Αντρέας Μ. Τρόκα

Αντρέας Μ. Τρόκα
Αντρέας Μ. Τρόκα
"MΟΜΟ" Restaurant, Λονδίνο,1* Michelin

Αντρέας Μ. Τρόκα

Αντρέας Μαλντίν Τρόκα. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, MoMo Restaurant, London.

Έτος αποφοίτησης 2016 ΙΕΚ PRAXIS Χαλκίδας

 • Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Από μικρός μου άρεσε πολύ που έβλεπα τη μητέρα μου να μαγειρεύει και να προσφέρει ευχαρίστηση στην οικογένειά της με τις δημιουργίες της. Έτσι όταν τέλειωσα το σχολείο αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό το επάγγελμα και να προσφέρω και εγώ ευχαρίστηση.

 • Ποιες ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;

Όλη η φοίτησή μου στο PRAXIS ήταν μία εμπειρία, από το πιο μικρό και απλό πράγμα έως το πιο σημαντικό και σύνθετο. Όταν έρχεσαι σε επαφή πρώτη φορά με υλικά που πιάνεις στα χέρια σου και καλείσαι να φτιάξεις ένα όμορφο αποτέλεσμα είναι πολύ προκλητικό. Επιπλέον, είναι τόσα πολλά αυτά που μας μαθαίνουν  και μοιράζονται μαζί μας οι καθηγητές που κάθε μέρα ήταν και μία νέα εμπειρία.

 • Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Είχαν όλο το «πακέτο» που απαιτείται από μία σχολή που θέλει να έχει επαγγελματίες αποφοίτους. Δηλαδή, άρτιες εγκαταστάσεις, άψογη οργάνωση και εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς.

 • Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Οι βάσεις που απέκτησα από τη σχολή είναι το πιο ισχυρό μου προσόν. Σημαντική είναι και η πειθαρχία που έχω αποκτήσει καθώς και ο τρόπος που κινούμε γενικότερα σε μία επαγγελματική κουζίνα.

 • Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Αυτό που χρειάζεται να ξέρει κάποιος που σκέφτεται να ξεκινήσει τώρα να σπουδάσει το επάγγελμα του Chef είναι ότι απαιτείται πολύ υπομονή και προσπάθεια και συχνά αρκετές θυσίες. Εάν έχει όρεξη για δουλειά και δύναμη να το κάνει!

 • Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Το ιδανικότερο για εμένα θα ήταν σε έξι χρόνια από τώρα να συνεχίσω να εργάζομαι στις καλύτερες κουζίνες ώστε να έχω πολλές εμπειρίες και αργότερα γιατί όχι… να τις μεταφέρω στους νέους σπουδαστές του ΙΕΚ Praxis.

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US