Έλενα Δερμάτη

Έλενα Δερμάτη
Ελένη Δερμάτη
"MOMENTUM" Hotel, Salzburg

Έλενα Δερμάτη

Ελένη Δερμάτη. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Momentum Hotel Salzburg
Έτος αποφοίτησης 2017 ΙΕΚ PRAXIS Χαλκίδας

 • Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Αγαπώ τη μαγειρική και ό,τι αφορά στο φαγητό. Μου αρέσει να δημιουργώ όμορφα και γευστικά πιάτα και να ευχαριστώ τον πελάτη.

 • Ποιες ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;

Γνώρισα απίστευτους ανθρώπους που έχουν γνώσεις και αγαπούν αυτό που κάνουν. Πήρα εμπειρίες και γνώσεις από όλους τους καθηγητές μου κατά τη διάρκεια των σπουδών μου. Επίσης η άμεση εξυπηρέτηση του ΙΕΚ σε θέματα πρακτικής και εργασιακής αποκατάστασης από το πρώτο κιόλας εξάμηνο των σπουδών μου ήταν κάτι που με εντυπωσίασε.

 • Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Το Praxis είναι μία σχολή που σε βοηθά βήμα – βήμα πλάι σε αξιότιμους ανθρώπους να μάθεις εις βάθος για την τέχνη που σε ενδιαφέρει. Έχει σωστούς και ολοκληρωμένους εξοπλισμούς και πολλές παροχές στους σπουδαστές που μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

 • Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Θεωρώ ότι έχω αποκτήσει καλές γνώσεις και σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο. Βέβαια η τέχνη αυτή αφορά στο πρακτικό κυρίως κομμάτι και έχω ακόμα να πάρω πράγματα μέσα από τη δουλειά μου. Το σημαντικότερο είναι η θέληση μου, η αγάπη μου για τη μαγειρική και το ότι έχω την υπομονή και επιμονή που απαιτείται για να γίνω μία σωστή επαγγελματίας.

 • Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Αν το αγαπάει πραγματικά να το ακολουθήσει. Θα νιώσει τρομερά συναισθήματα. Να μην διαστάσει καθόλου. Η μαγειρική βρίσκεται παντού στην καθημερινότητά μας και είναι ένα επάγγελμα που δε θα χαθεί ποτέ στον κόσμο. Είναι η αρχή και το τέλος μας.

 • Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Δεν το έχω σκεφτεί ακόμη. Είμαι άνθρωπος που ζω το τώρα και στη δουλειά που βρίσκομαι είμαι πολύ καλά. Βέβαια υπάρχουν πολλές προοπτικές και δυνατότητες εξέλιξης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και σκέφτομαι έντονα το ενδεχόμενο να ταξιδέψω και να μάθω διαφορετικές κουζίνες. Σίγουρα στο μέλλον θα ήθελα να διευθύνω μία κουζίνα και ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί στα επόμενα χρόνια.

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US