Ποτοποιϊα – Αποσταγματοποιϊα
#ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

#Ποτοποιϊα – Αποσταγματοποιϊα

Ποτοποιϊα – Αποσταγματοποιϊα

ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ

Οι Σχολές Τεχνολογίας Τροφίμων του ΙΕΚ PRAXIS λειτουργούν στην Αθήνα και στην Χαλκίδα την περιζήτητη ειδικότητα Τεχνικός Ποτοποιϊας – Αποσταγματοποιϊας . Οι Σπουδές Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΙΕΚ PRAXIS, διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα (τέσσερα εξάμηνα σπουδών και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής αλλά αμοιβόμενης-πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις).

Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ – ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ.

Ο κάτοχος διπλώματος Ι.Ε.Κ στην ειδικότητα «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ» έχει πιστοποιημένες ικανότητες, δεξιότητες και τεχνικές πληροφορίες, που τον καθιστούν ικανό να εργάζεται σαν ειδικευμένος εργαζόμενος σε επιχειρήσεις παραγωγής και διάθεσης προϊόντων ποτοποιίας και Αποσταγματοποιίας.

Μετά από απόκτηση σχετικής εμπειρίας, μπορεί να εξελιχτεί σε στέλεχος των παραπάνω επιχειρήσεων.

Γενικά λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ισχύουσες διατάξεις λειτουργίας των μονάδων παραγωγής ποτών και αποσταγμάτων και την πρακτική στην πρόληψη ατυχημάτων συμμετέχει στις ακόλουθες επαγγελματικές δραστηριότητες:

  • Αξιοποίηση πρώτων υλών ποτοποιίας – αποσταγματοποιϊας (προμήθεια, διαχείριση, ποιοτικός έλεγχος).
  • Προετοιμασία πρώτων υλών.
  • Παρασκευή αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών.
  • Έλεγχος λειτουργίας μηχανολογικού εξοπλισμού και συσκευών απόσταξης για την παραγωγή ποτών και αποσταγμάτων.
  • Ποιοτικός έλεγχος προϊόντων ποτοποιίας – Αποσταγματοποιίας
  • Εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας στην παραγωγή.

Οι Σχολές Τεχνολογίας Τροφίμων του ΙΕΚ PRAXIS λειτουργούν στην Αθήνα και στην Χαλκίδα την περιζήτητη ειδικότητα Τεχνικός Ποτοποιϊας – Αποσταγματοποιϊας . Οι Σπουδές Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΙΕΚ PRAXIS, διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα (τέσσερα εξάμηνα σπουδών και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής αλλά αμοιβόμενης-πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις).

Οι Σχολές Τεχνολογίας Τροφίμων του ΙΕΚ PRAXIS λειτουργούν στην Αθήνα και στην Χαλκίδα την περιζήτητη ειδικότητα Τεχνικός Ποτοποιϊας – Αποσταγματοποιϊας . Οι Σπουδές Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΙΕΚ PRAXIS, διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα (τέσσερα εξάμηνα σπουδών και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής αλλά αμοιβόμενης-πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις).

11 Σημεία Υπεροχής του ΙΕΚ PRAXIS στην Ειδικότητα Τεχνικός Ποτοποιίας – Αποσταγματοποιίας

  •  Σχολή Απόλυτα Εξειδικευμένη στα Επαγγέλματα του Αγροτοδιατροφικού Τομέα. Τα Διευθυντικά Στελέχη του Οργανισμού ειδικεύονται στις Γεωπονικές Επιστήμες και Διευθύνουν τον Τομέα των Αγροτικών.
  • Τα Υπερσύγχρονα Εργαστήρια Χημικών Αναλύσεων, Τεχνολογίας Τροφίμων ολοκληρώνουν δυναμικά την εκπαίδευση. Κλείστε μια επίσκεψη να γνωρίσετε τα Εργαστήρια μας.
  • Δυναμική Ομάδα με είκοσι (20) Εκπαιδευτές, Τεχνολόγους Τροφίμων, Χημικούς Μηχανικούς, Χημικούς, Βιοτεχνολόγους, Κτηνίατρους, Γεωπόνους Φυτικής και Ζωϊκής Παραγωγής, Οινολόγους, Ζυθοποιούς, Διατροφολόγους, όλους με Masters & Διδακτορικά, που διαθέτουν πλούσια διδακτική και επαγγελματική εμπειρία. Μελετήστε τα Βιογραφικά τους & γνωρίστε τους από κοντά.
  • Με συνεχείς Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Βιομηχανίες Τροφίμων και Ποτών, σε πρότυπα Οινοποιεία και Ζυθοποιείες, σε μονάδες πρωτογενούς φυτικής και ζωϊκής παραγωγής, το ΙΕΚ PRAXIS προσφέρει έναν ολοκληρωμένο και δυναμικό κύκλο σπουδών στον Αγροτοδιατροφικό Τομέα. Δείτε τα agronews.
  • Οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας (Σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος, Ημέρες Καριέρας και Ατομικός σύμβουλος σπουδών). Γνωρίστε τον σύμβουλο σας.
  • Παρέχονται  Βιβλία από εκδοτικούς οίκους εξειδικευμένους στον Αγροτο-Διατροφικό Τομέα, καθώς και σημειώσεις  χωρίς χρέωση, σε έντυπη μορφή για όλα τα μαθήματα.
  • Μεγάλο Δίκτυο συνεργαζόμενων Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών για Πρακτική Άσκηση και προώθηση στην απασχόληση στις πιο δυναμικές επιχειρήσεις του κλάδου της Γεωργίας. Δείτε τις εταιρείες
  •  Στο Αγρόκτημα του ΙΕΚ PRAXIS μαθαίνουμε στην πράξη την παραγωγή πρωτογενών προϊόντων φυτικής παραγωγής από οπωροφόρα δένδρα, λαχανικά, αρωματικά φυτά, αμπέλι κλπ
  • Εξειδικευμένα σεμινάρια του κλάδου, καθώς και Μαθήματα Ξένων Γλωσσών & Η/Υ παρέχονται χωρίς χρέωση. Δείτε αναλυτικά τα παρεχόμενα σεμινάρια και τις Πιστοποιήσεις στις παροχές μας.
  • Φροντιστηριακά μαθήματα για την απόκτηση Κρατικού Διπλώματος επιπέδου 5 αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, το ΑΣΕΠ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Οι Δεσμεύσεις μας σε όλα τα παραπάνω δίνονται γραπτώς και υπογεγραμμένα στους υποψήφιους σπουδαστές, ενώ η αίτηση εγγραφής δεν περιλαμβάνει εκπλήξεις και “ψιλά γράμματα”.

Οι Σχολές Τεχνολογίας Τροφίμων του ΙΕΚ PRAXIS λειτουργούν στην Αθήνα και στην Χαλκίδα την περιζήτητη ειδικότητα Τεχνικός Ποτοποιϊας – Αποσταγματοποιϊας . Οι Σπουδές Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΙΕΚ PRAXIS, διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα (τέσσερα εξάμηνα σπουδών και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής αλλά αμοιβόμενης-πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις).

Οι Σχολές Τεχνολογίας Τροφίμων PRAXIS, τα πιο Ποιοτικά ΙΕΚ για Σπουδές Τεχνολογίας Τροφίμων σε Αθήνα και Χαλκίδα, παρέχουν ένα ανταγωνιστικό πακέτο extra παροχών,

Αναλυτικά για την Ειδικότητα του Τεχνικού Ποτοποιίας – Αποσταγματοποιίας:

Το 5ο εξάμηνο της Πρακτικής Άσκησης

  • Το 5ο εξάμηνο φοίτησης προσφέρεται Χωρίς Extra Χρέωση στους σπουδαστές, με Εξασφάλιση Πρακτικής για όλους σε δυναμικές επιχειρήσεις κάθε κλάδου.

 Εκπαιδευτικό υλικό

  • Παρέχεται πλήρες σετ Βιβλίων εκδόσεων Ψύχαλου ή Βιβλιοδετημένων Επιστημονικών Σημειώσεων (εκδόσεις ΙΕΚ PRAXIS) σε έντυπη μορφή  για όλα τα μαθήματα της ειδικότητας.

Σεμινάρια της ειδικότητας Χωρίς Extra Χρέωση

  • Οι σπουδαστές θα παρακολουθήσουν χωρίς extra χρέωση  Σεμινάρια Εξειδίκευσης και Παρουσιάσεις από Ειδικούς.Δηλάδή:
  1. Σεμινάριο:Φτιάχνουμε Μπύρα και Αποστάγματα στο Χημείο
  2. Εξειδικευμένο Σεμινάριο Οινολογίας & Χημικών Αναλύσεων
  3. Σεμινάριο: Κοστολόγηση Προιόντων
  4. Σεμινάριο:Επιδοτούμενα Προγράμματα Στον Αγροτοδιατροφικό Τομέα

Εκπαιδευτικές επισκέψεις, συμμετοχή σε εκθέσεις και συνέδρια

  • Κατά την διάρκεια της κατάρτισης οι καταρτιζόμενοι θα  πραγματοποιήσουν σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων σε τυροκομεία, σε εκθέσεις, σε ημερίδες, κλπ Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εκπαιδευτικές επισκέψεις:
  1. Στην Φάρμα Μανιταριών Δίρφυς,
  2. Στην Ποτοποιία Μεταξά
  3. Στην Ζυθοποιεία Νήσος,
  4. Στο Τυροκομείο Κουκά,
  5. Στη Βιομηχανία Τροφίμων Παλίρροια
  6. Στο Τυροκομείο Μυκόνου,
  7. Στο Τυροκομείο Τήνου,
  8. Σε Τυροκομείο στην Ανατολική Αττική,
  9. Καθώς και την συμμετοχή μας στην Τυροκομική Έκθεση Dairy Expo

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών & Η/Υ καθώς Προετοιμασία για Πιστοποιήσεις

  • Στο αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα της ειδικότητας από το Υπουργείο Παιδείας Δεν περιλαμβάνεται πλέον η εκμάθηση Ξένων Γλωσσών & Η/Υ
  • Το ΙΕΚ PRAXIS προσφέρει ωστόσο χωρίς χρέωση  σε όλους τους σπουδαστές του μαθήματα Αγγλικών,Γαλλικών,Γερμανικών,Ισπανικών, Ρωσσικών & Η/Υ
  • Επιβάρυνση υπάρχει μόνον για τα εξέταστρα που καταβάλλονται στους αντίστοιχους φορείς πιστοποίησης πχ ACTA, GLOBAL CERT, NOCN, VELLUM, TOEIC, CITY & GUILDS κλπ)

Προγράμματα σε προνομιακές τιμές

  • Κατά την διάρκεια των σπουδών: 50% έκπτωση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα
  • Μετά την αποφοίτηση: 30% έκπτωση για τα σεμινάρια ή για παρακολούθηση άλλης ειδικότητας ΙΕΚ.
  • Συγγενείς: Δικαίωμα στις παραπάνω εκπτώσεις έχουν ταυτόχρονα και όλοι οι συγγενείς 1ου βαθμού των σπουδαστών

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών & Η/Υ καθώς Προετοιμασία για Πιστοποιήσεις

  • Στο αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα της ειδικότητας από το Υπουργείο Παιδείας Δεν περιλαμβάνεται πλέον η εκμάθηση Ξένων Γλωσσών & Η/Υ
  • Το ΙΕΚ PRAXIS προσφέρει ωστόσο χωρίς χρέωση  σε όλους τους σπουδαστές του μαθήματα Αγγλικών,Γαλλικών,Γερμανικών,Ισπανικών, Ρωσσικών & Η/Υ
  • Επιβάρυνση υπάρχει μόνον για τα εξέταστρα που καταβάλλονται στους αντίστοιχους φορείς πιστοποίησης πχ ACTA, GLOBAL CERT, NOCN, VELLUM, TOEIC, CITY & GUILDS κλπ)

Προγράμματα σε προνομιακές τιμές

  • Κατά την διάρκεια των σπουδών: 50% έκπτωση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα
  • Μετά την αποφοίτηση: 30% έκπτωση για τα σεμινάρια ή για παρακολούθηση άλλης ειδικότητας ΙΕΚ.
  • Συγγενείς: Δικαίωμα στις παραπάνω εκπτώσεις έχουν ταυτόχρονα και όλοι οι συγγενείς 1ου βαθμού των σπουδαστών

Ο «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ» μπορεί να απασχοληθεί σε επιχειρήσεις (ιδιωτικές ή συνεταιριστικές) που έχουν σαν αντικείμενο:

  • την παραγωγή και εμπορία προϊόντων ποτοποιίας αποσταγματοποιϊας
  • σαν βοηθός τεχνικού παραγωγής,
  • σαν βοηθός στο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου ή και
  • στο τμήμα προώθησης των προϊόντων.

Επίσης

  • σε επιχειρήσεις παραγωγής ζύθου και οίνου,
  • αναψυκτικών στην παραγωγή,
  • σε εργαστήρια αναλύσεων αλκοολούχων ποτών αναψυκτικών και νερού.

  • Γνώση της συγκεκριμένης τεχνολογίας παραγωγής διαφόρων προϊόντων (Αποσταγμάτων, Αλκοολούχων και μη ποτών, καθώς και Αναψυκτικών).
  • Γνώση και δεξιότητα χειρισμού διαφόρων μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία της παραγωγής.
  • Γνώση των βασικών παραμέτρων των πρώτων υλών και των τελικών προϊόντων του ποιοτικού ελέγχου.
  • Βασικές γνώσεις και δεξιότητες συνδεόμενες με την οικονομία, τη λογιστική και εκτιμητική, την κοστολόγηση, το μάρκετινγκ, οργάνωση και διαχείριση.
  • Ικανότητα παρακολούθησης διαφόρων εργασιών και λήψη αποφάσεων για τις αναγκαίες επεμβάσεις.
  • Ειδικές γνώσεις που έχουν σχέση με τη λειτουργία σύγχρονων μονάδων (με αυτοματοποιημένη παραγωγή).
  • Ειδικές γνώσεις των μηχανημάτων έτσι ώστε να είναι σε θέση να εκτελούν εργασίες συντήρησης άμεσα, να εντοπίζουν και να αποκαθιστούν τις βλάβες ή τις αιτίες των βλαβών ή / και δυσλειτουργιών αυτοματοποιημένων διαδικασιών.
  • Ικανότητα χειρισμού και ρύθμισης οργάνων ελέγχου που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και στα εργαστήρια.

Ο «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ» προσλαμβάνεται στην επιχείρηση όπου εργάζεται ως ειδικευμένος τεχνικός.

Στα καθήκοντά του συμπεριλαμβάνονται επίσης και οι κανονισμοί και προδιαγραφές υγιεινής, ασφάλειας εργασίας, προστασίας περιβάλλοντος, πυρασφάλειας καθώς και συνεργασία με άλλους εργαζόμενους, εκτελώντας τις αναγκαίες κάθε φορά από τις εργασίες που προαναφέρθηκαν.

  • Εισαγωγή στην Επιστήμη Τροφίμων
  • Χημεία
  • Αρχές Διατροφής
  • Υγιεινή και Ασφάλεια στον Εργασιακό Χώρο
  • Στοιχεία Μηχανολογίας – Ηλεκτρολογίας
  • Χημεία Τροφίμων – Μικροβιολογία
  • Τεχνολογία Τροφίμων και Ποτών
  • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων – Ποτών
  • Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων
  • Στοιχεία Εργατικού και Εμπορικού Δικαίου
  • Χημεία Αλκοολούχων Ποτών
  • Αμπελουργία
  • Μικροβιολογία και Ζυμώσεις Αλκοολούχων Ποτών
  • Μάρκετινγκ Αλκοολούχων Ποτών
  • Τεχνολογία Οίνου
  • Ποιοτικός Έλεγχος Αλκοολούχων Προϊόντων – Διασφάλιση Ποιότητας
  • Τεχνολογία Αλκοολούχων Ποτών και Αποσταγμάτων
  • Τεχνολογία Ζύθου και Αναψυκτικών
  • Εγκαταστάσεις – Μηχανολογικός Εξοπλισμός Ποτοποιίας – Αποσταγματοποιίας
  • Οργανοληπτικός Έλεγχος Αλκοολούχων Ποτών
  • Τεχνική Επικοινωνίας – Επιχειρηματικότητα
  • Πρακτική Άσκηση

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ – ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ

Τεχνικός Ποτοποιίας – Αποσταγματοποιίας

Video από την ειδικότητα

Τα νέα της ειδικότητας

Οι Απόφοιτοί μας

Επαγγελματική Επιτυχία στην πράξη
Διαβάστε όλα τα

#SuccessStories

των Αποφοίτων της Ειδικότητας

Τα εργαστήρια του τομέα

praxis logo

Καθηγητές της Ειδικότητας

Στο ΙΕΚ PRAXIS αυτοί είναι οι καθημερινοί καθηγητές σου!

#Σχετικά Σεμινάρια PRAXIS

Εταιρικές Συνεργασίες

Αναπτύσσουμε Εταιρικές Συνεργασίες και με αυτές εξασφαλίζουμε την Πρακτική Άσκηση ΟΛΩΝ των καταρτιζομένων μας και προωθούμε αποτελεσματικά στην απασχόληση τους αποφοίτους μας, με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας.

Tzivani wines
Αλμπάνης
ΜΠΟΥΤΣΑΞΗ ΜΑΡΙΑ-ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΣΑΡΛΗ
ΑΓΡΟΖΩΗ ΑΒΕΕ
Παπαγιαννάκος Wines
ΚΤΗΜΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ
ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ
VRINIOTI WINERY
ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ WINERY
AVANTES DISTILERRY
SEPTEM
Λύκος Winery
Τζουνάρα
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Βιομηχανία Μεταποίησης-Ποτοποίια
Κτήμα Μουσών
Λιάκου Αφοί & Σια ΟΕ
Θηβαϊκή Γη
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US