Αγγλικά και Ζαχαροπλαστική: Πώς ένα Hands-On Μάθημα Βοηθά στην Εκμάθηση Γλώσσας

Ένα διαφορετικό μάθημα πραγματοποιηθήκε στον ΙΕΚ PRAXIS. Σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής έφτιαξαν ωραιότατο Cheesecake με γεύση kinder και λαχταριστή μηλοπιτα. Μόνο που το μάθημα έγινε εξ ολοκλήρου στα αγγλικά υπο την εποτεία των καθηγητών κας Αθανασίας Πισκιουλοπούλου και Γιώργου Κιαπέκου.

Τα hands-on μάθηματα σε ξένες γλώσσες αποτελούν μια πρωτοποριακή και αποτελεσματική μέθοδο εκπαίδευσης του ΙΕΚ PRAXIS, καθώς βοηθουν τους σπουδαστές να κατανοήσουν την αγγλική γλώσσα μέσω της άμεσης εμπλοκής τους στη διαδικασία μάθησης. Αυτό συμβαίνει γιατί οι σπουδαστές βυθίζονται στη γλώσσα και χρησιμοποιούν τα αγγλικά ως μέσο επικοινωνίας καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος.

 

Αγγλικά και Ζαχαροπλαστική: Πώς ένα Hands-On Μάθημα Βοηθά στην Εκμάθηση ΓλώσσαςΚαταρχάς, επιτρέπει στους σπουδαστές να εξασκήσουν τις ακουστικές τους δεξιότητες, καθώς ακούνε το δάσκαλο και τους συμμαθητές τους να μιλούν στα αγγλικά. Αυτό τους βοηθά να εξοικειωθούν με την προφορά, τη ρυθμικότητα και τη δομή της γλώσσας. Επιπλέον, η συχνή ακρόαση των αγγλικών τους επιτρέπει να κατανοήσουν καλύτερα τη γλώσσα και να προσαρμοστούν στις διάφορες προφορές και ιδιωματισμούς.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι προσφέρει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να εξασκήσουν τις προφορικές τους δεξιότητες, καθώς συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες και συζητήσεις στα αγγλικά. Με αυτόν τον τρόπο, οι σπουδαστές βελτιώνουν την προφορά, την τονισμό και την έκφρασή τους, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν εμπιστοσύνη στις γλωσσικές τους ικανότητες.

Ένα μάθημα σε ξένη γλώσσα συμβάλλει επίσης στην εξάσκηση του λεξιλογίου και της γραμματικής. Οι σπουδαστές έρχονται σε επαφή με νέους όρους και φράσεις που αφορούν τη ζαχαροπλαστική, καθώς και με γραμματικές δομές που είναι χαρακτηριστικές της αγγλικής γλώσσας. Η επανάληψη και η πρακτική εξάσκηση των λεξιλογικών και γραμματικών κανόνων συμβάλλουν στην εμπέδωση της γλώσσας.

Επιπλέον, η αλληλεπίδραση με συμμαθητές και διδάσκοντες στα αγγλικά προάγει τις διαπροσωπικές δεξιότητες των σπουδαστών, καθώς καλούνται να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν για την επίτευξη κοινών στόχων. Η επικοινωνία στα αγγλικά τους βοηθά να αναπτύξουν δεξιότητες προσαρμογής σε διαφορετικά περιβάλλοντα και να είναι πιο ανοιχτοί στην ανταλλαγή ιδεών και πληροφοριών. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι σπουδαστές εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και αναπτύσσουν την ικανότητα να σκέπτονται κριτικά και δημιουργικά στα αγγλικά.

Αγγλικά και Ζαχαροπλαστική: Πώς ένα Hands-On Μάθημα Βοηθά στην Εκμάθηση ΓλώσσαςΤέλος, προετοιμάζει τους σπουδαστές για τις επαγγελματικές τους προοπτικές, καθώς η γνώση της αγγλικής γλώσσας αποτελεί σημαντικό προσόν στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Η ευχέρεια στην αγγλική γλώσσα ανοίγει νέες εργασιακές ευκαιρίες στον τομέα της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, ενώ επιτρέπει στους σπουδαστές να διεκδικήσουν θέσεις σε διεθνείς εταιρείες ή να συνεργαστούν με ξένους συναδέλφους.

Συνοψίζοντας, τα μαθήματα στην αγγλική γλώσσα είναι μια πολύτιμη προσέγγιση για τους σπουδαστές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, καθώς τους παρέχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν και να εξασκήσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες μέσα από την άμεση εμπλοκή τους στη διαδικασία μάθησης. Επιπλέον, βοηθά τους σπουδαστές να εξοικειωθούν με τη γλώσσα, να εμπεδώσουν τη γραμματική και το λεξιλόγιο, να βελτιώσουν τις ακουστικές και προφορικές τους δεξιότητες και να αναπτύξουν την ικανότητα να σκέπτονται κριτικά και δημιουργικά στα αγγλικά. Τέλος, η γνώση της αγγλικής γλώσσας μέσω τέτοιων μαθημάτων μπορεί να διευρύνει τις επαγγελματικές προοπτικές των σπουδαστών και να τους προετοιμάσει για τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

 

Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Ζαχαροπλαστικής/Αρτοποιίας του ΙΕΚ PRAXIS
Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής/Αρτοποιίας του ΙΕΚ PRAXIS

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US