Ο Executive Chef Αγγελος Λάντος 2*Michelin-Διευθυντής Σπουδών ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ στο PRAXIS, κριτής στο Game of Chefs!

Ο Executive Chef Άγγελος Λάντος (2* Michelin), Διευθυντής Σπουδών και Καθηγητής του Ινστιτούτου Μαγειρικής PRAXIS, είναι ένας από τους κριτές του νέου προγράμματος του ΑΝΤ1 που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο με τίτλο «Game of Chefs»
Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, την καινούργια σεζόν θα προβάλλει το Game Of Chefs, όπου τρεις καταξιωμένοι σεφ κάθονται στη θέση του κριτή και δοκιμάζουν στα… τυφλά, ενώ τρεις ομάδες διαγωνίζονται για την κυριαρχία τους στην κουζίνα.

Ο Executive Chef Αγγελος Λάντος 2*MichelinΣτο Game Of Chefs διαγωνίζονται επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες και το παιχνίδι ξεκινά με τις «Blind Taste Test», όπου ο κάθε διαγωνιζόμενος σερβίρει τη μαγειρική του πρόταση που θα τον περάσει στην επόμενη φάση, ενώ οι κριτές δεν γνωρίζουν σε ποιον ανήκει το κάθε πιάτο.

Για να περάσει ένας διαγωνιζόμενος στην επόμενη φάση, στο  Boot Camp, θα πρέπει οι δύο από τους τρεις κριτές να εγκρίνουν το πιάτο του. Το  Boot Camp περιλαμβάνει μια σειρά δοκιμασιών, όπου οι παίκτες πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν τις δεξιότητες και την αφοσίωση που απαιτούνται για έναν σεφ πρώτης γραμμής, ενώ μετά από κάθε δοκιμασία, οι κριτές θα επιλέξουν τους διαγωνιζόμενους που θα εντάξουν στις ομάδες τους.

Το τρίτο στάδιο του Game Of Chefs είναι τα «Kitchen Battles», όπου ο ρόλος των τριών σεφ αλλάζει, καθώς γίνονται αρχηγοί των ομάδων τους. Οι σεφ μπορούν να καθοδηγούν, αλλά όχι να μαγειρεύουν μαζί με τις ομάδες τους στα battles. Τα πιάτα θα κρίνονται, πλέον κάθε φορά, από διαφορετικούς  γνώστες της υψηλής γαστρονομίας και από τις τρεις ομάδες θα αναδεικνύεται η νικήτρια.

 

Λίγα λόγια για τον Άγγελο Λάντο

Ο Άγγελος Λάντος αμέσως μετά το λύκειο ξεκίνησε να εργάζεται ως σερβιτόρος, αλλά κατάλαβε ότι η αγάπη και το ταλέντο του ήταν εντός της κουζίνας. Έτσι Ο Executive Chef Αγγελος Λάντος 2*Michelinσπούδασε μαγειρική τέχνη και στη συνέχεια εργάστηκε σε γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια, ενώ από το 2005 βρέθηκε στην κουζίνα του πολυβραβευμένου εστιατορίου της Αθήνας, τη Σπονδή, ως sous chef δίπλα στον Γάλλο chef Arnaud Bignon.  Μετά την αποχώρηση του Bignon, το 2012, ανέλαβε επίσημα την κουζίνα του εστιατορίου που κατείχε 2 αστέρια Michelin καταφέρνοντας να διατηρήσει τη διάκριση που λαμβάνει από το 2008 έως σήμερα.

Να αναφέρουμε ότι ο Άγγελος Λάντος έχει εργαστεί σε βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια, όπως τα  «L’Enclume» στην Αγγλία, «Cheval Blanc» στην Ελβετία και «Flocons de Sel» στη Γαλλία, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες φεστιβάλ γαστρονομίας ενώ το 2018 το όνομα του βρισκόταν στη λίστα με τους 300 καλύτερους chef παγκοσμίως.
Από το 2018, ηγείται της μαγειρικής εκπαίδευσης του ΙΕΚ PRAXIS, εμφυσώντας στους σπουδαστές του την φιλοσοφία «the sky is the limit»!

 

Μάθε Περισσότερα Για Τη Σχολή Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Τα Σεμινάρια Και Οι Σπουδές Μαγειρικής Στο ΙΕΚ PRAXIS Αποτελούν Εγγύηση Για Την Αγορά Εργασίας

#KantoPraxi Αθήνα 210-8230090 Χαλκίδα 22210-74005 Αλιβέρι 22230-25950

Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US