Είστε εδώ

11 May

«Τσιμπάνε οι μέλισσες»; Μελισσοκομικές Τεχνικές στο…PRAXIS!

Σε πρότυπες Μελισσοκομικές Εκμεταλλεύσεις της Αττικής εκπαιδεύονται οι σπουδαστές Βιολογικής Γεωργίας και Μελισσοκομίας του ΙΕΚ PRAXIS  Αθήνας.Φορέσανε τις μελισσοκομικές μάσκες και ξεκίνησαν!Μέλισσες, κυψέλες, καπνιστήρια, γάντια .....όλα σε αφθονία!

Με την πιο δυνατή ομάδα έμπειρων Γεωτεχνικών και Εντομολόγων, προετοιμάζονται αποτελεσματικά για να είναι τα αυριανά στελέχη του πρωτογενούς τομέα.Οι καινοτομικοί Νέοι Γεωργοί με επιστημονικές γνώσεις και πρακτική επάρκεια.

Ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία την διοίκηση του  κτήματος. Επίσης ευχαριστούμε πολύ τον Εντομολόγο καθηγητή μας Δρ.Δημήτρη Κοντοδήμα.

16 May

19/5/17 > Βιολογική Καλλιέργεια Αμπελιού και Βιολογική Οινοποίηση στο Κτήμα ΤΖΙΒΑΝΗ

Τον πρότυπο Βιολογικό Αμπελώνα και Οινοποιείο ΤΖΙΒΑΝΗ, επισκέφτηκαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ PRAXIS.Στα 280 στρέμματα του κτήματος γνώρισαν από κοντά τα μυστικά της Βιολογικής Αμπελοκαλλιέργειας και έκαναν γευσιγνωσία στις εκλεκτές ποικιλίες που καλλιεργούνται:

Chardonnay,Sauvignon Blanc,Αθήρι, Μαλαγουζιά, Merlot,Syrah, Barbera, Sangiοvese, Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο

Στο κτήμα επίσης λειτουργεί ένα μοναδικό Εκπαιδευτικό Μουσείο Οίνου με εκθέματα εξαρτήματα, μηχανήματα και οπτικό υλικό που περιγράφει όλη την διαδικασία καλλιέργειας του αμπελιού και παραγωγής του κρασιού.

15 May

19/5> Τα πάντα γύρω από τα Μανιτάρια: Καλλιέργεια, Συλλογή, Συσκευασία, Μαγείρεμα

Ένα πολύ ενδιαφέρον Δωρεάν σεμινάριο παρακολούθησαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ PRAXIS στις 19/5/2017.Σε μια από τις μεγαλύτερες μονάδες της χώρας,στην πρότυπη ΦΑΡΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΔΙΡΦΥΣ στην Εύβοια, έμαθαν τα πάντα για  όλη τη διαδρομή των μανιταριών:

Από το υπόστρωμα καλλιέργειας έως  την συγκομιδή, την συσκευασία την τυποποίηση και την αποθήκευση.

Μανιτάρια ΔΙΡΦΥΣ  Porcini, Λεντινούλα, Μορχέλλες, Κανθαρέλλες, ΠλευρότουςGourmet μανιτάρια γλυκό του κουταλιού, Χορτόσουπες με μανιτάρια, Zυμαρικά με μανιτάρια,Φαρμακευτικά μανιτάρια.

Ακολούθησε γευσιγνωσία μανιταριών στο Μανιταροπωλείο της ΦΑΡΜΑΣ.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ.Λευτέρη Λαχουβάρη για την ξενάγηση και το καταπληκτικό σεμινάριο!Και του χρόνου!

 

13 May

Επίσκεψη στον Βιολογικό Αμπελώνα Μιτζιφίρη

Σε ένα πρότυπο βιολογικό κτήμα και οινοποιείο ξεναγήθηκαν οι σπουδαστές των ειδικοτήτων Ξενοδοχειακών, Βιολογικής Γεωργίας και Αμπελουργίας – Οινολογίας  του ΙΕΚ PRAXIS.

Με την συνοδεία του καθηγητή τους, εξαιρετικού και εξειδικευμένου Οινολόγου κου Γεώργιου Τσαπουρνιώτη.

Η Βιολογική Παραγωγή κρασιού είναι ένας κλάδος δυναμικός και διαρκώς ανερχόμενος.

Η απουσία φυτοφαρμάκων στην καλλιέργεια αμπέλου και στην οινοποίηση, δεν σημαίνει πιο «απλοϊκή» γεωργία.

13 May

17 Μαϊ > Παρακολούθηση ημερίδας για την Αειφορική Κηποτεχνία στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Για τους σπουδαστές των ειδικοτήτων Κηποτεχνίας (Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος) και Βιολογικής Γεωργίας του ΙΕΚ PRAXIS.

Η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών Και Επιχειρήσεων Πρασίνου (ΠΕΕΓΕΠ) και τον Σύλλογο Αποφοίτων Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Στο προεδρείο της ημερίδας θα είναι ο καθηγητής Αγροτικών του ΙΕΚ PRAXIS κος Αλέξης Σπανέλης, Γεωπόνος, μέλος του ΔΣ της ΠΕΕΓΕΠ.

Θα εξεταστούν πολύ ενδιαφέροντα γεωτεχνικά θέματα όπως:

Σελίδες

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία