Ενδιαφέρομαι

Ενδιαφέρομαι

Σημεία Υπεροχής

Τα 23 Σημεία Υπεροχής του ΙΕΚ PRAXIS στον Τουρισμό και Επισιτισμό
 
1. Στο ΙΕΚ Μαγειρικής PRAXIS oι Βραβευμένοι Chefs είναι οι Kαθημερινοί Καθηγητές σου! 
 
  • Αλέξανδρος ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ – Chef SENSE Restaurant, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας
     
  • Άγγελος ΛΑΝΤΟΣ – Chef ΣΠΟΝΔΗ, 2 ΑΣΤΕΡΙΑ Michelin
     
  • Θοδωρής ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – Executive Chef PARLA Restaurant, Χρυσός Σκούφος
     
  • Δημήτρης ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – Chef ARTISANAL, Χρυσός Σκούφος
     
Και πενήντα ακόμα διακεκριμένοι Chefs, Pastry Chefs και τεχνολόγοι/επιστήμονες τροφίμων (https://www.iekpraxis.gr/ekpaideutes) μεταξύ των οποίων: 
 
  • Δημήτρης ΤΣΩΤΣΟΣ - Chef Sabbia Nera, Chef Hide And Seek
     
  • Κώστας ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - Executive Chef στο «HILTON Hotel»
     
  • Γιάννης ΚΙΤΣΑΛΗΣ - Chef Καζίνο Πάρνηθας (Regency Casino Mont Parnes)
     
 
2. Ολιγομελή τμήματα με hands on προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
3. Έμφαση στα εργαστηριακά μαθήματα – εκπαίδευση στην πράξη. 
4. Νέα υπερσύγχρονα κτήρια με “state of the art” εργαστηριακές εγκαταστάσεις και εύκολη πρόσβαση.
5. Σεμινάρια εξειδίκευσης πάνω στον τομέα της Μαγειρικής (διεθνής κουζίνα, μοντέρνες τεχνικές, μοριακή γαστρονομία, sous vide κ.α).
6. Άριστα εξοπλισμένες κουζίνες και εργαστήρια με επαγγελματικό εξοπλισμό (Ηλεκτρικό φούρνο τύπου Combi Steamer UNOX, Συσκευή SOUS VIDE, Κουζίνες Φυσικού Αερίου/Hλεκτρικές 4 εστιών με φούρνους κ.α)
7. Άνετα, πλήρως κλιματιζόμενα/θερμαινόμενα εργαστήρια και χώροι διδασκαλίας.
8. Εξατομικευμένη υποστήριξη και εξυπηρέτηση με Προσωπικό Σύμβουλο Σπουδών για κάθε σπουδαστή των σχολών μαγειρικής.
9. Άμεση σύνδεση με την Αγορά Εργασίας. Εγγυημένη πρόσβαση στις κορυφαίες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις για πρακτική άσκηση και για εργασία.
10. Τμήματα σε όλες τις εκπαιδευτικές βάρδιες (Πρωινά, Μεσημεριανά και Απογευματινά τμήματα).
11. Πτυχίο υψηλού κύρους με αποδοχή από τις τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό
12. Δίπλωμα αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το ΑΣΕΠ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
13. Εκπαιδευτικά προγράμματα πιστοποιημένα από Ευρωπαϊκό Φορέα Πιστοποίησης GC, σε συνεργασία με την NOCN
14. Απόλυτα Εξειδικευμένο Διδακτικό Προσωπικό, με προσόντα που συνδυάζουν την υψηλή ακαδημαϊκή κατάρτιση με μακρόχρονη σταδιοδρομία στις πιο γνωστές επιχειρήσεις του κλάδου του τουρισμού και της εστίασης.
15. Εμπλουτισμός του Προγράμματος Σπουδών με Επαγγελματικές Διαλέξεις, Σεμινάρια,  Ημερίδες και Εκπαιδευτικές Επισκέψεις, που διευρύνουν τους εκπαιδευτικούς ορίζοντες και ενισχύουν το βιογραφικό των σπουδαστών
16. Δυνατότητα συνέχισης των σπουδών στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε κορυφαίες συνεργαζόμενες σχολές.
17. Δωρεάν εξοπλισμός (στολή, μαχαίρια, εργαλεία κοπής) για κάθε σπουδαστή
18. Δωρεάν βιβλία, εκπαιδευτικά εγχειρίδια και σημειώσεις για όλους τους σπουδαστές σε ΕΝΤΥΠΗ μορφή
19. Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια γαστρονομίας (Μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής οινογνωσίας, καφέ κα)
20. Ανταγωνιστικά Δίδακτρα που περιλαμβάνουν πολλές extra παροχές, ΔΕΝ έχουν «κρυφές» χρεώσεις και αντανακλούν την άριστη σχέση ποιότητας τιμής που προσφέρει το ΙΕΚ PRAXIS
21. Ευέλικτα προγράμματα εξόφλησης διδάκτρων με πολλές άτοκες δόσεις.   
22. Εγγυημένη επάρκεια σε ποιοτικές πρώτες ύλες και αναλώσιμα για την άψογη διαρκή λειτουργία όλων των τμημάτων και εργαστηρίων
23. Συμβουλευτική υποστήριξη για θέματα επαγγελματικής εξέλιξης, σύνταξη βιογραφικού, μαθήματα συνέντευξης εργασίας, κλείσιμο συνεντεύξεων, συμμετοχή σε career days, υποστήριξη στην εύρεση κατοικίας και πολλά άλλα.

Παροχές

Οι Σχολές Μαγειρικής ΙΕΚ Μαγειρικής ΙΕΚ PRAXIS, το Καλύτερο ΙΕΚ για Σπουδές Μαγειρικής σε Αθήνα και Χαλκίδα, παρέχουν το πιο ανταγωνιστικό πακέτο extra παροχών, όπως Δωρεάν Βιβλία, Στολές, Μαχαίρια, Αναλώσιμα, Δωρεάν Σεμινάρια Επαγγελματικού Επιπέδου, Οργανωμένο Γραφείο Προώθησης στην Απασχόληση, Συνεργασίες με τις μεγαλύτερες μονάδες Επισιτισμού και Τουρισμού για Πρακτική Άσκηση Μαγειρικής και αποτελεσματική Προώθηση στην Απασχόληση.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τις ΠΑΡΟΧΕΣ για την ειδικότητα ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (Chef)

ΔΩΡΕΑΝ το 5ο εξάμηνο της ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
Το 5ο εξάμηνο φοίτησης (ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) προσφέρεται ΧΩΡΙΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ στους σπουδαστές, με ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ σε δυναμικές επιχειρήσεις κάθε κλάδου.
ΔΩΡΑ και ΔΩΡΕΑΝ παρεχόμενα Υλικά συνολικής ΑΞΙΑΣ άνω των 350 €
• Επαγγελματική ΣΤΟΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
• Σετ επαγγελματικά μαχαίρια (το σετ μαχαιριών αποτελεί βασικό ατομικό επαγγελματικό εργαλείο του chef)
• Παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ πλήρες σετ Βιβλιοδετημένων Επιστημονικών Σημειώσεων (εκδόσεις ΙΕΚ PRAXIS) ή Βιβλίων για ΟΛΑ τα μαθήματα της ειδικότητας

ΔΩΡΕΑΝ όλα τα Αναλώσιμα
ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ με θέματα της ειδικότητας
• Οι σπουδαστές θα παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ Σεμινάρια Εξειδίκευσης και Παρουσιάσεις από Ειδικούς.
• Δείτε όλο το πρόγραμμα σεμιναρίων στο PRAXIS OPEN
ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ και Η/Υ  
• Στο αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα της ειδικότητας από το Υπουργείο Παιδείας ΔΕΝ περιλαμβάνεται πλέον η εκμάθηση Αγγλικών και Η/Υ
• Το ΙΕΚ PRAXIS προσφέρει ωστόσο ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους σπουδαστές του μαθήματα ΑΓΓΛΙΚΩΝ και ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, με σκοπό την ενίσχυση των γνώσεων και των βιογραφικών των σπουδαστών μας ώστε να έρθουν πιο κοντά στον στόχο της επαγγελματικής αποκατάστασης & σταδιοδρομίας.

ΔΩΡΕΑΝ Προετοιμασία για ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ, Η/Υ & ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
Στα πλαίσια των extra ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων γίνεται αποτελεσματική προετοιμασία για την απόκτηση αναγνωρισμένων από το ΑΣΕΠ Πτυχίων ΑΓΓΛΙΚΩΝ, Η/Υ και Πιστοποιήσεων της Ειδικότητας (τα μαθήματα είναι δωρεάν για όλους τους καταρτιζόμενους, επιβάρυνση υπάρχει μόνον για τα εξέταστρα που καταβάλλονται στους αντίστοιχους φορείς πιστοποίησης πχ ACTA, GLOBAL CERT, NOCN, VELLUM, TOEIC, CITY & GUILDS κλπ)
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΕ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑΚΕΣ ΤΙΜΕΣ (εκτός από τα ΔΩΡΕΑΝ)
Οι καταρτιζόμενοι δικαιούνται πρόσβαση σε οποιοδήποτε σεμινάριο διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS, σε προνομιακές τιμές:
• Κατά την διάρκεια των σπουδών: 50% έκπτωση σε οποιοδήποτε σεμινάριο
• Μετά την αποφοίτηση: 30% έκπτωση για τα σεμινάρια και 40% έκπτωση για παρακολούθηση άλλης ειδικότητας ΙΕΚ.
• Συγγενείς: Δικαίωμα στις παραπάνω εκπτώσεις έχουν ταυτόχρονα και όλοι οι συγγενείς 1ου βαθμού των σπουδαστών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ, συμμετοχή σε εκθέσεις και συνέδρια:
Κατά την διάρκεια της κατάρτισης πραγματοποιείται σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών επισκέψεων σε συνέδρια, εκθέσεις, ημερίδες, επιχειρήσεις κλπ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, που παρέχει:
ΔΩΡΕΑΝ Σεμινάρια:
1) σύνταξης βιογραφικού,
2) Προετοιμασίας για συνέντευξη εργασίας,
3) Ενεργητικών Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας
• Διοργάνωση Ημερών Καριέρας (Career Days)
• Εξασφάλιση Πρακτικής Άσκησης για ΟΛΟΥΣ τους σπουδαστές
με ευθύνη της σχολής
• Προώθηση βιογραφικού σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις
• Κλείσιμο ραντεβού για συνέντευξη

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΥΡΕΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Για τους καταρτιζόμενους από επαρχία, αλλά και για κάθε σπουδαστή μας, παρέχεται αποτελεσματική υποστήριξη για την εύρεση κατοικίας

 

Υλικά και μέσα που πρέπει να προμηθευτούν οι καταρτιζόμενοι
Ένα (1) ζευγάρι επαγγελματικά παπούτσια, ειδικά για χρήση στην κουζίνα.

 

 

Προφίλ Ειδικότητας

Οι Σχολές Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS, το καλύτερο ΙΕΚ Μαγειρικής, λειτουργούν στην Αθήνα και στην Χαλκίδα την περιζήτητη ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef). Οι Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης στο ΙΕΚ PRAXIS, διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα (τέσσερα εξάμηνα σπουδών και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής-αλλά αμοιβόμενης-πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις).

Η Σχολή Μαγειρικής ΙΕΚ PRAXIS εξασφαλίζει πρακτική σε όλους τους σπουδαστές της στις καλύτερες επιχειρήσεις του Επισιτιστικού - Τουριστικού Τομέα. Οι υψηλού επιπέδου εκπαιδευτές, οι υπερσύγχρονες επαγγελματικού τύπου εγκαταστάσεις και η αφθονία ποιοτικών πρώτων υλών για τα εργαστήρια, καθιστούν τους απόφοιτους της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef) του ΙΕΚ Μαγειρικής PRAXIS, περιζήτητους επαγγελματίες από όλες τις επιχειρήσεις που αναζητούν άρτια καταρτισμένο προσωπικό. Πιο αναλυτικά, για την ειδικότητα:

  • Οι ανάγκες της αγοράς σε στελέχη που κατέχουν την τέχνη της μαγειρικής σε επαγγελματικό επίπεδο είναι μεγάλες και επιτακτικές.
  • Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) είναι ικανός να απασχοληθεί σε Επιχειρήσεις Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής μορφής και δομής, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα.
  • Με τις γνώσεις που αποκτά μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου.
  • Η ειδικότητα αυτή έρχεται ως αρωγός των αναγκών των Ελληνικών Επιχειρήσεων του Επισιτιστικού χώρου να καλύψει τα υπάρχοντα κενά με στελέχη ικανά να αντεπεξέλθουν σε υψηλές απαιτήσεις της αγοράς.
  • Η ειδικότητα αντιστοιχεί με τις παρακάτω αντίστοιχες ειδικότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
  • MΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Μάγειρας – Kitchen and Food Steward,
  • ΓΑΛΛΙΑ: CHEF- Μάγειρας,
  • ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Αρχιμάγειρας

Τι θα μάθω

Στις Σχολές Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS, οι Σπουδές Μαγειρικής αποκτούν το πραγματικό τους περιεχόμενο. Στο ΙΕΚ Μαγειρικής PRAXIS, επιμένουμε στην Πρακτική Εργαστηριακή Εμπειρία (hands on experience), από τις πρώτες κι όλας ημέρες των σπουδών, με αφθονία πρώτων υλών Μαγειρικής για την υλοποίηση εξαιρετικών επαγγελματικών gourmet πιάτων, με επιμονή σε ποιοτικές πρώτες ύλες μαγειρικής, με υπερσύγχρονα εργαστήρια Μαγειρικής και εξοπλισμό επαγγελματικών προδιαγραφών και με την πιο δυνατή ομάδα βραβευμένων chefs για καθηγητές, οι σπουδαστές Μαγειρικής της Σχολής Μαγειρικής ΙΕΚ PRAXIS, κάνουν την πρώτη πράξη της επαγγελματικής τους επιτυχίας.
Έτσι, ο απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef), του ΙΕΚ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ PRAXIS, είναι το καταρτισμένο εκείνο στέλεχος που έχει αποκτήσει υψηλού επιπέδου γνώσεις και δεξιότητες στα παρακάτω παραγωγικά αντικείμενα: 

 

ΣΤΟΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
• Ελέγχει την ποιότητα ειδών παντοπωλείου, λαχανικών, φρούτων και προϊόντων γάλακτος.
• Ελέγχει την ποιότητα κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών – ψαριών – θαλασσινών.
• Ελέγχει τη συντήρηση όλων των διακινούμενων εμπορευμάτων της κουζίνας.
• Γνωρίζει και ελέγχει την αποθήκευση τροφίμων με βάση τους αντίστοιχους κανόνες υγιεινής, ενώ γνωρίζει και ελέγχει τους βαθμούς ψύξης της συντήρησης και την υγρομετρική θερμοκρασία όλων των ειδών.
• Συνεργάζεται με τα τμήματα ελέγχου και αποθήκης για τις αγορές των τροφίμων, συντάσσει εκθέσεις και αναφορές σχετικά με αγορές και τρόφιμα και μελετά την αγορά για ποιότητα και τιμές.
• Αξιοποιεί τα είδη τροφίμων με σκοπό την καλύτερη απόδοσή τους από άποψη ποιότητας και οικονομίας και γνωρίζει τη συμπεριφορά των τροφίμων, ενώ συνεργάζεται με το τμήμα εστιατορίου για τη γρήγορη και σωστή παράθεση των εδεσμάτων.

ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
• Γνωρίζει την ποιότητα των σκευών της κουζίνας σε σχέση με την υγιεινή.
• Επιβλέπει την πλύση των σκευών κουζίνας και εστίασης.
• Επιβλέπει τον καθαρισμό και πλύσιμο λαχανικών και φρούτων.
• Φροντίζει για τον καθαρισμό των χώρων της κουζίνας.
• Επιβλέπει το γρήγορο και επιμελημένο σερβίρισμα από άποψη υγιεινής.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ
• Όροι γαστρονομικής τέχνης.
• Παρασκευή βάσεων της κουζίνας (FONDS), Ζύμες.
• Ζωμοί κρέατος, σούπες δεμένες και άδετες.
• Λίπη, έλαια, βούτυρα απλά και σύνθετα.
• Τρόποι ψησίματος, Τρόποι παρασκευής αυγών.
• Τρόποι παρασκευής ζυμαρικών (εμπορίου - φρέσκα).
• Παρασκευές από ψαρινώδη (PATES).
• Παρασκευές με βάση το τυρί, Παρασκευές ρυζιού.
• Τρόποι κοπής λαχανικών, τρόποι ψησίματος λαχανικών (φρέσκων - ξηρών), παρασκευές λαχανικών (φρέσκων - ξηρών).
• Παρασκευές δημητριακών και οσπρίων, Τρόποι παρασκευής πατατών.
• Σαλάτες απλές και σύνθετες σε ωμή και ψημένη κατάσταση, Γαρνιτούρες, Ορεκτικά κρύα και ζεστά, πλούσια και απλά.
• Τρόποι ψησίματος ψαριών, Παρασκευές ψαριών γλυκού νερού, Παρασκευές ψαριών θαλάσσης, Παρασκευές αρθρωτών μαλακόστρακων (CRUSTACES), Παρασκευές κογχοδών ακέφαλων μαλακίων, Παρασκευές κεφαλόποδων, Παρασκευές αμφιβίων.
• Παρασκευές μόσχου (εγχώριου – γάλακτος), Παρασκευάσματα βοδιού και δάμαλης, Παρασκευάσματα από άμπα, Παρασκευές κιμά.
• Παρασκευές από αρνάκι γάλακτος – αρνί – ζυγούρι- κατσίκι γάλακτος – κατσίκι – βιτούλι.
• Παρασκευές από χοιρίδιο γάλακτος – χοιρίδιο.
• Παρασκευές πουλερικών (κοτόπουλο – γαλοπούλα – πάπια – χήνα).
• Παρασκευές κυνηγίων με πτέρωμα και με τρίχωμα.
• Παρασκευάσματα φλαμπέ.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
• Σύνθεση προσωπικού μαγειρείου, Στολή μαγείρου, Χρήση και σημασία της.
• Τμήματα κουζίνας και το επιτελούμενο σε αυτά έργο, Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός κουζίνας, Προετοιμασία για εργασίες (MISE EN PLACE).
• Συστήματα αποθήκευσης τροφίμων, Έλεγχος παραλαβής εμπορευμάτων, Έλεγχος αποθήκευσης τροφίμων, Έλεγχος σωστής διακίνησης και αξιοποίησης τροφίμων από τις αποθήκες, Μέθοδοι και συστήματα προμηθειών, Έλεγχος τιμολογίων και δελτίων αποστολής, Απογραφές.
• Μεριδοποίηση σε ωμή και ψημένη κατάσταση προσφερομένων παρασκευασμάτων, Μέθοδοι κοστολόγησης, Τιμές κτήσης αγαθών, Συστήματα MARK UP,Φόροι και τέλη, Πρότυπες συνταγές.

ΣΤΟΝ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟ
• Παράγοντες καλής ποιότητας κρέατος.
• Χαρακτηριστικά καλής ποιότητας κρέατος.
• Ονοματολογία και βασικές διακρίσεις κρεάτων – πουλερικών – κυνηγίων.
• Ονοματολογία – βασικές διακρίσεις και κατηγορίες ψαριών και θαλασσινών.
• Καθαρισμός – αποστέωση – απονεύρωση – τεμαχισμός και δέσιμο κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών.
• Καθαρισμός – απολέπιση – τεμαχισμός – φιλετάρισμα ψαριών – θαλασσινών.
• Τοποθέτηση – τακτοποίηση εντός ψυγείων κρεάτων – πουλερικών – κυνηγίων – ψαριών – θαλασσινών.
• Προοριζόμενη χρήση κάθε τεμαχίου κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών – ψαριών – θαλασσινών.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ
• Στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη για τη σύνθεση – σύνταξη και παρουσίαση MENU και κάρτας εστιατορίου.
• Τι καλούνται MENU: TABLE D’ HAUT E– GALLA – A LA CARTE, Είδη MENU.
• Βασικοί κανόνες σύνθεσης με βάση τη διαιτητική, Ορολογία των εδεσμάτων, Διεθνής ονοματολογία (Κυρίως αγγλικά – γαλλικά.)
• Παραδοσιακά MENU. Τρόποι παρουσίασης.

ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
• Το προσωπικό του ζαχαροπλαστείου, Τα μετρικά συστήματα.
• Χώροι - εξοπλισμός- εργαλεία, πρώτες και δευτερεύουσες ύλες.
• Τεχνικές συντήρησης, ο ρόλος της θερμότητας.
• Ζύμες και κρέμες, Μαρέγκες, Σιρόπια διάφορα, Βουτήματα - Κέικ.
• Σάλτσες κρύες - ζεστές.
• Τούρτες και τάρτες, Σιροπιαστά, Ζελέδες διάφοροι,
• Πουτίγκες – σουφλέ, Κρέπες.
• Διάφοροι τρόποι διακόσμησης παρασκευασμάτων.

Ποια επαγγελματικά καθήκοντα θα έχω

O απόφοιτος του ΙΕΚ Μαγειρικής PRAXIS στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef), είναι ένας εξειδικευμένος εργαζόμενος ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:
• Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων.
• Την υγιεινή των τροφίμων.
• Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας.
• Την τέλεια οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας.
• Τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών – ψαριών – θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου.
• Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.
• Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων.
• Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής.

Που μπορώ να δουλέψω

Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ PRAXIS στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef),  είναι ικανός να απασχοληθεί σε Επιχειρήσεις του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ και ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ τομέα, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα, στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό.
Με τις αποκτημένες γνώσεις μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου και μπορεί να δουλέψει ενδεικτικά:
• Σε εστιατόρια κάθε είδους
• Σε Ξενοδοχεία που διαθέτουν ζεστή ή κρύα κουζίνα
• Σε επιχειρήσεις catering
• Σε οργανισμούς και ιδρύματα που διαθέτουν οργανωμένο μαγειρείο
• Σε μεγάλες εταιρείες ή καταστήματα που διαθέτουν εστιατόριο για τους πελάτες και εργαζόμενους
• Σε βιομηχανίες τροφίμων

 

Ποια μαθήματα θα παρακολουθήσω

ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ώρες μαθημάτων ανά εβδομάδα σε κάθε ΕΞΑΜΗΝΟ

Α

Β

Γ

Δ

ΓΑΛΛΙΚΑ

2

2

2

2

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

2

 

 

 

ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Ι

5

 

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Ι

3

 

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

2

 

 

 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

3

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

3

3

3

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

 

2

 

 

ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ

 

2

 

 

ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ

 

2

 

 

ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 

1

 

 

ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΙΙ

 

5

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΙ

 

3

 

 

ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΙΙΙ

 

 

5

 

ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕΝΟΥ

 

 

2

 

ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΚΡΕΑΤΩΝ Ι

 

 

2

 

ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ - ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

 

 

2

 

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ

 

 

2

 

ΑΓΓΛΙΚΑ

 

 

2

2

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ

 

 

 

2

ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ IV

 

 

 

8

ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΚΡΕΑΤΩΝ ΙΙ

 

 

 

2

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

 

 

 

4

ΣΥΝΟΛΟ ωρών ανά εβδομάδα

20

20

20

20

 

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία