Σεμινάριο Ζυθογνωσίας: Τα πάντα για την απόλαυση της Μπίρας!
#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Σεμινάριο Ζυθογνωσίας: Τα πάντα για την απόλαυση της Μπίρας!


  • Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
  • ΠόληΑθήνα
  • Ωράριο Αθήνα18:00 έως 22:00
  • Διάρκεια4 ώρες
  • Συχνότητα1 φορά
  • Τιμή50.00€

Σεμινάριο Ζυθογνωσίας: Τα πάντα για την απόλαυση της Μπίρας!

  • Αν μέχρι τώρα ξεχωρίζεις τη μπίρα μόνο από το χρώμα του μπουκαλιού της και παραγγέλνεις “μια μπίρα πράσινη” ή “μια μπίρα καφέ”, ήρθε η ώρα να προσγειωθείς στον πραγματικό κόσμο της!
  • Εκατοντάδες είδη και ετικέτες μπίρας είναι πλέον διαθέσιμες στον καταναλωτή, από το super Market, μέχρι το πιο απομακρυσμένο bar.
  • Ειδικά στην Ελλάδα, η “επανάσταση” των μικροζυθοποιείων, έχει δημιουργήσει μπίρες ανώτερης ποιότητας, που μέχρι πρόσφατα ήταν άγνωστες στην χώρα μας.
  • Στο σεμινάριο αυτό παίρνουμε τα πράγματα από την αρχή και θα μάθουμε όχι μόνο πώς να πλοηγηθούμε στους δαιδαλώδεις δρόμους της μοντέρνας ζυθοποιίας, αλλά – κυρίως – θα μάθουμε πώς να απολαμβάνουμε τη μπίρα μας, πάντοτε με υπευθυνότητα.

 

Στο σεμινάριο ζυθογνωσίας περιλαμβάνεται ένα σύντομο θεωρητικό μέρος, το οποίο ακολουθείται από γευστικές δοκιμές και ταίριασμα μπίρας με φαγητό που ετοιμάζουν οι chefs του PRAXIS:

 

Θεωρία

  • Σύντομη Ιστορία της Μπίρας
  • Γεωγραφία της μπίρας στην Ευρώπη και την Αμερική
  • Χάρτης της Ελληνικής Μικροζυθοποιίας: ετικέτες, είδη, περιοχές, σημεία διάθεσης
  • Συστατικά της μπίρας και πρώτες ύλες της Ζυθοποιίας
  • Εισαγωγή στις μεθόδους βυνοποίησης και ζυθοποίησης.

 

Πρακτική

  • Είδη Μπίρας και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του καθενός
  • Κατάλληλα ποτήρια σερβιρίσματος ανάλογα με το είδος μπίρας
  • Θερμοκρασίες σερβιρίσματος ανά είδος μπίρας
  • Beer & Food Pairing: συνδιάζοντας κάθε είδος μπίρας με φαγητό
  • Γευσιγνωσία και Food Pairing διαφόρων ειδών μπίρας με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή

 

Παροχές
Παρέχονται εκπαιδευτικές σημειώσεις σε έντυπη μορφή

Το σεμινάριο ζυθογνωσίας απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της Μπίρας, να γνωρίσουν τα διάφορα είδη, τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας και είδους και να κάνουν γευστικές δοκιμές και food pairing με γνωστές και άγνωστες ετικέτες.

Τιμολογιακή Πολιτική

  • Το κόστος του προγράμματος είναι:50€
  • Για εγγραφές έως 30/9 Early Bird:40€
  • Κόστος για Φοιτητές & Σπουδαστές:40€
  • Η Κράτηση Θέσης προυποθέτει την εξόφληση του προγράμματος
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομα σας
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.

Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

  • Να γνωρίζουν βασικά στοιχεία για την ιστορία, την γεωγραφία και τις μεθόδους παρασκευής της μπίρας
  • Να αναγνωρίζουν τα βασικά είδη μπίρας και να ξέρουν τα κύρια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους
  • Να έχουν πρακτική επειρία στην γευσιγνωσία πολλών ετικετών από διάφορα είδη και περιοχές, με ταυτόχρονο ταίριασμα του κάθε είδους με κατάλληλο φαγητό (food pairing)

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US