Σεμινάριο Μαγειρικής: Η Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα της ΜΑΡΑΘΙΑΣ

Σε ένα διπλά SOLD OUT σεμινάριο διάρκειας 5 ωρών, ο Ιδιοκτήτης του Εστιατορίου Μαρίνος Σουράνης  και ο ευρηματικός Ευριπίδης Αποστολίδης σε συνεργασία με τον Chef και καθηγητή του PRAXIS Μιχάλη Μάρθα, παρουσίασαν ένα δημιουργικό πρόγραμμα πλούσιο σε θεωρία και σε μαγειρικές ιδέες βασισμένο στην ουσία της “Μαραθιάς“.

 

Με αναφορές στην παραδοσιακή μαγειρική, το πολυβραβευμένο εστιατόριο Μαραθιά (Χρυσοί Σκούφοι – Top Notch, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας), που βρίσκεται στην παραλία Αγίου Φωκά της Τήνου, πειραματίζεται πάνω σε ντόπιες, οικογενειακές συνταγές, διατηρώντας αναλλοίωτο τον χαρακτήρα και τα αρώματα της κυκλαδίτικης και, ιδιαίτερα, της «ντηνιακής» κουζίνας δημιουργώντας μία ξεχωριστή κατηγορία στη νέα ελληνική δημιουργική κουζίνα.

 

Η ελληνική δημιουργική κουζίνα της “Μαραθιάς”, με τα τραπέζια της στημένα δίπλα στην άμμο, δίνει τη δική της αυθεντική διάσταση στα θαλασσινά. Το φρέσκο ψάρι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και γίνεται πηγή έμπνευσης για τη δημιουργική ομάδα των μαγείρων. Γι αυτό και μπορούμε να μιλάμε για αληθινό, θαλασσινό comfort food και, ταυτόχρονα, για μια από τις νοστιμότερες τηνιακές κουζίνες.

 

Ωστόσο, η έμπνευση δεν σταματάει εκεί. Με σεβασμό στα ήθη και τις μνήμες της τηνιακής οικιακής οικονομίας, η ομάδα της Μαραθιάς, συλλέγει ( #foraging ) και μεταποιεί τους θησαυρούς της τηνιακής γης (όπως κάππαρη, βότανα, άγριες αγκινάρες), αλλαντοποιεί και τυροκομεί με παραδοσιακές μεθόδους και τολμά να καινοτομεί μέσα από αυτές, δημιουργώντας νέες γεύσεις.

 

Ουσιαστικά πρόκειται για τον απόλυτο ορισμό των σύγχρονων γαστρονομικών τάσεων που θέλει τους φιλοξενούμενους να τρώνε όπως οι ντόπιοι #eatlikealocal σεβόμενοι το περιβάλλον και την αειφορία #sustainability μειώνοντας τη σπατάλη των τροφίμων #zerowaste

 

Τεχνικές που παρουσιάστηκαν

 • Ψάρια Ωρίμανσης (τόνος, λαβράκι κ.α.)
 • Αλίπαστα
 • Αφυδάτωση, Αποξήρανση
 • Ζυμώσεις

 

σεμινάριο μαγειρικής μαραθιά σεμινάριο μαγειρικής μαραθιά σεμινάριο μαγειρικής μαραθιά σεμινάριο μαγειρικής μαραθιά σεμινάριο μαγειρικής μαραθιά

 

Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS
Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US