Μαρία Φιντριλή

Μαρία Φιντριλή
Μαρία Φιντριλή
"ZILLER' S" Restaurant, Βραβείο Ελλ. Κουζίνας

Μαρία Φιντριλή

Μαρία Φιντριλή. ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ στο εστιατόριο Ziller’s, στην Αθήνα, Βραβευμένο με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Προηγουμένως: στο “Θαλασσάκι” (Τήνος), επίσης βραβευμένο με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας)

Έτος αποφοίτησης 2015 ΙΕΚ PRAXIS Χαλκίδας

Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Από την παιδική μου ηλικία είχα ενδιαφέρον για τη μαγειρική, καθώς παρατηρούσα τη γιαγιά μου να μαγειρεύει. Τη θαύμαζα για τις πετυχημένες συνταγές και το άψογο τελικό της αποτέλεσμα.

Έτσι αποφάσισα δειλά να δοκιμάσω τις δυνατότητές μου. Ξεκίνησα με απλές συνταγές αλλά πολύ γρήγορα άρχισα να ψαχουλεύω επαγγελματικά βιβλία μαγειρικής για να εμπλουτίσω τις ιδέες και τις γνώσεις μου. Ισχυρό κίνητρο για μένα ήταν οι αντιδράσεις των δικών μου ανθρώπων όταν με παρακολουθούσαν να μαγειρεύω, μέχρι που τελικά πήρα την απόφαση να σπουδάσω μαγειρική.

Ποιες ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο ΙΕΚ Praxis;

Με τις σπουδές μου στο ΙΕΚ Praxis έλαβα όλη τη γνώση που ήθελα για να έχω δυνατά και σταθερά πατήματα για να προχωρήσω στο μέλλον. Η εξειδίκευση των καθηγητών, το υψηλό επίπεδο του επαγγελματισμού τους, ο αποτελεσματικός και άμεσα πρακτικός τρόπος διδασκαλίας, αλλά και η προσωπική υποστήριξη από όλους, είναι κάτι που θα μείνει για πάντα στο νου και στην καρδιά μου.

Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το ΙΕΚ Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Οι καθηγητές μου με αντιμετώπισαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή και αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη σχολή. Μέσα στο τμήμα δεν είσαι απλά ένας από τους πολλούς. Είσαι η Μαρία, που θα έρθει δίπλα της ο καθηγητής και θα παρατηρήσει αν δουλεύεις σωστά, που θα σε διορθώσει χωρίς να μειώσει ή να ματαιώσει την προσπάθεια που κάνεις, για να μπορέσεις στο τέλος να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου στο Praxis;

Το πιο δυνατό προσόν που απέκτησα είναι δυναμισμός που συνδυάζεται με υπομονή και επιμονή. Όλα αυτά απορρέουν από τον τρόπο με τον οποίο διδάχτηκα μέσα στην τάξη το επάγγελμά μου. Η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα είναι κάτι που δεν μπορεί να λείπει από τη δουλειά μας. Η τάξη είναι η πρώτη μας ομάδα. Αν μάθουμε σε μια πρώτη καλή ομάδα θα πετύχουμε και στην επόμενη.

Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Πολλοί θα πουν ότι η μαγειρική είναι ένα επάγγελμα της «μόδας». Δεν είναι όμως έτσι. Η μαγειρική είναι μαγεία, τέχνη, δημιουργία. Το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη, σωστή εκπαίδευση και επιμονή.

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Βλέπω πλέον τη μαγειρική σαν ένας σύγχρονος γαστρονομικός ερευνητής. Θα ήθελα πολύ να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο και να ανακαλύψω νέες γεύσεις και τεχνικές για να τις χρησιμοποιήσω στην κουζίνα μου.

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US