Ο πιο γλυκός Ίκαρος και άλλες πρωτότυπες δημιουργίες, από τους σπουδαστές Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής

Στον διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής της EXPOTROF, διακρίθηκαν οι σπουδαστές Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ PRAXIS, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή αναπαράσταση του μύθου του Ίκαρου, εξ’ ολοκλήρου σκαλισμένο σε λευκή σοκολάτα.

Σε αυτή την διαγωνιστική κατηγορία που είχε τίτλο «Έτοιμες Καλλιτεχνικές δημιουργίες σοκολάτας με θέμα από την ελληνική μυθολογία», συμμετείχε το τμήμα ζαχαροπλαστικής 2ου έτους, με εκπροσώπους τους σπουδαστές Γιώργο Χατζηχαραλάμπους και Μεντέα Κεχιασβλιλη, με την καθοδήγηση και επίβλεψη του καθηγητή τους, καταξιωμένου Pastry Chef Olivier Joze.

Tο σοκολατένιο έργο που αναπαριστούσε την πτώση του Ικάρου, αν και ήταν το πιο μεγαλοπρεπές και πιο συναφές με το θέμα του διαγωνισμοού, διακρίθηκε και πήρε την 2η θέση.

Την ίδια μέρα, ο σπουδαστής μαγειρικής του πρώτου έτους μαγειρικής, Φίλιππος Κοντίτσης, διαγωνίστηκε στην κατηγορία «Δύο δημιουργικά ανοικτά μίνι σάντουιτς με βάση: το ένα κοτόπουλο και το άλλο με ελληνικό καπνιστό αλλαντικό». Όλες οι επιλογές προϊόντων ήταν αμιγώς ελληνικές και τα ψωμιά χειροποίητα από το μάθημα της Αρτοποιίας.

Στην κατηγορία «Ζεστό πιάτο με θέμα την Κρήτη και βασικό υλικό το κουνέλι» διαγωνίστηκε ο σπουδαστής 2ου έτους Σωτήρης Μακρής, του οποίου το πιάτο κρίθηκε ως πολύ γευστικό και με τεχνικό ενδιαφέρον.

 

Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Ζαχαροπλαστικής/Αρτοποιίας του ΙΕΚ PRAXIS
Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής/Αρτοποιίας του ΙΕΚ PRAXIS

Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US