Φτιάχνουμε Poke Bowl με τόνο!

Τα Poke Bowl είναι το νέο trend στην διατροφή και στην  έθνικη κουζίνα που έχει ξετρελάνει την foodie κοινότητα και μας έρχεται κατ’ ευθείαν από τη μαγευτική Χαβάη. Σίγουρα θα έχετε δει άπειρες φωτογραφίες να ανεβαίνουν στο instagram και σε food blogs ή ακόμα και συνταγές στο Youtube. Νόστιμο, υγιεινό και χορταστικό, το Poke Bowl θεωρείται ένα από τα next big things στην έθνικ κουζίνα. Και επειδή υπάρχουν πολλές συνταγές, ο chef και καθηγητής του ΙΕΚ PRAXIS σας παρουσιάζει την υπέρτατη συνταγή poke bowl! Αν το δοκιμάστε, στείλτε μας τις φωτογραφίες σας στο Facebook και στο Instagram για να γεμίσουμε τη σελίδα με τις δικές σας δημιουργίες!!!

Συνταγή Poke bowl

 

Υλικά για μία σαλάτα:

  • 100-120 γρ φρέσκο κιτρινόπτερο τόνο κομμένο σε κύβους.
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ψιλές και λοξές ροδέλες.

Για το dressing

  • 3 κ σ σόγια σός με χαμηλό νάτριο.
  • 1 κ σ χυμό από ένα κομμάτι τζιντζερ καθαρισμένο, τριμμένο και ζουληγμένο.
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ψημένο σουσαμέλαιο.
  • Μισή μικρή κόκκινη πιπεριά chili  ψιλοκομμένη (προαιρετικά).
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη.
  • Όσος χυμός βγήκε από το κόψιμο σε κύβους του μάνγκο.

Για τα υπόλοιπα

  • Ένα τέταρτο από ένα μέτριο &  ώριμο μάνγκο. (ιδανικά αεροπορικού τύπου).
  • 1 ραπανάκι κομμένο σε φέτες.
  • 1 μικρό αβοκάντο Κρήτης μαλακό όπως πρέπει έτοιμο να φαγωθεί.
  • 1 μικρό αγγουράκι καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες.
  • 1 φλιτζάνι έτοιμο βρασμένο ρύζι για σούσι.
  • 1 κουταλιά της σούπας ξηρούς καρπούς πχ μακαντέμια ψιλοκομμένα.
  • 1 κουταλιά της σούπας από όποιες φύτρες έχετε.
  • 1 κουταλιά του γλυκού ψημένο σουσάμι

Μισό λάιμ σαν γαρνιτούρα για στύψιμο στο τέλος

 

Εκτέλεση 

Ανακατεύετε τα υλικά για το dressing μέχρι να δέσει.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε απαλά τον κομμένο τόνο με το κρεμμύδι και το μισό dressing. Αφήστε στην άκρη.
Καθαρίστε το μάγκο και το αβοκάντο και κόψτε τα σε κύβους
Καθαρίστε και το αγγούρι και κόψτε το σε ροδέλες.
Κάντε το ίδιο και με το ραπανάκι.
Βάλτε  σε ένα μπολ το μαγειρεμένο ρύζι.
Τοποθετείστε από πάνω τον τόνο, το αγγουράκι, το ραπανάκι, το μαvγκο, το αβοκάντο και τις φύτρες.
Περιχύστε παντού με το υπόλοιπο dressing.
Πασπαλίστε με τα μακαντέμια και το σουσάμι.
Σερβίρετε με το λάιμ.

 

Ντάνος Νίκος, Chef – Καθηγητής Μαγειρικής ΙΕΚ PRAXIS

 

Μάθε Περισσότερα Για Τη Σχολή Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Τα Σεμινάρια Και Οι Σπουδές Μαγειρικής Στο ΙΕΚ PRAXIS Αποτελούν Εγγύηση Για Την Αγορά Εργασίας

#KantoPraxi Αθήνα 210-8230090 Χαλκίδα 22210-74005 Αλιβέρι 22230-25950

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US