Επαγγελματική Μαγειρική (Professional Cooking)
#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Επαγγελματική Μαγειρική (Professional Cooking)


  • Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
  • ΠόληΑλιβέρι
  • Έναρξη Αλιβέρι01/12/2021
  • Ωράριο ΑλιβέριΚάθε Τετάρτη 15:00 - 19:00
  • Διάρκεια100 ώρες

Το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Μαγειρικής, περιλαμβάνει γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στον χώρο της επαγγελματικής μαγειρικής:

  • ΛΑΧΑΝΙΚΑ: Πως τα κόβουμε και πως τα μαγειρεύουμε
  • ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ: Ζωμός Ψαριού, Ζωμός Λαχανικών, Ζωμός Κοτόπουλου, Ψαρόσουπα, Κοτόσουπα,
  • ΣΟΥΠΕΣ: Σούπα Λαχανικών, Δεμένη σούπα Λαχανικών, Διαυγής Σούπα Λαχανικών, Κρεατόσουπα, Σούπες Ελληνικές
  • ΖΥΜΕΣ: Ζύμες Πίτσας για κρέπες και τα διάφορα είδη πίτσας (Μαργαρίτα, Νάπολι, Σπέσιαλ, 4 Εποχές)
  • ΡΥΖΙ: Πιλάφι, πιλάφι με Κάρυ, Ιταλιέν, Ριζότο, Παέλια, Πιεμοντέζ
  • ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΡΕΣΚΑ (A): Ραβιόλια, Νόκι, Κις Λορέν, Σάλτσα Νάπολι & Σως Τυριού
  • ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΡΕΣΚΑ (Β): Σπαγγέτι, Ταλιατέλλες, Φιογκάκια, Σάλτσα Μπολονέζ, Καρμπονάρα, Μπισκ Γαρίδας
  • ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ Α-Κοτόπουλο Κοκκινιστό, Λεμονάτο, με Πράσο, με Πορτοκάλι, με Κάρυ
  • ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ Β: Ξεκοκάλισμα & τρόποι μαγειρέματος: Κοτόπουλο ψητό, σχάρας, σούβλας, ποσέ, σωτέ, ρολό γεμιστό
  • ΠΙΤΕ: Σπανακόπιτα, Τυρόπιτα, Ελιόπιτα, Κολοκυθόπιτα, Πρασόπιτα, Κρεμμυδόπιτα, Κοτόπιτα
  • ΣΑΛΑΤΕΣ: Σπέσιαλ, Ελληνικές, Σύνθετες
  • ΚΙΜΑΔΕΣ: Κεφτεδάκια, Σουτζουκάκια, Γιουβαρλάκια, Μπιφτέκια Σχάρας, Hamburger
  • ΒΟΔΙΝΟ: Φιλέτο Ουέλινγκτον, Βαθμοί Ψησίματος, Σατομπριάν, Σως
  • ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ: Κυδώνια, Μύδια (Ποσέ,Ατμού,Πανέ), Γαρίδες/Καραβίδες (Σχάρας, Σωτέ, με Λαχανικά)
  • ΛΑΔΕΡΑ: Φασολάκια, Μπάμιες, Αρακά Μπριάμ, Πατάτες Γιαχνί, Σπανακόρυζο, Γεμιστά
  • ΧΟΙΡΙΝΟ: Μπριζόλες Γεμιστές, Σωτέ, Σχάρας, Πανέ, Μπούτι Γεμιστό
  • ΚΥΝΗΓΙΑ: Μαρινάδες Στιφάδο, Μπραιζέ, Κατσαρόλας
  • ΨΑΡΙ: Φιλετάρισμα & Τρόποι Μαγειρέματος (Ποσέ, Σωτέ, Σχάρας, Ατμού, Πανέ)
  • ΑΡΝΙ / ΠΡΟΒΑΤΟ: Προβενσάλ, Γεμιστό Ρολό Φούρνου, Φρικασέ
  • ΣΥΚΩΤΙ: Γλυκάδια Πανέ, Γλώσσα Μπραιζέ, Αλα Γκλεζ, Σωτέ
  • ΜΟΣΧΑΡΙ: Μιλαναίζ, Χόφμαν, Βιενουάζ, Α λα Ρούζ, Κοκκινιστό, Οσομπούκο, Ραγού
  • ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: Sushi με Γαρίδες & Λαχανικά, Τηγανητό Ρύζι, Κοτόπουλο Teriyaki, Λαχανικά Tempura
  • ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: Παρουσίαση Γαλλικού Μενού
  • ΤΕΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝΜπαλοτίνα Πουλερικών, Καναπεδάκια, Κρύα Ορεκτικά
  • ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ: Ανθοδεσίες & Σκαλίσματα Κολοκύθας και Λαχανικών

Τα Προγράμματα της Σχολής Μαγειρικής αυτού του κύκλου, απευθύνονται:

  • Σε αρχάριους που θέλουν να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της μαγειρικής τέχνης και να ξεκινήσουν επαγγελματική σταδιοδρομία ως chef
  • Σε ήδη απασχολούμενους στον τομέα του επισιτισμού με μικρή εμπειρία και «κλασσικές» γνώσεις, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις τους με προχωρημένα πιάτα και να αναβαθμίσουν τις τεχνικές τους δεξιότητες στην σύγχρονη δημιουργική κουζίνα.
  • Σε ερασιτέχνες που θέλουν να κατακτήσουν την τέχνη της επαγγελματικής μαγειρικής για χόμπι ή για δική τους αποκλειστική απόλαυση.

Τιμολογιακή Πολιτική

Η Κράτηση Θέσης προυποθέτει προκαταβολή 100€
Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομα σας

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR3501721540005154038738483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR7601108620000086248000282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.
  • Σκοπός του Προγράμματος Επαγγελματικής Μαγειρικής είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων μαγειρικής σε επαγγελματικό επίπεδο.
  • Με το τέλος του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν με αυτοπεποίθηση να εργαστούν σε επαγγελματικές κουζίνες χώρων εστίασης.
  • Θα μπορούν να δημιουργήσουν βασικά και προχωρημένα πιάτα και θα κατέχουν τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην σύγχρονη δημιουργική κουζίνα, σε πολλές εκδοχές της.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

Απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (BEK) από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 (Κε.Δι.Βι.Μ. 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832) ♣ Δυνατότητα Πιστοποίησης και από την GLOBAL CERT, κατόπιν εξετάσεων ♣ Το πρόγραμμα είναι συμβατό με το Επαγγελματικό Περίγραμμα του ΕΟΠΠΕΠ “Μάγειρας”

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Παρακολουθήστε το video του Σεμιναρίου

praxis logo

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US