Σεμινάριο φρέσκων ζυμαρικών με τον chef Δημήτρη Τσώτσο. Λαζάνι, Κανελόνι, Ραβιόλι, Πυραμίδα με τον executive chef του εστιατορίου Italida.

 

Ο ταλαντούχος Δημήτρης Τσώτσος (σεφ της χρονιάς - estiatoria,gr), executive chef του εστιατορίου Italida και καθηγητής μαγειρικής του ΙΕΚ Praxis, σε ένα δημιουργικό σεμινάριο πλούσιο σε γεύσεις και χρώματα. 

Κλείσε Θέση: https://www.iekpraxis.gr/seminar/mageiriki-zaharoplastiki-artopoiia/seminario-freskon-zymarikon-lazani-kaneloni-ravioli

 

Με τα πιο απλά υλικά, όπως το αλεύρι και το νερό, το αλάτι και τα αυγά, ίσως και το ελαιόλαδο έχουν δημιουργηθεί τα πιο ευφάνταστα πιάτα, όχι μόνο στην Ιταλική κουζίνα αλλά σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα. Με τα πιο απλά υλικά, ο chef θα παρουσιάσει συνταγές με επιρροές από τη γαλλική, την ιταλική και την ελληνική κουζίνα δημιουργώντας πιάτα όχι μόνο υψηλής αισθητικής αλλά κυρίως γεύσης.

 

Στο σεμινάριο Σεμινάριο Φρέσκων Ζυμαρικών: Λαζάνι, Κανελόνι, Ραβιόλι, Πυραμίδα, ο ταλαντούχος chef Δημήτρης Τσώτσος (executive chef Italida) δίνει έμφαση κυρίως στα γεμιστά ζυμαρικά και στο πώς μπορούν να παραμείνουν στο επίκεντρο ενός άρτια γευστικού πιάτου χωρίς να επισκιάζονται από έντονες γεύσεις και πολύπλοκες παρασκευές σάλτσας, σούπας, θαλασσινών, κρεατικών και μανιταριών.

 

Συνταγές που θα παρουσιαστούν:

 

 • Φρέσκο Λαζάνι ροτόλο (rotolo) με κόκορα και κρέμα ρικότα
  Μαθαίνουμε πώς ένα φρέσκο ζυμαρικό μπορεί να μετατραπεί σε γεμιστό ρολό ενώ ταυτόχρονα σιγομαγειρεύεται ο κόκορας και ετοιμάζεται η κρέμα ρικότα. Τρεις (3) διαφορετικές παρασκευές για ένα άρτιο τεχνικά αποτέλεσμα και ένα γευστικό πιάτο που μπορεί να σταθεί σε πολλές περιπτώσεις.
   
 • Φρέσκο Κανελόνι με μοσχαρίσια βιολογικά μάγουλα και κρέμα μπεσαμέλ αρωματισμένη με τρούφα
  Τρεις (3) παρασκευές, με αναλυτική επίδειξη σε όλα τα στάδια για τη δημιουργία ενός από τα πιο απολαυστικά comfort food.
   
 • Φρέσκο Ραβιόλι Πορτσίνι μπουργκινιόν (boeuf bourguignon) με consome μόσχου
  Ιταλική & Γαλλική κουζίνα σε πλήρη αρμονία για να δημιουργηθεί ένα πιάτο πλούσιο σε τεχνικές. Μαθαίνουμε πώς παρασκευάζονται ζυμαρικά με προσθήκη έξτρα γεύσεων και υλικών.
   
 • Black and White pyramids με γαρίδες, καραβίδες, μασκαρπόνε και σάλτσα κακαβιάς.
  Βήμα - βήμα όλα τα στάδια δημιουργίας δίχρωμων, φρέσκων ζυμαρικών για προσθήκη σε σούπα από αφρόψαρα.  

 

Σεμινάριο Φρέσκων Ζυμαρικών: Λαζάνι, Κανελόνι, Ραβιόλι, Πυραμίδα με τον executive chef Δημήτρη Τσώτσο Σεμινάριο Φρέσκων Ζυμαρικών: Λαζάνι, Κανελόνι, Ραβιόλι, Πυραμίδα με τον executive chef Δημήτρη Τσώτσο Σεμινάριο Φρέσκων Ζυμαρικών: Λαζάνι, Κανελόνι, Ραβιόλι, Πυραμίδα με τον executive chef Δημήτρη Τσώτσο