Κατηγορία: Σεμινάρια

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο μαγειρικής: "Burger Academy: Το πιο διάσημο sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές, με τον Βασίλη Σπόρο" με γευστικό χορηγό την ελληνική μπύρα ΝΗΣΟΣ.

Μεταξύ άλλω παρουσιάστηκαν

  • Τρείς (3) διαφορετικές ζύμες για ψωμιά: brioche, classic burger bun, bao burger bun
  • Άλεσμα, προετοιμασία και σύγκριση σε διαφορετικές κοπές βοδινού για διαφορετικά ψησίματα
  • Μάθαμε πως θα πετύχουμε το πιο εναλλακτικό burger της δεκαετίας, το Ramen Burger με bun από ramen noodles
  • Σιγοκάπνισμα σε χοιρινές σπάλες για να δημιουργήσουμε το απόλυτο pulled pork burger
  • Συνταγή για το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο από τον Αμερικανικό Νότο
  • Εναλλακτικό Vegan Burger, με υφή και όψη κανονικού
  • Μάθαμε πως γίνονται σωστά τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τρείς (3) διαφορετικές βασικές σάλτσες.
  • Ποικιλία τεχνικών για την καλύτερη φρεσκοτηγανητή πατάτα
  • Συνταγή και τεχνική για την πιο γνωστή γαρνιτούρα για burger, το coleslaw
  • Χειροποίητες Πίκλες

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου ο Chef ανέλυε τα μυστικά πίσω από την επιτυχία των πιο διάσημων αλυσίδων με burgers στον κόσμο!

 

Σεμινάριο Μαγειρικής: Burger Academy Chef Βασίλης Σπόρος Σεμινάριο Μαγειρικής: Burger Academy Chef Βασίλης Σπόρος Σεμινάριο Μαγειρικής: Burger Academy Chef Βασίλης Σπόρος

 

Αναλυτικά όλες οι συνταγές που παρουσιάστηκαν:

 

  • Ζύμη για brioche bun
  • Ζύμη για classic American burger bun
  • Zύμη για ψωμάκι ατμού Bao

 

  1. Τεχνική για το σωστό μίγμα και ο τρόπος που αλέθουμε το κρέας:
  • Χρησιμοποιούμε 5 διαφορετικές κοπές βοδινού.
  • Διαλέγουμε ποια είναι καλύτερη από μόνη της και χτίζουμε τη γεύση στα μέτρα μας.
  • Πότε και πως αλατοπιπερώνουμε.
  • Που και πώς ψήνουμε σχάρα - πλατό - ξυλόφουρνο με τί αποτέλεσμα.

 

  1. Καραμελωμένα κρεμμύδια:
  • με τη σωστή τεχνική χωρίς ζάχαρη

 

  1. Χειροποίητες πίκλες και dressing:
  • με βάση τη μαγιονέζα και τα λιωμένα τυριά

 

  1. Φρεσκοτηγανητές πατάτες:
  • Στάδια και θερμοκρασίες ποσαρίσματος
  • τελείωμα στο service για το πιο τραγανό αποτέλεσμα

 

  1. Coleslaw:
  • με παραδοσιακή αμερικάνικη συνταγή με μήλο και μαραθόσπορο

 

Τα burger μας

 

  • Classic American Ηamburger/ Cheeseburger: Ο βασιλιάς των burger με απλά υλικά
  • Ramen Burger: με bun από ramen noodles, αβγό και μια ιδιαίτερη γλυκόξινη σάλτσα από μαύρα φασόλια.
  • Crispy Peking Duck Burger: H πάπια Πεκίνου σε αφράτο ψωμάκι burger ατμού Βαο, με hoisin sauce και τραγανές πίκλες
  • Pulled Pork Burger: Σιγοκαπνίζουμε χοιρινή σπάλα με ξύλα και κάρβουνα και ετοιμάζουμε το πιο διάσημο εναλλακτικό burger.
  • Τhe Tipsy TexanO Tεξανός που παραπατάει δηλαδή, πρωταγωνιστεί σε όλα τα μενού των νοτιοαμερικάνικων bbq joints, pulled pork και σιγοκαπνιστό λουκάνικο
  • Buttermilk Fried Chicken Burger: Με πανάρισμα 11 μπαχαρικών, ξινόγαλο και αβγό το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο.
  • Vegan Burger: Συνδυάζοντας πρωτεΐνη σόγιας δημιουργούμε ένα μοναδικό burger που σε υφή και όψη μοιάζει με κανονικό, αλλά δεν έχει ίχνος ζωικού προϊόντος
  • Umami Burger: Παρμεζάνα, ψητές τομάτες και pickled ginger ενισχύουν το umami
  • Juicy Lucy: Συνώνυμο με το γεμιστό burger με τυρί, από το 1954 έχει πλέον γίνει ένα κλασικό burger που φιγουράρει σε πολλά σπουδαία μενού.
  • The Luther (Donut) Burger: Τί γίνεται όταν ένα donut παίρνει τη θέση ενός κλασικού burger bun? Δημιουργείται το Luther burger που αν και μετράει μόνο 10 χρόνια παρουσίας, έχει ήδη καταφέρει να γίνει κλασικό.
  • White Castle BurgerΆλλη μία ιστορία επιτυχίας, όπου το τετράγωνο burger bun και μπιφτέκι ξεχώρισαν, άνοιξαν την κουζίνα και έδειξαν την ποιότητα που μπορεί να έχει ένα γρήγορο burger

 

Η ελληνική μπύρα ΝΗΣΟΣ, γευστικός χορηγός.

 

Σεμινάριο Μαγειρικής: Burger Academy Chef Βασίλης Σπόρος

 

Μάθε Περισσότερα Για Τη Σχολή Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Τα Σεμινάρια Και Οι Σπουδές Μαγειρικής Στο ΙΕΚ PRAXIS Αποτελούν Εγγύηση Για Την Αγορά Εργασίας

#KantoPraxi Αθήνα 210-8230090 Χαλκίδα 22210-74005