Αντώνης Κοκάϊ

Αντώνης Κοκάϊ
Αντώνης Κοκάϊ
"ZUMA" Restaurant, Λονδίνο

Αντώνης Κοκάϊ

Αντώνης Κοκάϊ. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Zuma Restaurant, Λονδίνο.

Εργάστηκε επίσης στο εστιατόριο Νamos, στην Mύκονο

Έτος αποφοίτησης 2015 ΙΕΚ PRAXIS Χαλκίδας

Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;

Είναι ένα επάγγελμα που αγάπησα από μικρός όταν από 4 χρονών παρακολουθούσα εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση. Μου αρέσει ότι έχει να κάνει με την κουζίνα, τη φωτιά και τα μαχαίρια… Κάπως έτσι αποφάσισα να το κάνω και επαγγελματικά.

Ποιες ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;

Τα εργαστήρια ήταν πολύ δυνατό κομμάτι, διότι είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τα παιδιά και τους εκπαιδευτές και ήταν πολύ κοντά στις πραγματικές συνθήκες εργασίας, με πολύ πρακτική εξάσκηση και υλικά για να φτιάξουμε πολλές δημιουργίες. Από τις πιο δυνατές στιγμές ήταν όταν ο chef μας ανέθετε να φτιάξουμε μια συνταγή χωρίς συγκεκριμένες οδηγίες ώστε να σκεφτούμε μόνοι μας πως θα τη δημιουργήσουμε, επιλέγοντας από μια μεγάλη ποικιλία υλικών. Η διαδικασία είναι πολύ ενδιαφέρουσα και το αποτέλεσμα μας δικαίωνε. Μου άρεσε πάρα πολύ και το μάθημα της οινολογίας.

Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;

Εκτός από τους κορυφαίους chefs, πάρα πολλοί από τους οποίους είναι  γνωστοί και καταξιωμένοι πανελλαδικώς, το Praxis ξεχωρίζει για το φιλόξενο κλίμα του, τα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και την πολύ καλή υποστήριξη από την διοίκηση, τους συμβούλους εκπαίδευσης και το γραφείο προώθησης στην απασχόληση. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ επιτυχημένο εκπαιδευτήριο από τη βάση του.

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν ως επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου απέκτησα πειθαρχία, ταχύτητα και φαντασία.

Τι θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;

Είναι ένα απαιτητικό επάγγελμα και για να το κάνει κάποιος χρειάζεται κουράγιο, επιμονή, θέληση και δυναμικότητα.

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;

Επιθυμώ να φτάσω σε πολύ υψηλό επίπεδο γνώσεων στον τομέα της μαγειρικής και γιατί όχι κάποια στιγμή αν ανοίξω και ένα δικό μου χώρο εστίασης.

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US