Εκπαιδευτική επίσκεψη σπουδαστών Αμπελουργίας και Βιολογικής Γεωργίας στο Οινοποιείο Βακιρτζή

Εκπαιδευτική επίσκεψη σπουδαστών Αμπελουργίας και Βιολογικής Γεωργίας στο Οινοποιείο Βακιρτζή.

Οι σπουδές στο ΙΕΚ PRAXIS υπερβαίνουν όσα προβλέπονται από το επίσημο πρόγραμμα της κάθε ειδικότητας: Είναι μια συνολική εμπειρία μάθησης που εμπλουτίζεται με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, οι οποίες συμπληρώνουν με ιδιαίτερα ερεθίσματα τη γνώση στις αίθουσες και τα εργαστήρια.
Σπουδαστές των τμημάτων της Αμπελουργίας-Οινολογίας και της Βιολογικής-Οργανικής Γεωργίας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Οινοποιείο Βακιρτζή στις Αφίδνες, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές της Σχολής, οινολόγους Γιώργο Τσαπουρνιώτη και Βασιλική Αβραμίδου καθώς και τον καθηγητή Τουριστικών Αντώνη Σπλινή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου και να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν στη διαδικασία της οινοποίησης. Το ΙΕΚ PRAXIS στοχεύει σταθερά στην ανάδειξη του κρασιού ως εξαιρετικού στοιχείου της ελληνικής διατροφικής παράδοσης, αλλά και στην οικολογική-οργανική αμπελουργία με χρήση των πλέον ήπιων γεωργικών μεθόδων.
Οι γεωπονικές σπουδές είναι σημείο αναφοράς και διάκρισης για το IEK PRAXIS.

Εκπαιδευτική επίσκεψη σπουδαστών Αμπελουργίας και Βιολογικής Γεωργίας στο Οινοποιείο Βακιρτζή      Εκπαιδευτική επίσκεψη σπουδαστών Αμπελουργίας και Βιολογικής Γεωργίας στο Οινοποιείο Βακιρτζή     

Λίγα Λόγια για το Οινοποιείο Βακιρτζή

Η Εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 σαν μια οικογενειακή επιχείρηση. Είναι το “απόσταγμα” της εμπειρίας είκοσι και πλέον ετών από την ενασχόλησή με την αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποίηση. Η Εταιρεία εκφράζει το μεράκι για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών τόσο από ελληνικές όσο και διεθνείς ποικιλίες συνδυάζοντας την τεχνολογία με την παράδοση.

Ο ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
Βρίσκεται στην Βοιωτία, στους πρόποδες του Πτώου Όρους ανάμεσα στην Υλίκη και την Παραλίμνη και καλύπτει έκταση 45 στρεμμάτων. Η κλίση του εδάφους και ο προσανατολισμός του αμπελώνα σε συνδυασμό με το ελαφρύ αμμουδερό χώμα βοηθούν στην τέλεια αποστράγγισή του και στην παραγωγή σταφυλιών με πλούσια αρώματα και ισορροπημένες οξύτητες. Το μικροκλίμα της περιοχής με τους ήπιους βροχερούς χειμώνες, την μεγάλη ηλιοφάνεια του καλοκαιριού αλλά και τις νυχτερινές αύρες που δροσίζουν τα κλήματα, είναι ιδανικό για την σωστή ωρίμανση των σταφυλιών και για την υψηλή ποιοτική τους απόδοση.

Καλλιεργούμενες ποικιλίες:
Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Ασύρτικο, Μοσχάτο.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Πρωταρχικός στόχος είναι η ανάδειξη του παραδοσιακού ποιοτικού κρασιού ως ιδανικού συντρόφου της καθημερινότητας και βασικού στοιχείου της ελληνικής διατροφής σε συνδυασμό με την οικολογία. Γι’αυτό…

Η καλλιέργεια γίνεται με παραδοσιακό τρόπο.
Δεν χρησιμοποιούμε ζιζανιοκτόνα και δεν κάνουμε αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων.
Μικρή στρεμματική απόδοση και τρύγος την κατάλληλη στιγμή της πραγματικής ωρίμανσης των σταφυλιών.

 

Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Αγροτικών Επαγγελμάτων του ΙΕΚ PRAXIS

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US