Είστε εδώ

22 December

Τι…. Gourmet μαγειρεύουμε σήμερα?

22 December

 

Οι Σπουδαστές Μαγειρικής του τμήματος Γ1 του ΙΕΚ PRAXIS,  είχαν κέφια σήμερα! Με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, του καταξιωμένου chef Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, μας ετοίμασαν ένα μενού υψηλών προδιαγραφών:

Κιμαδόπιτα με φύλλο ελαιόλαδου,

Κοτόπουλο με πουρέ φινοκιο σπαράγγια μαύρο ρύζι και λάδι άνηθου,

15 December

Γλυκά μαθήματα Γαλλικής Ζαχαροπλαστικής, με τον Olivier Jose

15 December

 

Ο Olivier Jose είναι ένας εξαιρετικός Ζαχαροπλάστης που εργάζεται για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, εκπαιδεύει την νέα γενιά pastry chefs στα μυστικά της καλής γαλλικής Ζαχαροπλαστικής.

Και δημιουργούν γλυκά αριστουργήματα, στην Πράξη!

13 December

Οι κορυφαίοι Έλληνες Chefs εκπαιδεύουν τους αυριανούς επαγγελματίες, στην Πράξη!

13 December

 

Η πρώτη πράξη της επιτυχίας στην Τέχνη της Μαγειρικής, "παίζεται" στις κουζίνες του ΙΕΚ PRAXIS! Με εκλεκτά υλικά, hands on εργαστηριακές πρακτικές και την πιο δυνατή ομάδα εκπαιδευτών.

Σήμερα, ο Βραβευμένος Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, μαζί με τους Β΄ετείς σπουδαστές μαγειρικής, μας ετοίμασαν το παρακάτω μενού:

11 December

Μαγειρική Τέχνη στο ΙΕΚ PRAXIS Χαλκίδας: ποιοτική εκπαίδευση, από τη Θεωρία στην Πράξη!

11 December

 

  • Aσέ (hache): Τρόπος κοπής –κατά βάση λαχανικών ή βοτάνων- σε πολύ μικρά κομμάτια  ο οποίος συνήθως γίνεται και με το συνώνυμο μαχαίρι.
  • Μαχαίρι ασέ (hache-chef’s knife): μαχαίρι με πλατιά λεπίδα –συνήθως 5 εκατοστών στην ένωση της με τη λαβή- και μήκους λεπίδας από 15-30 εκ.

 

05 December

Οι έξι Πρώτες Πράξεις του καλού Ζαχαροπλάστη!

05 December

 

Για να εκτελέσουμε σωστά μια συνταγή ζαχαροπλαστικής πρέπει να γνωρίζουμε την ποιότητα των υλικών, τις ακριβείς ποσότητές τους, τους τρόπους χειρισμού και την συντήρηση που χρειάζεται κάθε παρασκεύασμα.

Να ποιές είναι οι έξι πρώτες πράξεις του επαγγελματία Ζαχαροπλάστη:

  1. Ζυγίζουμε και Μετράμε (η Ζαχαροπλαστική είναι Τέχνη ακριβείας!)
  2. Αρωματίζουμε (με τα κατάλληλα διαθέσιμα αρωματικά)

Σελίδες

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία