Σπουδές Τεχνικών Επαγγελμάτων 2023: Ο Πλήρης Οδηγός

Σε αυτό το άρθρο απαντάμε σε μια σειρά από ερωτήσεις σας ώστε να κάνουμε ευκολότερη την επιλογή της Τεχνικής Ειδικότητας που σας ενδιαφέρει.

Οι σπουδές τεχνικών επαγγελμάτων, όπως Μηχανικός Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών, Ψυκτικός, Ηλεκτρολόγος Εγκαταστάσεων, Τεχνικός Αυτοματισμών, Θερμοϋδραυλικός και Τεχνικός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας το 2023 αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή λόγω των πολλών ευκαιριών που προσφέρονται σε αυτούς τους τομείς. Με την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας, αυτά τα επαγγέλματα γίνονται ολοένα και πιο σημαντικά και περιζήτητα στην αγορά εργασίας.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των τεχνικών επαγγελμάτων είναι η ευελιξία και η ποικιλία των επιλογών στη σταδιοδρομία. Οι τεχνικοί μπορούν να εργαστούν σε διάφορους τομείς, όπως η βιομηχανία, η κατασκευή, οι υπηρεσίες, ο ενεργειακός τομέας και άλλοι. Αυτό σημαίνει ότι οι αποφοίτοι έχουν πληθώρα επιλογών για την εργασία και την επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο κάποιος θα πρέπει να εξετάσει τις σπουδές τεχνικών επαγγελμάτων είναι η ικανοποίηση που προκύπτει από την αντίληψη ότι συμβάλλεις στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και στη βελτίωση του περιβάλλοντος. Οι τεχνικοί είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, την εγκατάσταση και τη συντήρηση των συστημάτων και των εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας. Αυτή η ικανοποίηση από την παροχή πρακτικών και απτών λύσεων στις ανάγκες της κοινωνίας είναι ανεκτίμητη

 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ειδικότητες ΙΕΚ εδώ:

https://www.iekpraxis.gr/technika-epangelmata/

 

Στα τεχνικά επαγγέλματα εντάσσονται οι παρακάτω ειδικότητες:

 

 • Μηχανικός Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών
 • Ψυκτικός
 • Ηλεκτρολόγος Εγκαταστάσεων
 • Τεχνικός Αυτοματισμών
 • Θερμοϋδραυλικός
 • Τεχνικός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

 

Ας τις δούμε μία – μία, αναλυτικά:

Μηχανικός Αυτοκινήτων - Μοτοσυκλετών (Τεχνικός Μηχανοτρονικής Οχημάτων)

Μηχανικός Αυτοκινήτων – Μοτοσυκλετών (Τεχνικός Μηχανοτρονικής Οχημάτων)

 Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους κάποιος θα μπορούσε να επιλέξει να σπουδάσει Μηχανικός Αυτοκινήτων – Μοτοσυκλετών ή Τεχνικός Μηχανοτρονικής Οχημάτων. Ορισμένοι από αυτούς τους λόγους περιλαμβάνουν:

Πάθος για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες: Εάν έχετε πάθος με τη λειτουργία, τη σχεδίαση και την τεχνολογία των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών, οι σπουδές σε αυτό το πεδίο μπορεί να σας παρέχει τη δυνατότητα να ασχοληθείτε επαγγελματικά με αυτό που αγαπάτε.

Απασχόληση και ευκαιρίες καριέρας: Η βιομηχανία των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών παρέχει πληθώρα ευκαιριών απασχόλησης. Ως μηχανικός αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών, μπορείτε να εργαστείτε σε εταιρείες κατασκευής, συντήρησης και επισκευής οχημάτων, σε εργοστάσια ή ακόμη και να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση.

Τεχνολογική πρόοδος: Η βιομηχανία των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών εξελίσσεται συνεχώς, με νέες τεχνολογίες και καινοτόμες λύσεις. Σπουδάζοντας σε αυτό το πεδίο, θα έχετε την ευκαιρία να εργαστείτε στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής προόδου και να συμβάλετε στην ανάπτυξη και τη βελτίωση των οχημάτων.

Πρόκληση και ποικιλία: Η εργασία ως μηχανικός αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών μπορεί να είναι προκλητική και ποικίλη. Καθημερινά θα αντιμετωπίζετε νέες προκλήσεις και προβλήματα που απαιτούν δημιουργική σκέψη και λύσεις.

Επίδραση στο περιβάλλον: Με την αυξανόμενη προσοχή στην αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος, οι μηχανικοί αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάζουν και να αναπτύσσουν οχήματα με μικρότερη επίπτωση στο περιβάλλον, όπως ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα.

 

 

Επιπλέον οι Σπουδές στο PRAXIS σου εξασφαλίζουν μερικά μοναδικά προνόμια:

 

 • Σπουδάζεις τα πάντα για την επισκευή σύγχρονων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, σε υπερσύγχρονα εργαστήρια
 • Εξειδικεύεσαι με έξτρα δωρεάν σεμινάρια στα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα
 • Παίρνεις δωρεάν βιβλία, στολή και βασικό σέτ εργαλείων
 • Βγάζεις άδεια μηχανοτεχνίτη αυτοκινήτου (άδεια συνεργείου) μετά από δύο χρόνια προϋπηρεσίας.
 • Κάνεις εξάμηνη πρακτική άσκηση σε μία από τις δεκάδες εξουσιοδοτημένα συνεργεία απ’ όλες τις μάρκες, με τοποθέτησή σου από το ΙΕΚ
 • Είσαι έτοιμος για την αγορά εργασίας, με άμεση απορρόφηση

 

Δες εδώ τα μαθήματα που θα παρακολουθήσεις https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/michanikos-aftokiniton/#1616487402299-1d79a856-4e01

 

Ψυκτικός (Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού)

Ψυκτικός (Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού)

 

Ο Ψυκτικός ή Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού είναι μια από τις ειδικότητες που έχουν αναβαθμιστεί εξαιρετικά τα τελευταία χρόνια με τους απόφοιτους να είναι περιζήτητοι. Μερικοί λόγοι για να επιλέξεις καριέρα στον κλάδο είναι:

Αυξανόμενη ζήτηση: Με την αύξηση της ανάγκης για ψύξη, αερισμό και κλιματισμό σε κατοικίες, επιχειρήσεις και βιομηχανίες, υπάρχει συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για εξειδικευμένους τεχνικούς που μπορούν να σχεδιάσουν, να εγκαταστήσουν και να συντηρήσουν συστήματα ψύξης, αερισμού και κλιματισμού.

Τεχνικές γνώσεις: Ως ψυκτικός, θα αποκτήσετε βαθιές γνώσεις σχετικά με τους μηχανισμούς ψύξης, τις συσκευές κλιματισμού, τους αεραγωγούς και τις εγκαταστάσεις αερισμού. Αυτές οι τεχνικές γνώσεις είναι πολύτιμες και μπορούν να σας επιτρέψουν να αναπτύξετε, να επισκευάσετε και να συντηρήσετε πολύπλοκα συστήματα ψύξης και κλιματισμού.

Αποδοτικότητα ενέργειας: Οι ψυκτικοί και οι τεχνικοί κλιματισμού έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν και να εγκαταστήσουν συστήματα που είναι ενεργειακά αποδοτικά. Με την αυξανόμενη ευαισθησία στα ζητήματα της ενέργειας και της αειφορίας, η ικανότητά σας να αναπτύξετε και να εφαρμόσετε αποδοτικά συστήματα ψύξης και κλιματισμού είναι πολύτιμη.

Επαγγελματική ανάπτυξη και απασχόληση: Οι απαιτήσεις για τεχνικούς ψύξης και κλιματισμού είναι υψηλές και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα απασχόλησης και επαγγελματικής ανάπτυξης σε αυτό τον τομέα. Μπορείτε να εργαστείτε σε εταιρείες εγκαταστάσεων ψύξης και κλιματισμού, σε επιχειρήσεις συντήρησης, σε εταιρείες πωλήσεων κλιματιστικών μονάδων ή ακόμη και να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση.

 

Η εργασία ως ψυκτικός είναι προκλητική και ποικίλη, καθώς θα αντιμετωπίζετε διαφορετικά συστήματα και προβλήματα σε κατοικίες, επιχειρήσεις και βιομηχανικούς χώρους. Αυτό σας παρέχει την ευκαιρία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Επιπλέον οι Σπουδές στο PRAXIS σου εξασφαλίζουν μερικά μοναδικά προνόμια:

 

 • Γίνεσαι ειδικός στα κλιματιστικά και σε κάθε παρόμοια συσκευή
 • Εξασκείσαι στην πράξη σε δεκάδες τύπους κλιματιστικών, στα εξειδικευμένα εργαστήρια του ΙΕΚ
 • Παίρνεις δωρεάν βιβλία, στολή και βασικό σέτ εργαλείων
 • Βγάζεις άδεια Τεχνίτη Ψυκτικού μόλις ολοκληρώσεις τις σπουδές σου και δώσεις εξετάσεις πιστοποίησης
 • Βγάζεις άδεια Αρχιτεχνίτη Ψυκτικού μόλις αποκτήσεις ένα έτος επαγγελματικής εμπειρίας και άδεια Εργοδηγού Ψυκτικού με δύο χρόνια προϋπηρεσίας
 • Κάνεις εξάμηνη πρακτική άσκηση στις καλύτερες επιχειρήσεις ψύξης – κλιματισμού
 • Είσαι περιζήτητος στην αγορά εργασίας, ακόμη και πριν το τέλος των σπουδών σου.
 • Δες εδώ τα μαθήματα που θα παρακολουθήσεις https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/psyktikos/#1616487402299-1d79a856-4e01

 

Ηλεκτρολόγος Εγκαταστάσεων

Ηλεκτρολόγος Εγκαταστάσεων

 Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι που μπορούν να εμπνεύσουν κάποιον να επιλέξει να ακολουθήσει την ειδικότητα του Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάσεων. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από αυτούς που ξεχωρίζουν:

 

Ζήτηση στην αγορά εργασίας: Οι ηλεκτρολόγοι εγκαταστάσεων έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Οι ηλεκτρολόγοι είναι απαραίτητοι για τη σχεδίαση, την εγκατάσταση, τη συντήρηση και την επισκευή ηλεκτρολογικών συστημάτων σε κατοικίες, επιχειρήσεις και βιομηχανίες.

 

Ποικιλία καριέρας: Οι απόφοιτοι με κατάρτιση σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις μπορούν να ακολουθήσουν πολλές διαφορετικές επιλογές στην καριέρα τους. Μπορούν να εργαστούν σε οικοδομικές εταιρείες, σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, σε εταιρείες αυτοματισμού, σε εταιρείες συντήρησης και επισκευής, καθώς και να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.

 

Τεχνικές γνώσεις: Ως ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων, θα αποκτήσετε βαθιές τεχνικές γνώσεις σχετικά με τα ηλεκτρικά συστήματα, τους πίνακες διανομής, τις καλωδιώσεις, τους φωτισμούς και άλλες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Αυτή η γνώση σας επιτρέπει να αναλάβετε την επίλυση προβλημάτων, να εγκαθιστάτε νέα συστήματα και να παρέχετε τεχνική υποστήριξη.

 

Εξέλιξη τεχνολογίας: Ο τομέας των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων εξελίσσεται συνεχώς. Καινούργιες τεχνολογίες, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ο έξυπνος οικιακός αυτοματισμός, απαιτούν ηλεκτρολόγους με γνώσεις στα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα.

 

Προσωπική ικανοποίηση: Η εργασία ως ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων μπορεί να προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση. Αντιμετωπίζετε προκλήσεις, επιλύετε προβλήματα και παρέχετε απαραίτητες υπηρεσίες που βοηθούν στην ασφάλεια και την άνεση των ανθρώπων.

 

Επιπλέον οι Σπουδές στο PRAXIS σου εξασφαλίζουν μερικά μοναδικά προνόμια:

 • Η πιο ευέλικτη και περιζήτητη τεχνική ειδικότητα
 • Μπορείς να εργαστείς άμεσα τόσο στον κατασκευαστικό τομέα, όσο και στην βιομηχανία
 • Εξειδικεύεσαι στις Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις και κάθε είδους ηλεκτρολογική εργασία, σε εξειδικευμένα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια
 • Αποκτάς Άδεια Τεχνίτη Ηλεκτρολόγου Α’, άμεσα, με την απόκτηση του Διπλώματός σου και τις εξετάσεις πιστοποίησης.
 • Παίρνεις δωρεάν βιβλία, στολή και βασικό σέτ εργαλείων
 • Κάνεις πρακτική άσκηση σε κάθε είδους επιχειρήσεις ηλεκτρολογίας, με εγγυημένη τοποθέτηση από το ΙΕΚ
 • Μπαίνεις άμεσα στην αγορά εργασίας, καθώς η ζήτηση είναι τεράστια.
 • Δες εδώ τα μαθήματα που θα παρακολουθήσεις https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/ilektrologos-egkatastaseon/#1616487402299-1d79a856-4e01

 

Τεχνικός Αυτοματισμών

Τεχνικός Αυτοματισμών

 Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος θα μπορούσε να επιλέξει να σπουδάσει Τεχνικός Αυτοματισμών. Ας αναφέρουμε πέντε από αυτούς:

Τεχνολογική πρόοδος: Ο τομέας του αυτοματισμού είναι συνεχώς σε εξέλιξη και αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς. Σπουδάζοντας Τεχνικός Αυτοματισμών, θα έχετε την ευκαιρία να είστε ενημερωμένοι για τις τελευταίες τάσεις και τεχνολογίες, και να συμβάλλετε στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων συστημάτων αυτοματισμού.

Ποικιλία καριέρας: Ως Τεχνικός Αυτοματισμών, έχετε πολλές επιλογές στον τομέα της εργασίας. Μπορείτε να εργαστείτε σε βιομηχανίες, στον τομέα των ενεργειακών συστημάτων, στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην αεροδιαστημική, στην ρομποτική, στον κλάδο των κτιρίων και πολλούς άλλους τομείς. Η ποικιλία αυτή σας προσφέρει ευελιξία και ευκαιρίες ανάπτυξης.

Απαιτούμενες δεξιότητες: Ο αυτοματισμός απαιτεί εξειδικευμένες δεξιότητες στον τομέα της μηχανικής, της ηλεκτρολογίας και του προγραμματισμού. Σπουδάζοντας Τεχνικός Αυτοματισμών, θα αποκτήσετε αυτές τις δεξιότητες και θα γίνετε ειδικοί στον σχεδιασμό, την εγκατάσταση και τη συντήρηση αυτοματοποιημένων συστημάτων.

Καινοτομία και πρόκληση: Ο αυτοματισμός είναι ένας τομέας που προσφέρει διαρκώς νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για καινοτομία. Μπορείτε να σχεδιάσετε και να αναπτύξετε εξελιγμένα συστήματα αυτοματισμού που βελτιώνουν την απόδοση, την ασφάλεια και την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Συνεισφορά στην κοινωνία: Ο αυτοματισμός έχει μεγάλη επίδραση στην κοινωνία, αφού βελτιώνει την παραγωγικότητα, την έξυπνη διαχείριση των πόρων και την ανθρώπινη άνεση. Ως Τεχνικός Αυτοματισμών, έχετε την ευκαιρία να συνεισφέρετε στη βελτίωση της κοινωνίας και να δημιουργήσετε αντίκτυπο μέσω της τεχνολογίας του αυτοματισμού.

 

Επιπλέον οι Σπουδές στο PRAXIS σου εξασφαλίζουν μερικά μοναδικά προνόμια:

 • Εξειδικεύεσαι σε μια ειδικότητα που είναι περιζήτητη στην βιομηχανία και στις σύγχρονες εφαρμογές ηλεκτρολογικών αυτοματισμών
 • Με πρακτική εξάσκηση καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών σου σε εξειδικευμένα εργαστήρια
 • Αποκτάς Άδεια Τεχνίτη Ηλεκτρολόγου ΦΣΕ, άμεσα, με την απόκτηση του Διπλώματός σου και τις εξετάσεις πιστοποίησης.
 • Αποκτάς άδεια Τεχνίτη Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου Γ’, με άλλο ένα έτος προϋπηρεσίας
 • Παίρνεις δωρεάν βιβλία, στολή και βασικό σέτ εργαλείων
 • Κάνεις πρακτική άσκηση σε δεκάδες καινοτόμες επιχειρήσεις αυτοματισμών, με εγγυημένη τοποθέτηση από το ΙΕΚ
 • Άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις
 • Δες εδώ τα μαθήματα που θα παρακολουθήσεις https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/technikos-aftomatismon/#1616487402299-1d79a856-4e01

 

 

Θερμοϋδραυλικός (Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου)

Θερμοϋδραυλικός (Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου)

 Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος θα μπορούσε να επιλέξει να σπουδάσει Θερμοϋδραυλικός, δηλαδή Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Ας αναφέρουμε μερικούς από αυτούς:

 

Απασχόληση και ζήτηση: Οι θερμοϋδραυλικοί έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας, καθώς ασχολούνται με τον σχεδιασμό, την εγκατάσταση, τη συντήρηση και την αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης, ψύξης και υδραυλικής σε κατοικίες, επιχειρήσεις και βιομηχανίες.

Αειφορία και ενεργειακή απόδοση: Οι θερμοϋδραυλικοί ασχολούνται με την ανάπτυξη και την εφαρμογή πρακτικών και τεχνολογιών που συμβάλλουν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και της αειφορίας. Αυτό μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση των εκπομπών αερίων.

Ευρύ φάσμα εργασιακών προοπτικών: Οι θερμοϋδραυλικοί μπορούν να ασχοληθούν με πολλούς τομείς, όπως η θέρμανση, η ψύξη, ο εφοδιασμός νερού, η ενεργειακή ανάλυση και ο σχεδιασμός ενεργειακών εγκαταστάσεων. Αυτό τους παρέχει ευελιξία και ευκαιρίες ανάπτυξης σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας και της ενεργειακής τεχνολογίας.

Τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες: Οι θερμοϋδραυλικοί αποκτούν εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις στον τομέα της θέρμανσης, της ψύξης, της υδραυλικής και της πετρελαϊκής τεχνολογίας. Αυτές οι δεξιότητες τους επιτρέπουν να σχεδιάζουν, να εγκαθιστούν και να διαχειρίζονται πολύπλοκα συστήματα και εγκαταστάσεις.

Προσωπική ικανοποίηση: Οι θερμοϋδραυλικοί συνδυάζουν την τεχνική γνώση με τη δυνατότητα να λύνουν προβλήματα και να παρέχουν άνεση και ασφάλεια σε κατοικίες και επιχειρήσεις. Η ικανότητα αυτή να βοηθάτε τους ανθρώπους και να συμβάλλετε σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής τους μπορεί να προσφέρει σημαντική ικανοποίηση.

 

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους κάποιος θα μπορούσε να επιλέξει να σπουδάσει Θερμοϋδραυλικός. Επιπλέον όμως οι Σπουδές στο PRAXIS σου εξασφαλίζουν μερικά μοναδικά προνόμια:

 

 • Υδραυλικές εγκαταστάσεις, καλοριφέρ, καυστήρες πετρελαίου και φυσικού αερίου: o θερμοϋδραυλικός είναι μια ειδικότητα που ποτέ δεν σταμάτησε να έχει ζήτηση, ενώ επεκτείνεται διαρκώς και προς νέες τεχνολογικές εφαρμογές
 • Αποκτάς Άδεια Τεχνίτη Υδραυλικού, άμεσα με την απόκτηση του διπλώματός σου και την συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης
 • Αποκτάς Άδεια ΑρχιΤεχνίτη Υδραυλικού με ένα έτος προϋπηρεσίας
 • Εξειδικεύεσαι σε όλο το φάσμα των θερμοϋδραυλικών εργασιών σε εξειδικευμένα εργαστήρια
 • Τοποθετείσαι με ευθύνη του ΙΕΚ σε δεκάδες επιχειρήσεις που ασκούν τις δραστηριότητες αυτές
 • Άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας, ακόμη και πριν το τέλος των σπουδών σου
 • Δες εδώ τα μαθήματα που θα παρακολουθήσεις https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/thermoydravlikos/#1616487402299-1d79a856-4e01

 

 

Τεχνικός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) 

Τεχνικός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)

 Σπουδάζοντας Τεχνικός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ανοίγετε την πόρτα σε έναν συναρπαστικό και αποφασιστικό ρόλο στον τομέα της ενεργειακής αειφορίας. Αυτή η εξειδικευμένη εκπαίδευση σας εξοπλίζει με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να αναπτύξετε, να εγκαταστήσετε και να διαχειριστείτε συστήματα που αξιοποιούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτός ο τομέας αναμένεται να διευρυνθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω, καθώς η παγκόσμια κοινότητα επιδιώκει νέους τρόπους παραγωγής και χρήσης καθαρής, αειφόρου ενέργειας. Με την επιλογή να αφοσιωθείτε σε αυτό το εξειδικευμένο πεδίο, έχετε την ευκαιρία να συνδυάσετε  την προστασία του περιβάλλοντος με την τεχνολογία και την καινοτομία, προσφέροντας σημαντική συμβολή στην επίτευξη ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Αειφορία και περιβαλλοντική συνείδηση: Σπουδάζοντας Τεχνικός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, έχετε την ευκαιρία να συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Αναπτύσσετε και εγκαθιστάτε συστήματα που εκμεταλλεύονται τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή ενέργεια, οι αιολικές εγκαταστάσεις και οι βιομάζες.

Απασχόληση και ανάπτυξη: Ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξάνεται διαρκώς και παρέχει πληθώρα ευκαιριών απασχόλησης. Ως Τεχνικός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μπορείτε να εργαστείτε σε εταιρείες εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εταιρείες συμβούλων ενέργειας, δημόσιους φορείς και πολλούς άλλους τομείς που επενδύουν στην αειφόρο ενέργεια.

Τεχνολογική πρόοδος: Ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εξελίσσεται συνεχώς και προοδεύει σε νέες τεχνολογίες και καινοτομίες. Σπουδάζοντας σε αυτόν τον τομέα, θα έχετε την ευκαιρία να είστε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις και να συμβάλλετε στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Οικονομική αποδοτικότητα: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να παρέχουν οικονομικά αποδοτικές λύσεις για την ενεργειακή κάλυψη των αναγκών. Με την εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα, μπορείτε να σχεδιάζετε και να εγκαθιστάτε συστήματα που μειώνουν το κόστος ενέργειας και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων.

Προσωπική ικανοποίηση: Ο σπουδαστής στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει την ευκαιρία να προσφέρει την τεχνική του γνώση και να συμβάλλει στην κατασκευή και λειτουργία βιώσιμων ενεργειακών συστημάτων. Αυτή η δυνατότητα να συμβάλλετε στην προώθηση της αειφορίας και της αλλαγής στον τομέα της ενέργειας προσφέρει σημαντική ικανοποίηση.

 

 • Η τεχνική ειδικότητα του μέλλοντος
 • Ολοένα και μεγαλύτερες επενδύσεις γίνονται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Ανεμογεννήτριες, Φωτοβολταϊκά κλπ) και οι εξειδικευμένοι τεχνίτες είναι ακόμη σπάνιοι.
 • Θα μάθεις τα πάντα για την εγκατάσταση, επισκευή και συντήρηση κάθε είδους συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
 • Θα εκπαιδευτείς από μηχανικούς υψηλών προσόντων, με μεγάλη προϋπηρεσία στον κλάδο
 • Θα αποκτήσεις αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα
 • Θα τοποθετηθείς για πρακτική άσκηση στις πιο καινοτόμες εταιρείες του κλάδου
 • Η προσληψή σου είναι εγγυημένη, καθώς η ζήτηση είναι τεράστια
 • Δες εδώ τα μαθήματα που θα παρακολουθήσεις https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/ananeosimes-piges-energeias/#1616487402299-1d79a856-4e01

 

 

Ποιά δικαιολογητικά απαιτούνται για την εγγραφή σε ΙΕΚ;

Για την εγγραφή σε ΙΕΚ απαιτούνται:

 1. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ(ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ). Για αλλοδαπούς ανάλογο απολυτήριο Λυκείου μεταφρασμένο στα ελληνικά από ελληνικό προξενείο ή από μεταφραστικό τμήμα υπ. εξωτερικών.
 2. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ(ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ) Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ (ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΠΛΗ) & ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ (ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΗ) ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε.
 3. ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 4. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ(ΟΤΕ Ή ΔΕΗ Ή ΕΥΔΑΠ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ) στο όνομα του εγγραφόμενου ή μέλους της οικογένειας . Δ/ΝΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
 5. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΦΜτου εγγραφόμενου: ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ εφορίας, ή άλλο δημόσιο έγγραφο όπου να αναγράφεται το ΑΦΜ.
 6. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ AMKA

Τι εξτρά παροχές έχω ως σπουδαστής του ΙΕΚ PRAXIS;

 • Το ΙΕΚ PRAXIS προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους σπουδαστές του μαθήματα Ξένων Γλωσσών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, με σκοπό την ενίσχυση των γνώσεων και των βιογραφικών των σπουδαστών μας ώστε να έρθουν πιο κοντά στον στόχο της επαγγελματικής αποκατάστασης & σταδιοδρομίας.
 • Για κάθε ειδικότητα υπάρχουν μια σειρά από δωρεάν σεμινάρια εξειδίκευσης.
 • Εκπαιδευτικές επισκέψεις, συμμετοχή σε εκθέσεις και συνέδρια.
 • Δωρεάν Σεμινάρια σύνταξης βιογραφικού, προετοιμασίας για συνέντευξη εργασίας.
 • Διοργάνωση Ημερών Καριέρας (Career Days).
 • Εγγυημένη Εξασφάλιση Πρακτικής Άσκησης μετά το τέλος της κατάρτισης.
 • Προώθηση βιογραφικού και κλείσιμο ραντεβού για εργασία με πάνω από 1.500 συνεργαζόμενες εταιρείες.
 • Αποτελεσματική υποστήριξη για την εύρεση κατοικίας.
 • Εξατομικευμένη υποστήριξη, με ατομικό σύμβουλο σπουδών για κάθε σπουδαστή.
 • Δωρεάν εξοπλισμός (εργαλεία – στολή)
 • Δωρεάν Εκπαιδευτικό Υλικό (βιβλία – σημειώσεις)

 

Γιατί να επιλέξω PRAXIS;

Το πιο ΠΟΙΟΤΙΚΟ Εκπαιδευτήριο

Υπερσύγχρονα εργαστήρια, πολλές έξτρα παροχές και δωρεάν όλο το εκπαιδευτικό υλικό. Διαρκής ανανέωση των μηχανημάτων και των εργαλείων με ότι απαιτεί η αγορά, επιμονή στα ολιγομελή τμήματα και στις συμμετοχικές μεθόδους διδασκαλίας: δίνουν στο ΙΕΚ PRAXIS τον τίτλο του πιο ποιοτικού ΙΕΚ.

Η πιο Δυνατή Ομάδα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

Οι εκπαιδευτές είναι το πιο δυνατό σημείο του PRAXIS. Συνεργαζόμαστε με διακεκριμένους Επιστήμονες και Επαγγελματίες υψηλών προσόντων. Με την διαρκή επιμόρφωση, αλλά και την αξιολόγησή τους, καταλήγουμε σε μακροχρόνιες συνεργασίες με τους πιο αποτελεσματικούς εκπαιδευτές.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ Υποστήριξη

Στο ΙΕΚ PRAXIS ο κάθε σπουδαστής – και η οικογένειά του – έχουν εξατομικευμένη υποστήριξη. Η κατοικία, η μετακίνηση, οι σπουδές, η πρακτική, η δουλειά, η διασκέδαση, όλα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας. Το ΙΕΚ PRAXIS δεν είναι άλλη μία «μαζική» και απρόσωπη σχολή.

HANDS-ON Training

Στο ΙΕΚ PRAXIS επιμένουμε στην μέθοδο: «βάζω τα χέρια μου στην δουλειά, από την πρώτη ημέρα». Η εξασφαλισμένη ποιότητα και η ποσότητα των υλικών και οι συμμετοχικές μέθοδοι εκπαίδευσης, εγγυώνται την προετοιμασία των καλύτερων επαγγελματιών. Πραγματοποιούμε ΟΛΑ τα εργαστήρια και αναπληρώνουμε κάθε χαμένη ώρα.

Εταιρικές ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το ΙΕΚ PRAXIS διατηρεί εκατοντάδες συνεργασίες με τις πιο αξιόπιστες εταιρείες κάθε κλάδου. Η πρακτική άσκηση είναι απολύτως εξασφαλισμένη για όλους, ενώ η εξατομικευμένη τοποθέτησή τους στην κατάλληλη επιχείρηση, αυξάνει τα ποσοστά παραμονής τους και ως εργαζόμενοι στην συνέχεια.

_________________________

 • Αθήνα 210-8230090 • Χαλκίδα 22210-74005 • Αλιβέρι 22230-25950

#AlithinesSpoudes

 

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US