Kαθημερινοί Καθηγητές σου!

  • Άγγελος Λάντος Chef Σπονδή, 2 Αστέρια Michelin
  • Αλέξανδρος Κοσκινάς, Chef TUDOR HALL (King George Hotel), Χρυσός Σκούφος
  • Δημήτρης Δημητριάδης, ARTISANAL, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας
  • Δημήτρης Τσώτσος, Chef HIDE N’SEEK, Premium Award of Taste & Quality Estiatoria.gr
  • Γιάννης Κίτσαλης, Executive Chef, ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΝΗΘΑΣ
  • Νίκος Μαυρόκωστας, Junior Sous Chef Hotel Μεγάλη Βρετανία
  • Βασίλης Σπόρος, Chef MAMA ROUX, POBOYS
  • Ηλίας Σκουλάς, Chef FOOD MAFIA
  • Νίκος Πολιτάκος, Chef Kinjo Japanese RestoBar
  • Αχιλλέας Πολίτης, Chef “La Cigalle”
  • Νίκος ΝΤΑΝΟΣ, Private Chef
  • Χάρης Νικολούζος, Chef KATIKIES GARDEN SANTORINI
  • Κωνσταντίνος Τζιτζικάκης,Private Chef
  • Χρήστος Παπαθεοδώρου, Sous Chef SENSE
  • Ιάκωβος Απέργης, Head Chef στο Τζάνειο Νοσοκομείο, Πρωτοπόρος του Εθελοντισμού και της Μαγειρικής Κοινωνικής Ευθύνης
  • Παναγιώτης Κορδαλής, Chef ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΝΗΘΑΣ
  • Νίκος Ζουρνατζίδης, Chef στο “Mitsis Blue Domes Resort And Spa” 5* ΚΩΣ
  • Ηρώ Κορδώνη, Chef de Partie SENSE
  • Ορέστης Ζούπαλης Chef Πιάτο
  • Αλέξανδρος Κόκκορης,Chef Αβαντίς
  • Γιώργος Αναστόπουλος Private Chef
  • Γεωργία Κουτσούκου, Private Chef
  • Γιάννα Μπαλαφούτη, Ειδική Γαστρονομικής Καινοτομίας

PRAXIS Gastronomy Days 2019-2020:Σεμινάρια εξειδίκευσης πάνω στον τομέα της Γαστρονομίας. Με την συμμετοχή επιπλέον Chef εκτός των παραπάνω όπως

  • Arnaud Bignon, Michelin Star Chef
  • Δημήτρης Κατριβέσης, Chef FUGA
  • Θάνος Φέσκος, Asst. Head Chef GERANIUM, Κοπεγχάγη, 3 Αστέρια MICHELIN
  • Θάνος Στασινός, Ex Chef NIKKEI Peruvian Resto (Κολωνάκι, Μύκονος)
  • Δημήτρης Μπούτσαλης, GB ROOF GARDEN, Βραβείο MICHELIN PLATE, ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ, 2 Αστέρια FNL
  • Παύλος Κυριάκης, LYCABETUS RESTAURANT, Σαντορίνη, ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ, 2 Αστέρια FNL
  • Σάκης Βενέτης, Executive Chef ELECTRA METROPOLIS HOTEL
  • Κωστής Κωστάκης, Chef Patron Boulangerie «A λα Γκρέκ»
  • Στέλιος Αρακάς, Chef

2. Τμήματα 18 Ατόμων με hands on προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

3. Ενισχυμένα εργαστηριακά μαθήματα σε μέρες και ώρες.Ποιοτικές πρώτες ύλες και αναλώσιμα για ‘Αψογο Μαγειρικό Αποτέλεσμα

4. Παρέχονται  Βιβλία & Σημειώσεις  χωρίς extra χρέωση σε έντυπη μορφή για όλα τα μαθήματα.Επίσης παρέχεται εξοπλισμός (στολή & μαχαίρια) χωρίς extra χρέωση για κάθε σπουδαστή.

5. Τμήματα σε όλες τις εκπαιδευτικές βάρδιες (Πρωινά, Μεσημεριανά και Απογευματινά τμήματα) σε Αθήνα και Χαλκίδα.

6. Εκπαιδευτικά προγράμματα πιστοποιημένα από Ευρωπαϊκό Φορέα Πιστοποίησης GC, σε συνεργασία με την NOCN

7. Δυνατότητα συνέχισης των σπουδών στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε κορυφαίες συνεργαζόμενες σχολές.

8. Οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας (Σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος, Ημέρες Καριέρας και Ατομικός σύμβουλος σπουδών). Γνωρίστε τον σύμβουλο σας. Ένας σύμβουλος αντιστοιχεί σε 4 τμήματα κτάρτισης για την απόλυτη εξυπηρέτηση του κάθε Σπουδαστή.

Έτσι οι απόφοιτοι μας σταδιοδρομούν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στα πιο σημαντικά εστιατόρια και ξενοδοχεία.Δείτε τους αποφοίτους.

9. Φροντιστηριακά μαθήματα για την απόκτηση Κρατικού Διπλώματος επιπέδου 5 αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, το ΑΣΕΠ και την Ευρωπαϊκή Ένωση

10. Οι Δεσμεύσεις μας σε όλα τα παραπάνω δίνονται γραπτώς και υπογεγραμμένα στους υποψήφιους, ενώ η αίτηση εγγραφής δεν περιλαμβάνει εκπλήξεις και “ψιλά γράμματα”.

Τα ΙΕΚ Μαγειρικής PRAXIS, οι πιο Ποιοτικές Σχολές για Σπουδές Μαγειρικής σε Αθήνα και Χαλκίδα, παρέχουν ένα ανταγωνιστικό πακέτο extra παροχών.

Τα ΙΕΚ Μαγειρικής PRAXIS, οι πιο Ποιοτικές Σχολές  για Σπουδές Μαγειρικής σε Αθήνα και Χαλκίδα, παρέχουν ένα ανταγωνιστικό πακέτο extra παροχών,

Αναλυτικά για την Ειδικότητα της Μαγειρικής :

Το 5ο εξάμηνο της Πρακτικής Άσκησης

  • Το 5ο εξάμηνο φοίτησης προσφέρεται Χωρίς Extra Χρέωση, με Εξασφάλιση Πρακτικής για όλους σε δυναμικές επιχειρήσεις κάθε κλάδου.

Εκπαιδευτικό υλικό

  • Παρέχεται πλήρες σετ Βιβλίων ή Βιβλιοδετημένων Επιστημονικών Σημειώσεων (εκδόσεις ΙΕΚ PRAXIS) σε έντυπη μορφή  για όλα τα μαθήματα της ειδικότητας.

Σεμινάρια της ειδικότητας χωρίς χρέωση

  • Οι εκπαιδευόμενοι θα παρακολουθήσουν Χωρίς Extra Χρέωση  Σεμινάρια Εξειδίκευσης και Παρουσιάσεις από Ειδικούς.Δηλάδή:
  1. Σεμινάριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου
  2. Σεμινάριο: Η Γαστρονομική Ενσυναίσθηση
  3. Σεμινάριο:Δημιουργίες με αυγοτάραχο Τρικαλινός
  4. Σεμινάριο: Άγρια χόρτα βολβοί και ρίζες
  5. Σεμινάριο:Κρέμες Γάλακτος στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική
  6. Εξιδικευμένο σεμινάριο Αρτοποιίας

Συμμετοχή των σπουδαστών μας  σε Γαστρονομικά Φεστιβάλ,Μαγειρικούς Διαγωνισμούς και σε σημαντικές επιχειρήσεις του κλάδου του Επισιτισμού

  •   Ενδεικτικά αναφέρουμε:
  1. Στο Πρότυπο και Βιοκλιματικό Οινοποιείο Παπαγιαννάκος,
  2. Στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Τήνου,Tinos Food Paths,
  3. Στις Εγκαταστάσεις της Βραβευμένης Μπύρας Νήσος,
  4. Στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Λήμνου,Limnos Philema
  5. Στα Εκλεκτά Οινοποιεία της Εύβοιας Αβαντίς,Λύκος και Τζιβάνης
  6. Στο Chalkida Street Food Festival ,
  7. Στην πρότυπη Φάρμα Μανιταριών Δίρφυς
  8. Στο Οινοποιείο Νικολού
  9. Στo γνωστό εστιατόριο PO BOYS με το καταπληκτικό smoker που διαθέτει
  10. Στις εγκαταστάσεις της εξαιρετικής Μπύρας Septem
  11. Εαρινές εξορμήσεις με μάζεμα μανιταριών και χόρτων και μαγείρεμα στην Φύση συνοδεία ειδικών
  12. Εκδρομή στη Μύκονο τον Χειμώνα,επισκεπτόμενοι την Γαστρονομική Λέσχη Μυκόνου και πολλά Τυροκομεία της περιοχής
  13. Επίσκεψη στο Gastromomy Lab της Optima
  14. Μετάλια και διακρίσεις στον Διαγωνισμό της Expotrof
  15. Συμμετοχή στο BeFoot Festival
  16. Οι σπουδαστές συμμετέχουν στο Taste of Athens στο πλευρό των Βραβευμένων μας Chefs

 Μαθήματα Ξένων Γλωσσών & Η/Υ καθώς Προετοιμασία για Πιστοποιήσεις

  • Στο αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα της ειδικότητας από το Υπουργείο Παιδείας Δεν περιλαμβάνεται πλέον η εκμάθηση Ξένων Γλωσσών & Η/Υ
  • Το ΙΕΚ PRAXIS προσφέρει ωστόσο χωρίς χρέωση  σε όλους τους σπουδαστές του μαθήματα Αγγλικών,Γαλλικών,Γερμανικών,Ισπανικών, Ρωσσικών & Η/Υ
  • Επιβάρυνση υπάρχει μόνον για τα εξέταστρα που καταβάλλονται στους αντίστοιχους φορείς πιστοποίησης πχ ACTA, GLOBAL CERT, NOCN, VELLUM, TOEIC, CITY & GUILDS κλπ)

Προγράμματα σε προνομιακές τιμές

  • Κατά την διάρκεια των σπουδών: 50% έκπτωση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα
  • Μετά την αποφοίτηση: 30% έκπτωση για τα σεμινάρια ή για παρακολούθηση άλλης ειδικότητας ΙΕΚ.

Γραφείο Σταδιοδρομίας

  • Σεμινάρια: 1) σύνταξης βιογραφικού, 2) Προετοιμασίας για συνέντευξη εργασίας, 3) Ενεργητικών Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας
  • Διοργάνωση Ημερών Καριέρας (Career Days)
  • Εξασφάλιση Πρακτικής Άσκησης για όλους με ευθύνη της σχολής
  • Προώθηση βιογραφικού σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις
  • Κλείσιμο ραντεβού για συνέντευξη

Υποστήριξη Εύρεσης Κατοικίας

  • Για τους καταρτιζόμενους από επαρχία, αλλά και για κάθε σπουδαστή μας, παρέχεται αποτελεσματική υποστήριξη για την εύρεση κατοικίας

Υλικά και μέσα που πρέπει να προμηθευτούν οι καταρτιζόμενοι
Ένα (1) ζευγάρι επαγγελματικά παπούτσια, ειδικά για χρήση στην κουζίνα.

Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ PRAXIS στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef), είναι ικανός να απασχοληθεί σε Επιχειρήσεις του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ και ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ τομέα, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα, στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό.

Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ PRAXIS στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef),  είναι ικανός να απασχοληθεί σε Επιχειρήσεις του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ και ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ τομέα, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα, στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό.
Με τις αποκτημένες γνώσεις μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου και μπορεί να δουλέψει ενδεικτικά:

  • Σε εστιατόρια κάθε είδους
  • Σε Ξενοδοχεία που διαθέτουν ζεστή ή κρύα κουζίνα
  • Σε επιχειρήσεις catering
  • Σε οργανισμούς και ιδρύματα που διαθέτουν οργανωμένο μαγειρείο
  • Σε μεγάλες εταιρείες ή καταστήματα που διαθέτουν εστιατόριο για τους πελάτες και εργαζόμενους
  • Σε βιομηχανίες τροφίμων

Στις Σχολές Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS, οι Σπουδές Μαγειρικής αποκτούν το πραγματικό τους περιεχόμενο.

Στις Σχολές Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS, οι Σπουδές Μαγειρικής αποκτούν το πραγματικό τους περιεχόμενο. Στο ΙΕΚ Μαγειρικής PRAXIS, επιμένουμε στην Πρακτική Εργαστηριακή Εμπειρία (hands on experience), από τις πρώτες κι όλας ημέρες των σπουδών, με αφθονία πρώτων υλών Μαγειρικής για την υλοποίηση εξαιρετικών επαγγελματικών gourmet πιάτων, με επιμονή σε ποιοτικές πρώτες ύλες μαγειρικής, με υπερσύγχρονα εργαστήρια Μαγειρικής και εξοπλισμό επαγγελματικών προδιαγραφών και με την πιο δυνατή ομάδα βραβευμένων chefs για καθηγητές, οι σπουδαστές Μαγειρικής της Σχολής Μαγειρικής ΙΕΚ PRAXIS, κάνουν την πρώτη πράξη της επαγγελματικής τους επιτυχίας.
Έτσι, ο απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef), του ΙΕΚ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ PRAXIS, είναι το καταρτισμένο εκείνο στέλεχος που έχει αποκτήσει υψηλού επιπέδου γνώσεις και δεξιότητες στα παρακάτω παραγωγικά αντικείμενα:

ΣΤΟΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

  • Ελέγχει την ποιότητα ειδών παντοπωλείου, λαχανικών, φρούτων και προϊόντων γάλακτος.
  • Ελέγχει την ποιότητα κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών – ψαριών – θαλασσινών.
  • Ελέγχει τη συντήρηση όλων των διακινούμενων εμπορευμάτων της κουζίνας.
  • Γνωρίζει και ελέγχει την αποθήκευση τροφίμων με βάση τους αντίστοιχους κανόνες υγιεινής, ενώ γνωρίζει και ελέγχει τους βαθμούς ψύξης της συντήρησης και την υγρομετρική θερμοκρασία όλων των ειδών.
  • Συνεργάζεται με τα τμήματα ελέγχου και αποθήκης για τις αγορές των τροφίμων, συντάσσει εκθέσεις και αναφορές σχετικά με αγορές και τρόφιμα και μελετά την αγορά για ποιότητα και τιμές.
  • Αξιοποιεί τα είδη τροφίμων με σκοπό την καλύτερη απόδοσή τους από άποψη ποιότητας και οικονομίας και γνωρίζει τη συμπεριφορά των τροφίμων, ενώ συνεργάζεται με το τμήμα εστιατορίου για τη γρήγορη και σωστή παράθεση των εδεσμάτων.

ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

  • Γνωρίζει την ποιότητα των σκευών της κουζίνας σε σχέση με την υγιεινή.
  • Επιβλέπει την πλύση των σκευών κουζίνας και εστίασης.
  • Επιβλέπει τον καθαρισμό και πλύσιμο λαχανικών και φρούτων.
  • Φροντίζει για τον καθαρισμό των χώρων της κουζίνας.
  • Επιβλέπει το γρήγορο και επιμελημένο σερβίρισμα από άποψη υγιεινής.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ

  • Όροι γαστρονομικής τέχνης
  • Παρασκευή βάσεων της κουζίνας (FONDS), Ζύμες.
  • Ζωμοί κρέατος, σούπες δεμένες και άδετες.
  • Λίπη, έλαια, βούτυρα απλά και σύνθετα.
  • Τρόποι ψησίματος, Τρόποι παρασκευής αυγών.
  • Τρόποι παρασκευής ζυμαρικών (εμπορίου – φρέσκα).
  • Παρασκευές από ψαρινώδη (PATES).
  • Παρασκευές με βάση το τυρί, Παρασκευές ρυζιού.
  • Τρόποι κοπής λαχανικών, τρόποι ψησίματος λαχανικών (φρέσκων – ξηρών), παρασκευές λαχανικών (φρέσκων – ξηρών).
  • Παρασκευές δημητριακών και οσπρίων, Τρόποι παρασκευής πατατών.
  • Σαλάτες απλές και σύνθετες σε ωμή και ψημένη κατάσταση, Γαρνιτούρες, Ορεκτικά κρύα και ζεστά, πλούσια και απλά.
  • Τρόποι ψησίματος ψαριών, Παρασκευές ψαριών γλυκού νερού, Παρασκευές ψαριών θαλάσσης, Παρασκευές αρθρωτών μαλακόστρακων (CRUSTACES), Παρασκευές κογχοδών ακέφαλων μαλακίων, Παρασκευές κεφαλόποδων, Παρασκευές αμφιβίων.
  • Παρασκευές μόσχου (εγχώριου – γάλακτος), Παρασκευάσματα βοδιού και δάμαλης, Παρασκευάσματα από άμπα, Παρασκευές κιμά.
  • Παρασκευές από αρνάκι γάλακτος – αρνί – ζυγούρι- κατσίκι γάλακτος – κατσίκι – βιτούλι.
  • Παρασκευές από χοιρίδιο γάλακτος – χοιρίδιο.
  • Παρασκευές πουλερικών (κοτόπουλο – γαλοπούλα – πάπια – χήνα).
  • Παρασκευές κυνηγίων με πτέρωμα και με τρίχωμα.
  • Παρασκευάσματα φλαμπέ.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

  • Σύνθεση προσωπικού μαγειρείου, Στολή μαγείρου, Χρήση και σημασία της.
  • Τμήματα κουζίνας και το επιτελούμενο σε αυτά έργο, Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός κουζίνας, Προετοιμασία για εργασίες (MISE EN PLACE).
  • Συστήματα αποθήκευσης τροφίμων, Έλεγχος παραλαβής εμπορευμάτων, Έλεγχος αποθήκευσης τροφίμων, Έλεγχος σωστής διακίνησης και αξιοποίησης τροφίμων από τις αποθήκες, Μέθοδοι και συστήματα προμηθειών, Έλεγχος τιμολογίων και δελτίων αποστολής, Απογραφές.
  • Μεριδοποίηση σε ωμή και ψημένη κατάσταση προσφερομένων παρασκευασμάτων, Μέθοδοι κοστολόγησης, Τιμές κτήσης αγαθών, Συστήματα MARK UP,Φόροι και τέλη, Πρότυπες συνταγές.

ΣΤΟΝ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟ

  • Παράγοντες καλής ποιότητας κρέατος
  • Χαρακτηριστικά καλής ποιότητας κρέατος.
  • Ονοματολογία και βασικές διακρίσεις κρεάτων – πουλερικών – κυνηγίων.
  • Ονοματολογία – βασικές διακρίσεις και κατηγορίες ψαριών και θαλασσινών.
  • Καθαρισμός – αποστέωση – απονεύρωση – τεμαχισμός και δέσιμο κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών.
  • Καθαρισμός – απολέπιση – τεμαχισμός – φιλετάρισμα ψαριών – θαλασσινών.
  • Τοποθέτηση – τακτοποίηση εντός ψυγείων κρεάτων – πουλερικών – κυνηγίων – ψαριών – θαλασσινών.
  • Προοριζόμενη χρήση κάθε τεμαχίου κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών – ψαριών – θαλασσινών.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ

  • Στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη για τη σύνθεση – σύνταξη και παρουσίαση MENU και κάρτας εστιατορίου.
  • Τι καλούνται MENU: TABLE D’ HAUT E– GALLA – A LA CARTE, Είδη MENU.
  • Βασικοί κανόνες σύνθεσης με βάση τη διαιτητική, Ορολογία των εδεσμάτων, Διεθνής ονοματολογία (Κυρίως αγγλικά – γαλλικά.)
  • Παραδοσιακά MENU. Τρόποι παρουσίασης.

ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

  • Το προσωπικό του ζαχαροπλαστείου, Τα μετρικά συστήματα.
  • Χώροι – εξοπλισμός- εργαλεία, πρώτες και δευτερεύουσες ύλες.
  • Τεχνικές συντήρησης, ο ρόλος της θερμότητας.
  • Ζύμες και κρέμες, Μαρέγκες, Σιρόπια διάφορα, Βουτήματα – Κέικ.
  • Σάλτσες κρύες – ζεστές.
  • Τούρτες και τάρτες, Σιροπιαστά, Ζελέδες διάφοροι,
  • Πουτίγκες – σουφλέ, Κρέπες.
  • Διάφοροι τρόποι διακόσμησης παρασκευασμάτων.

O απόφοιτος του ΙΕΚ Μαγειρικής PRAXIS στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef), είναι ένας εξειδικευμένος εργαζόμενος ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα μια σειρά από θέματα/τομείς.

O απόφοιτος του ΙΕΚ Μαγειρικής PRAXIS στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef), είναι ένας εξειδικευμένος εργαζόμενος ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:

  • Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων.
  • Την υγιεινή των τροφίμων.
  • Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας.
  • Την τέλεια οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας.
  • Τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών – ψαριών – θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου.
  • Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.
  • Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων.
  • Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής.

Οι σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS παρακολουθούν μια σειρά από μαθήματα εγκεκριμμένα από το Υπουργείο Παιδείας

Μαγειρική Τέχνη

  • Τέχνη Μαγειρικής Ι
  • Τέχνη Μαγειρικής ΙΙ
  • Τέχνη Μαγειρικής ΙΙΙ
  • Τέχνη Μαγειρικής ΙV

Το Κρέας και οι κοπές του

  • Τεμαχισμός Κρεάτων I
  • Τεμαχισμός Κρεάτων II

Εξοπλισμός- Αποθήκη- Εμπορεύματα – Υγιεινή

  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις και Εξοπλισμός Κουζίνας
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Υγιεινή και Ασφάλεια

Ζαχαροπλαστική Τέχνη

  • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής I
  • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής II

Εστιατόριο και Οινολογία

  • Οργάνωση και Λειτουργία Εστιατορίου
  • Οινολογία

Σύνθεση Μενού – Διακόσμηση Πιάτων

  • Σύνθεση Μενού
  • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων

Τροφές και Διαιτολογία

  • Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο
  • Διαιτητική

Οικονομικά και Κοστολόγηση

  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Αρχές Οικονομικής

Ξένες Γλώσσες

  • Γαλλικά
  • Αγγλικά

Πρακτική

  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Πρακτική Άσκηση

Οι σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS παρακολουθούν μια σειρά από μαθήματα εγκεκριμμένα από το Υπουργείο Παιδείας

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)

Video από την ειδικότητα

Τα νέα της ειδικότητας

Οι Απόφοιτοί μας

Επαγγελματική Επιτυχία στην πράξη
Διαβάστε όλα τα

#SuccessStories

των Αποφοίτων της Ειδικότητας

Καθηγητές της Ειδικότητας

Στο ΙΕΚ PRAXIS αυτοί είναι οι καθημερινοί καθηγητές σου!

#Σχετικά Σεμινάρια PRAXIS

Εταιρικές Συνεργασίες

Αναπτύσσουμε Εταιρικές Συνεργασίες και με αυτές εξασφαλίζουμε την Πρακτική Άσκηση ΟΛΩΝ των καταρτιζομένων μας και προωθούμε αποτελεσματικά στην απασχόληση τους αποφοίτους μας, με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας.

Κολιός
Λατζιμάς
Παντέρη
Οξοποϊία Πελλήνη
HILTON
GRECOTEL
ASTIR PALACE
NIKKI
GRAND RESORT LAGONISSI
GRAND BRITAGNE
KING GEORGE
VASSILIKOS
MATSUHISA ATHENS
Ολυμπιων Ξενοδοχειων
PALMARIVA Hotel
STAVENTO
ΠΑΝΘΕΟΝ Restaurant, Χαλκίδα
WEBER
SIPAROS
SABBIA NERA
OPEN GARDEN RESTAURANT LOUNGE
FRIESLAND HELLAS Βιομηχανία Γαλακτοκομικών Προϊόντων
ΗΛΙΟΣ
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US