- ΑΘΗΝΑ: 210-8230090 ΧΑΛΚΙΔΑ: 22210-74005
- info@iekpraxis.gr
1. Την Διεύθυνση του Τομέα Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS αναλαμβάνει ένας κορυφαίος Έλληνας Chef, που συγκαταλέγεται στους 100 καλύτερους Chefs παγκοσμίως, ο Άγγελος Λάντος Chef του εστιατορίου Σπονδή, 2 Αστέρια Michelin
Από φέτος, ο Άγγελος Λάντος θα αναλάβει τον ρόλο της Διεύθυνσης και του Συντονισμού του Τομέα Μαγειρικής PRAXIS, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να διδάσκει ο ίδιος στα τμήματα που αναλαμβάνει.
Έτσι, ο Άγγελος Λάντος θα έχει στο πλευρό του τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο (Chef SENSE, Βραβείο Michelin Plate), που για πολλά χρόνια είχε διευθύνει επάξια τον Τομέα Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS και διαθέτει σπάνια εμπειρία στην Μαγειρική Εκπαίδευση, αλλά και σε έναν ειδικό ρόλο τον καταξιωμένο και αγαπητό Λεωνίδα Κουτσόπουλο (Chef Feedέλ Restaurants).
Έχοντας πλέον δημιουργηθεί η Dream Team της σύγχρονης ελληνικής μαγειρικής, το ΙΕΚ PRAXIS, βάζει πραγματικά πολύ ψηλά τον πήχη της μαγειρικής εκπαίδευσης, εμφυσώντας στους σπουδαστές του την φιλοσοφία «the sky is the limit»!
Στο ΙΕΚ Μαγειρικής PRAXIS oι Βραβευμένοι Chefs είναι οι Kαθημερινοί Καθηγητές σου!
PRAXIS Gastronomy Days 2019-2020:Σεμινάρια εξειδίκευσης πάνω στον τομέα της Μαγειρικής. Με την συμμετοχή επιπλέον Chef εκτός των παραπάνω όπως
2. Τμήματα 18 Ατόμων με hands on προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
3. Ενισχυμένα εργαστηριακά μαθήματα σε μέρες και ώρες.Ποιοτικές πρώτες ύλες και αναλώσιμα για 'Αψογο Μαγειρικό Αποτέλεσμα
4. Παρέχονται Βιβλία & Σημειώσεις χωρίς extra χρέωση σε έντυπη μορφή για όλα τα μαθήματα.Επίσης παρέχεται εξοπλισμός (στολή & μαχαίρια) χωρίς extra χρέωση για κάθε σπουδαστή.
5. Τμήματα σε όλες τις εκπαιδευτικές βάρδιες (Πρωινά, Μεσημεριανά και Απογευματινά τμήματα) σε Αθήνα και Χαλκίδα.
6. Εκπαιδευτικά προγράμματα πιστοποιημένα από Ευρωπαϊκό Φορέα Πιστοποίησης GC, σε συνεργασία με την NOCN
7. Δυνατότητα συνέχισης των σπουδών στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε κορυφαίες συνεργαζόμενες σχολές.
8. Οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας (Σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος, Ημέρες Καριέρας και Ατομικός σύμβουλος σπουδών). Γνωρίστε τον σύμβουλο σας. Ένας σύμβουλος αντιστοιχεί σε 4 τμήματα κτάρτισης για την απόλυτη εξυπηρέτηση του κάθε Σπουδαστή.
Έτσι οι απόφοιτοι μας σταδιοδρομούν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στα πιο σημαντικά εστιατόρια και ξενοδοχεία.Δείτε τους αποφοίτους.
9. Φροντιστηριακά μαθήματα για την απόκτηση Κρατικού Διπλώματος επιπέδου 5 αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, το ΑΣΕΠ και την Ευρωπαϊκή Ένωση
10. Οι Δεσμεύσεις μας σε όλα τα παραπάνω δίνονται γραπτώς και υπογεγραμμένα στους υποψήφιους σπουδαστές, ενώ η αίτηση εγγραφής δεν περιλαμβάνει εκπλήξεις και "ψιλά γράμματα".
Τα ΙΕΚ Μαγειρικής PRAXIS, οι πιο Ποιοτικές Σχολές για Σπουδές Μαγειρικής σε Αθήνα και Χαλκίδα, παρέχουν ένα ανταγωνιστικό πακέτο extra παροχών,
Αναλυτικά για την Ειδικότητα της Μαγειρικής :
Το 5ο εξάμηνο της Πρακτικής Άσκησης
Εκπαιδευτικό υλικό
Σεμινάρια της ειδικότητας χωρίς χρέωση
Συμμετοχή των σπουδαστών μας σε Γαστρονομικά Φεστιβάλ,Μαγειρικούς Διαγωνισμούς και σε σημαντικές επιχειρήσεις του κλάδου του Επισιτισμού
Μαθήματα Ξένων Γλωσσών & Η/Υ καθώς Προετοιμασία για Πιστοποιήσεις
Προγράμματα σε προνομιακές τιμές
Γραφείο Σταδιοδρομίας
Υποστήριξη Εύρεσης Κατοικίας
Υλικά και μέσα που πρέπει να προμηθευτούν οι καταρτιζόμενοι
Ένα (1) ζευγάρι επαγγελματικά παπούτσια, ειδικά για χρήση στην κουζίνα.
Οι Σχολές Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS, το καλύτερο ΙΕΚ Μαγειρικής, λειτουργούν στην Αθήνα και στην Χαλκίδα την περιζήτητη ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef). Οι Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης στο ΙΕΚ PRAXIS, διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα (τέσσερα εξάμηνα σπουδών και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής-αλλά αμοιβόμενης-πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις).
Η Σχολή Μαγειρικής ΙΕΚ PRAXIS εξασφαλίζει πρακτική σε όλους τους σπουδαστές της στις καλύτερες επιχειρήσεις του Επισιτιστικού - Τουριστικού Τομέα. Οι υψηλού επιπέδου εκπαιδευτές, οι υπερσύγχρονες επαγγελματικού τύπου εγκαταστάσεις και η αφθονία ποιοτικών πρώτων υλών για τα εργαστήρια, καθιστούν τους απόφοιτους της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef) του ΙΕΚ Μαγειρικής PRAXIS, περιζήτητους επαγγελματίες από όλες τις επιχειρήσεις που αναζητούν άρτια καταρτισμένο προσωπικό. Πιο αναλυτικά, για την ειδικότητα:
Στις Σχολές Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS, οι Σπουδές Μαγειρικής αποκτούν το πραγματικό τους περιεχόμενο. Στο ΙΕΚ Μαγειρικής PRAXIS, επιμένουμε στην Πρακτική Εργαστηριακή Εμπειρία (hands on experience), από τις πρώτες κι όλας ημέρες των σπουδών, με αφθονία πρώτων υλών Μαγειρικής για την υλοποίηση εξαιρετικών επαγγελματικών gourmet πιάτων, με επιμονή σε ποιοτικές πρώτες ύλες μαγειρικής, με υπερσύγχρονα εργαστήρια Μαγειρικής και εξοπλισμό επαγγελματικών προδιαγραφών και με την πιο δυνατή ομάδα βραβευμένων chefs για καθηγητές, οι σπουδαστές Μαγειρικής της Σχολής Μαγειρικής ΙΕΚ PRAXIS, κάνουν την πρώτη πράξη της επαγγελματικής τους επιτυχίας.
Έτσι, ο απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef), του ΙΕΚ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ PRAXIS, είναι το καταρτισμένο εκείνο στέλεχος που έχει αποκτήσει υψηλού επιπέδου γνώσεις και δεξιότητες στα παρακάτω παραγωγικά αντικείμενα:
ΣΤΟΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΣΤΟΝ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟ
ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ
ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
O απόφοιτος του ΙΕΚ Μαγειρικής PRAXIS στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef), είναι ένας εξειδικευμένος εργαζόμενος ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ PRAXIS στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef), είναι ικανός να απασχοληθεί σε Επιχειρήσεις του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ και ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ τομέα, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα, στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό.
Με τις αποκτημένες γνώσεις μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου και μπορεί να δουλέψει ενδεικτικά:
Μαγειρική Τέχνη
Το Κρέας και οι κοπές του
Εξοπλισμός- Αποθήκη- Εμπορεύματα - Υγιεινή
Ζαχαροπλαστική Τέχνη
Εστιατόριο και Οινολογία
Σύνθεση Μενού – Διακόσμηση Πιάτων
Τροφές και Διαιτολογία
Οικονομικά και Κοστολόγηση
Ξένες Γλώσσες
Πρακτική
Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.
Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 4 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.
Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.
Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!