Μοριακή Γαστρονομία | Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος στο Praxis

Πιστό στην παράδοση που θέλει να διερευνά τις νέες τεχνικές και μεθόδους και να προσφέρει στους καταρτιζόμενούς του τις πιο σύγχρονες γνώσεις σε κάθε τομέα, το ΙΕΚ PRAXIS διοργάνωσε νέο κύκλο σεμιναρίων σχετικά με τις Τεχνικές της Μοριακής Γαστρονομίας .

Εκπαιδευτής ήταν ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, chef του Εστιατορίου KASTRI BISTRO (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας) και ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου SENSES για την Μοριακή Γαστρονομία, με πολλά χρόνια εμπειρία στις τεχνικές της Μοριακής Γαστρονομίας.

Η Μοριακή ή αλλιώς Δομική Γαστρονομία, είναι η διαφοροποίηση της σύστασης των τροφών, με διατήρηση της γεύσης τους αλλά με πλήρη αλλαγή της μορφής τους, δίνοντας ένα πολύ εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα στην μορφή.

Μοριακή Γαστρονομία      Μοριακή Γαστρονομία      Μοριακή Γαστρονομία

Στο σεμινάριο που διοργανώθηκε στην Κουζίνα Επίδειξης του ΙΕΚ PRAXIS, ο Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος έδειξε στους συμμετέχοντες τις τεχνικές της Σφαιροποίησης, της Ζελατινοποίησης, την χρήση Ξηρού Πάγου και το Υγρό Άζωτο

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε η αναδόμηση κλασσικών συνταγών, σύμφωνα με τις τεχνικές της μοριακής γαστρονομίας, με απόλυτο σεβασμό στις παραδόσεις, αλλά και με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο μέλλον της μαγειρικής τέχνης.

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US