Ηλεκτρική Εγκατάσταση Σπιτιού στην Πράξη

Η ηλεκτρική εγκατάσταση είναι ένα απο τα σημαντικότερα κεφάλαια κατά την διάρκεια κατασκευή μιας κατοικίας η ενός επαγγελματικού χώρου. Ο επαγγελματίας ηλεκτρολόγος θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη σημασία στα πρώτα υλικά όπως ηλεκτρικά καλώδια, ο πίνακας, οι ασφάλειες που θα χρησιμοποιηθούν, οι διακόπτες.

Πρόκειται για μια διαδικασία που θα πρέπει να γίνει σωστά από την αρχή και με προσοχή στις λεπτομέρειες ώστε το έργο που θα παραδοθεί να είναι τεχνικά άρτιο, ασφαλές, λειτουργικό σύμφωνα με τις ανάγκες τους σπιτιού ή της επιχείρησης αλλά επίσης και αισθητικά όμορφο και λογικό. Πόσες φορές έχουμε μπει σε ένα σπίτι με τους διακόπτες και τις πρίζες να είναι τοποθετημένοι σε λάθος σημεία ή ακόμα και σε σημεία που δεν είναι προσβάσιμα!

Η κακή τελική εικόνα μιας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης δεν είναι πρόβλημα μόνο για τον επαγγελματία αλλά δημιουργεί αρνητική εικόνα για όλο τον κλάδο με αποτέλεσμα η κακή δουλειά να ακριβοπληρώνεται και η καλή δουλειά να μην εκτιμάται.

Ο πιστοποιημένος επαγγελματίας εγκαταστάτης ηλεκτρολόγος μαθαίνει πάνω απ’ όλα να βλέπει το σπίτι σαν έναν ζωντανό οργανισμό: Ο πίνακας είναι η καρδιά και ο εγκέφαλος του σπιτιού και τα καλώδια οι φλέβες και τα νεύρα του που δίνουν ζωή και εντολές σε όλα τα σημεία του.

Επίσης θα πρέπει να μπορεί να προβλέψει ακόμα και μελλοντικές αλλαγές και τροποποιήσεις ώστε αυτές να γίνουν με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα.

Γι’ αυτό το λόγο στο ΙΕΚ PRAXIS δίνουμε μεγάλη σημασία στην hands on εκπαίδευση πάνω σε case studies ηλεκτρολογικής εγκατάστασης που πραγματοποιούνται στο άρτια οργανωμένο εργαστήριο Ηλεκτρολογίας.

Ηλεκτρική Εγκατάσταση Σπιτιού στην ΠράξηΟι σπουδαστές μαθαίνουν στην πράξη την συνδεσμολογία του πίνακα και των διακοπτών alle retour για φωτιστικό σώμα, με δύο σημεία ελέγχου καθώς και τη σύνδεση διπλού διακόπτη για φωτιστικό (Επαναφορά – Συγχρονισμός) πολλαπλών λαμπτήρων.

Επίσης μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την ποιότητα αλλά και την καταλληλόλητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσουν έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να αντανακλά όχι μόνο τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη ενός σπιτιού ή επιχείρησης αλλά και το ταλέντο, γνώση και εμπειρία ενός σωστού επαγγελματία που έχει ως κεντρικό άξονα της δουλειάς του ένα λειτουργικά και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα.

 

Μάθετε Περισσότερα Για Την Ειδικότητα Ηλεκτρολόγος Εγκατασάσεων του ΙΕΚ PRAXIS

Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Τεχνικών Επαγγελμάτων του ΙΕΚ PRAXIS

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US