Food Styling & Photography με τον Chef-storyteller Γιάννη Μπουροδήμο

Food Styling & Food Photography με τον chef-storyteller Γιάννη Μπουροδήμο.

Λαχταριστά τρισδιάστατα και «πολυώροφα» burgers, ζουμερά καραμελωμένα κοτόπουλα που μόλις βγήκαν από το φούρνο, ξελιγωτικά γλυκά, δροσερά παγωτά, πολύχρωμα και ζωντανά βρώσιμα άνθη, φινετσάτες τούρτες, ολόφρεσκα ψωμάκια…τόσο ζεστά που νομίζεις ότι θέλεις να φας την οθόνη σου, να μπεις μέσα στη φωτογραφία και να τα καταβροχθίσεις.

Που σταματάει όμως η αλήθεια και αρχίζει η ψευδαίσθηση, πόσος κόπος και τεχνική απαιτείται για να βγει μία άρτια εικόνα; Στο σεμινάριο Food Photography του πολυτάλαντου chef – storyteller Γιάννη Μπουροδήμου η αγάπη για τη μαγειρική τέχνη και η αγάπη για την τέχνη της φωτογραφίας γίνεται ένα και λέγεται Food Photography.

 

Ένα Πιάτο, Μια Ιστορία…

  • Η φωτογραφία φαγητού δεν είναι απλά πως θα βγάλω μια «νόστιμη» φωτογραφία.
  • Είναι στην ουσία ένας τρόπος να μεταφέρω στους άλλους μια ιστορία γύρω από τη γεύση την αισθητική και τις εποχές.
  • Να δώσω «τη δική μου γραφή» για το πως βλέπω τον κόσμο του φαγητού γύρω μου.

Μάθετε να καταγράφετε αυτή την ιστορία με τη φωτογραφική σας μηχανή και μοιραστείτε την με το κοινό σας, τους πελάτες και τους συνεργάτες σας.

  • Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του πρόγραμμα μαθημάτων που συνδυάζει το food styling με την φωτογράφηση στημένου φαγητού με σκοπό το promotion.
  • Τα μαθήματα παρουσιάζει ο Γιάννης Μπουροδήμος, ένας εκπαιδευτής ο οποίος συνδυάζει όλες αυτές τις ειδικότητες: είναι Chef και Φωτογράφος και ασχολείται για πολλά χρόνια με το promotion της εστίασης

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Αρχές και Τεχνικές Φωτογραφίας

  • Εισαγωγή στη φωτογραφία φαγητού και styling
  • Είδη φωτογραφικών μηχανών και φακοί και οι διαφορές μεταξύ τους
  • Βασικές πληροφορίες για τα είδη φωτογραφικών αρχείων, ISO, διαφράγματα, ταχύτητες, φακοί και οι περιορισμοί τους
  • Σε τι διαφέρει η φωτογραφία φαγητού από τα άλλα είδη φωτογραφίας.
  • Φωτισμός (φυσικός, τεχνητός, φλας, ανακλαστήρες κτλ.)

Food Styling

  • Ιστορία του food styling
  • Είδη food styling (για περιοδικά, blogs, τηλεόραση, κ.τ.λ.)
  • Σύνθεση, χρώμα, τι πάει με τι; Πως θα φτιάξουμε μια ωραία σύνθεση για μια φωτογραφία
  • Props (υλικά, χρώματα, διακοσμητικά) που τα βρίσκουμε και τι διαλέγουμε
  • Βρίσκοντας το κατάλληλο προϊόν, αναζήτηση
  • Πως μαγειρεύουμε για να φωτογραφήσουμε λαχανικά, ζυμαρικά, κρέατα, φρούτα, γλυκά, street food, σούπες, πρωινά, hero shots, παγωτά
  • Ο ρόλος των συνοδευτικών

Food Photography

  • Σχεδιασμός και τοποθέτηση του φαγητού στο πιάτο
  • Από που αντλούμε έμπνευση;
  • Αληθινό ή ‘ψεύτικο’ φαγητό;
  • Food styling για μάγειρες-εστιάτορες
  • Tips και κόλπα για απίθανα φωτογραφημένα πιάτα
  • Food Photography με Κινητό: Χρησιμοποιώντας το κινητό σας ως φωτογραφική μηχανή
  • Προγράμματα επεξεργασίας εικόνας για υπολογιστές αλλά και για κινητά. Φίλτρα, έτοιμα templates κτλ
  • Αναζητώντας το δικό σας φωτογραφικό και αισθητικό στυλ.
  • Πως θα πείτε μια ιστορία, φωτογραφία του φαγητού, φωτογραφίες της προετοιμασίας, gif, φωτογραφίζοντας ανθρώπους με φαγητό κτλ.

 

Αυτοσχέδιες φρεσκοβαμμένες ματιέρες, πιάτα, μαχαιροκουταλοπίρουνα, tricks, σκιές, φώτα και props. Πολλά Props! Απλά, κλασικά, φανταχτερά, φτωχικά, λιτά, πλουμιστά, ρουστίκ, ξύλινα, μοντέρνα, ανθισμένα, όλα γίνονται μέρος του σκηνικού που χτίζεται σε κάθε εκπαιδευτική συνάντηση. Σε ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα πλούσιο σε θεωρία και άσκηση.

Η φωτογραφία φαγητού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται Food Styling. Το τρόφιμο πρέπει να είναι ζωντανό, λαχταριστό, να ξυπνάει τις αισθήσεις και να ξεκλειδώνει συναισθήματα. Να θέλεις να το φας εκείνη τη στιγμή, να το θυμάσαι και να το αναζητήσεις στα ράφια, να ψάχνεις το κοντινότερο εστιατόριο για να το απολαύσεις, να επιστρέψεις βιαστικά στο σπίτι και να αρχίσεις να μαγειρεύεις. Να γίνεις μέρος του σκηνικού, του έργου που διαδραματίζεται ή της στιγμής που αποτυπώνει.

Όλα τα στοιχεία της σύνθεσης πρέπει να είναι τέλεια τοποθετημένα από το φωτογράφο τροφίμων. Κάθε φαγητό έχει το καλό ή κακό του προφίλ. Κάθε στοιχείο που προστίθεται στο κάδρο είναι μελετημένο. Η φωτογραφία φαγητού πρέπει να αφηγείται μία ιστορία και αυτό είναι το δυνατό χαρτί του Γιάννη Μπουροδήμου που σαν έμπειρος chef και δημιουργικός storyteller, στις εκπαιδευτικές συναντήσεις δείχνει τον τρόπο να δημιουργούνται και να αποτυπώνονται σε εικόνες οι ιστορίες. Μία εικόνα άλλωστε ισούται με χίλιες λέξεις.

 

Μάθε Περισσότερα Για Τη Σχολή Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Τα Σεμινάρια Και Οι Σπουδές Μαγειρικής Στο ΙΕΚ PRAXIS Αποτελούν Εγγύηση Για Την Αγορά Εργασίας

#KantoPraxi Αθήνα 210-8230090 Χαλκίδα 22210-74005 Αλιβέρι 22230-25950

 

 

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US