Αρνί ως το κόκκαλο! Ένα τεχνικό σεμινάριο πλούσιο σε ιδέες με εισηγητή τον Άγγελο Λάντο (2** Michelin)

 

Ο Άγγελος Λάντος, o βραβευμένος με 2 Αστέρια Michelin, executive chef της ΣΠΟΝΔΗΣ, Διευθυντής Σπουδών και Καθηγητής του Ινστιτούτου Μαγειρικής PRAXIS, σε ένα σεμινάριο διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Η σωστή διαχείριση της πρώτης ύλης αλλά και η δεξιότητα στις μαγειρικές τεχνικές είναι συνθήκες απαραίτητες για να δημιουργήσουν ένα άρτιο γαστρονομικό αποτέλεσμα αλλά και να μειώσουν τη σπατάλη των τροφίμων μέσα από πρωτοποριακούς γευστικούς συνδυασμούς.

Με ένα ολόκληρο αρνί, ο chef Άγγελος Λάντος μίλησε για την ανατομία του ζώου, τις γαλλικές κοπές, τους τρόπους σωστής αποθήκευσης και συντήρησης καθώς και τους τρόπους μαγειρέματος: Au jus, Sous Vide, Braisé, Sauté.
 
Ο chef Άγγελος Λάντος μαζί με τους sous chef Γιώργο Πετρακάκη και Κώστα Κούφαλη, για 5 συνεχόμενες ώρες πρότειναν μαγειρικές ιδέες και γευστικούς συνδυασμούς σχετικές με τα «πρώτα μέρη» του αρνιού δίνοντας όμως ιδιαίτερη έμφαση σε όλα τα νόστιμα μέρη του όπως τη γλώσσα, τα μάγουλα, το μυαλό και τα εντόσθια.

 

nose to tail nose to tail nose to tail

 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον chef για τις ιδιαίτερες παρασκευές, να μελετήσουν το συνταγολόγιο, να φωτογραφήσουν και να γευτούν τα πιάτα που δημιουργήθηκαν.
 
Oι τίτλοι των συνταγών:
1. Γλώσσα ποσέ, Μελιτζάνα, Γλάσο σόγιας, Σουσάμι Πικάντικο
2. Μυαλό Φρικασέ Αυγολέμονο
3. Αρνί σε γάστρα με μυρωδικά και Πατάτα Baby / Σπαράγγια / Μανιτάρια
4. Λαιμός / Σαντιγί Μουστάρδα / Μυρωδικά
5. Αρνί σωτέ / καπνιστή μπεσαμέλ / Μελιτζάνα / λεμόνι κουλί
6. Αρνί, κροκέτες από κολοκύθι και τραχανά και μείγμα μπαχαρικών
7. Αρνί / Τάρτα καπνιστής μελιτζάνας / βούτυρο ελιάς
 
Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες συζήτησαν με τον chef Άγγελο Λάντο για την πορεία της ζωής του, για τις απαιτήσεις μίας πολυβραβευμένης κουζίνας καθώς και για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική γαστρονομική σκηνή.
 
Μέτρα προστασίας COVID-19: Στα εκπαιδευτικά σεμινάρια του PRAXIS τηρούμε τους νέους κανόνες ασφαλείας διατηρώντας τις αποστάσεις και οι αίθουσες αερίζονται σε κάθε διάλειμμα. Στην είσοδο της αίθουσας σεμιναρίων καθώς και στα θρανία έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά, ενώ υπάρχουν γάντια και μάσκες μίας χρήσης για όποιον το επιθυμεί.

 

nose to tail

 

Μάθε Περισσότερα Για Τη Σχολή Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Τα Σεμινάρια Και Οι Σπουδές Μαγειρικής Στο ΙΕΚ PRAXIS Αποτελούν Εγγύηση Για Την Αγορά Εργασίας

#KantoPraxi Αθήνα 210-8230090 Χαλκίδα 22210-74005