Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος – Executive Chef Sense / Athens Was (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας & Βραβείο Michelin Plate)
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Μάρτιος 2018 – Σήμερα: Anemi Hotels (AthensWas & ANEMI Hotel) SENSE Restaurants Executive Chef
Michelin plate 2019-2020 by Michelin Guide, 2 Stars – FNL Guide Restaurant Awards 2018, Top Notch – Χρυσοί Σκούφοι Αθηνοράματος, Βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος
Φεβρουάριος 2017 – Φεβρουάριος 2020: MAZI London Restaurant (12-14 Hillgate Street – Notting Hill), Consulting Chef
Φεβρουάριος 2019 – Φεβρουάριος 2020: The JOLLY JOKER Nicosia Λευκωσία – Κύπρος, Consulting Chef
Σεπτέμβριος 2015 – Οκτώβριος 2017: Ξενοδοχείο Domotel Kastri – Sous Chef, Chef de Cuisine εστιατορίου “Kastri Bistro”, Βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος, 2 Stars – FNL Guide Restaurant Awards
Iούνιος 2010-2015: Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ- Sous Chef Chef de Cuisine εστιατορίου “Olive Garden”
Iούλιος 2011 – Σεπτέμβριος 2013: L&F “Λευτέρης Λαζάρου” – Υπηρεσίες συμβούλων, Σύμβουλος επιχειρήσεων-υπεύθυνος σεμιναρίων
Ιανουάριος 2009 – Ιούνιος 2010: Original Sin – prive cuisine, Υπεύθυνος Σεμιναρίων & prive δεξιώσεων
Αυγουστος 2006 – Ιανουάριος 2009: Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ– Εστιατόριο Olive Garden, Chef de Partie – Α’ Μάγειρας
Oκτώβριος 2005 – Δεκέμβριος 2005: Food @ The Muse Restaurant (269 Portobello Rd, Notting Hill, London, U.K.), Chef De partie – Menu Consultant
Ιούνιος 2004 – Ιούλιος 2005: Club Hotel Casino Loutraki, Commis chef de Cuisine – Γ’ Μάγειρας
ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
2014 – 2020: Σύμβουλος τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης, Συγγραφέας εκπαιδευτικού εγχειριδίου Μαγειρικής
2010 – 2014: Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης – Τεμαχισμού
2006 – 2013: Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης, Τεμαχισμού, Σύνθεσης Menu, Στοιχείων Ζαχαροπλαστικής, Διακοσμητικής
Ιανουάριος 2006: Ι.Ε.Κ. Αχαρνών – Ο.Ε.Ε.Κ. Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης
Μάρτιος 2009: Εξεταστής Πιστοποίησης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. – Ο.Ε.Ε.Κ.
Δεκέμβριος 2008: Εξεταστής Πιστοποίησης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. – Ο.Ε.Ε.Κ.
ΣΠΟΥΔΕΣ / ΦΟΙΤΗΣΗ
2005: Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική Τέχνη Le Cordon Bleu Culinary academie – London – U.K. (Υποτροφία Υπουργείου Ανάπτυξης – Ο.Τ.Ε.Κ.)
2005: Δίπλωμα Υγιεινής Τροφίμων, The Royal Institute of Public Health – London – U.K.
2002 – 2004: Μαγειρική Τέχνη, Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων – Ανάβυσσος
1998 – 2000: Ξενοδοχειακή – Εστιατοριακή Τεχνική, Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων – Ανάβυσσος
ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Βιβλίο επαγγελματικής Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικης “SENSES”
Εκδόσεις sold-out, Γιώργος Παναγιωτίδης
Σύγγραμμα “Εκπαιδευτική Μαγειρική” Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis
MAZI Modern Greek Food Cookbook (Co-Author)
Εκδόσεις MITCELL BEAZLEY