Γνωρίστε τον πολύχρωμο κόσμο της Ζαχαρόπαστας!

Στο σεμινάριο Ζαχαροτεχνίας και Ζαχαρόπαστας της Σχολής Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ PRAXIS, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται πάνω στις τεχνικές και την χρήση του υλικού για να δημιουργήσουν εντυπωσιακές – αλλά και πεντανόστιμες – διακοσμήσεις. Το πρόγραμμα Ζαχαρόπαστας αρχίζει από τη βάση, τις συνταγές και το ψήσιμο δηλαδή των μπισκότων και της τούρτας που θα χρησιμοποιηθεί μέχρι το τελικό στόλισμα/αποτέλεσμα και με έμφαση στο πρακτικό κομμάτι έτσι ώστε ο κάθε εκπαιδευόμενος να έχει hands on επαφή με το αντικείμενο.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά όμως. Πολλοί μιλάνε για τη ζαχαρόπαστα και είναι ένα από τα top trends στην καλλιτεχνική ζαχαροπλαστική.

Δημιουργίες στο σεμινάριο ζαχαρόπαστας

Τι είναι η Ζαχαρόπαστα;

Η ζαχαρόπαστα είναι μια πολύ γλυκιά βρώσιμη ζύμη ζάχαρης, που συνήθως γίνεται από ζάχαρη και γλυκόζη. Μερικές φορές αναφέρεται ως κόμμι ζάχαρης ή πάστας, αλλά δεν πρέπει να μπερδευτεί με το φοντάν (είδος γλάσου, αγγ. fondant). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τούρτες, να σχηματίσει χαρακτηριστικά, να δημιουργήσει διακοσμητικά για κέικ, και για πολλές άλλες χρήσεις. Η ζαχαρόπαστα πωλείται σε λευκό και σε άλλα χρώματα. Η λευκή έκδοση μπορεί εύκολα να χρωματιστεί με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Σχεδόν κάθε χρώμα μπορεί να επιτευχθεί με αυτόν τον τρόπο.

Η ζαχαρόπαστα θα σκληρύνει εντελώς, έτσι είναι ιδανική για τη δημιουργία των μεγαλύτερων διακοσμητικών για τούρτες που στέκονται επάνω στα κέικ, ή για τα μεγαλύτερα λουλούδια. Αντίθετα, το φοντάν θα παραμείνει πιο ήπιο πάνω στο κέικ, και είναι ιδανικό για μικρότερα σχέδια.

 

Τι είναι η Ζαχαρόπαστα;Τι μπορούμε να στολίσουμε με Ζαχαρόπαστα;

Δεν υπάρχει περιορισμός στο τι μπορεί κάποιος να στολίσει με ζαχαρόπαστα εκτός από τη φαντασία του (με την υποστήριξη της απαραίτητης τεχνικής βέβαια). Από μπισκότα και cupcakes μέχρι τούρτες και κέικ. Ο επαγγελματίας ή ερασιτέχνης ζαχαροπλάστης βέβαια καλό θα ήταν να έχει στο νου του το τελικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να μπορεί να το στηρίξει “δομικά” στην κατασκευή.

 

Τι γεύση έχει η Ζαχαρόπαστα;

Η βασική γεύση της ζαχαρόπαστας είναι γλυκιά με ελαφρύ άρωμα βανίλιας. Βέβαια αυτό δεν είναι απόλυτο αφού κάποιες φορές και ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να δώσουμε, μπορεί να αρωματιστεί με διάφορα άλλα υλικά.

 

Τι χρώμα έχει η Ζαχαρόπαστα;

Το βασικό της χρώμα της Ζαχαρόπαστας είναι υπόλευκο λόγω των υλικών που χρησιμοποιούνται στην καασκευή της. Βέβαια δεν μένουμε μόνο στο λευκό αλλά την χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής ανάλογα με το τι θέλουμε να σχεδιάσουμε.

Γιατί είναι απαραίτητη η Ζαχαρόπαστα σε έναν Ζαχαροπλάστη;

Η γνώση σχεδίου με ζαχαρόπαστα δίνει τη δυνατότητα για κατασκευή πολύ εντυπωσιακών σχεδίων για μια σειρά περιστάσεων: από απλά μπισκότα μέχρι διακοσμήσεις σε παιδικές ή γαμήλιες τούρτες κ.ο.κ. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ο επαγγελματίας ζαχαροπλάστης μπορεί με λίγη πρακτική εξάσκηση να δημιουργήσει τους δικούς του custom στολισμούς ή ακόμα και κατα παραγγελία του πελάτη. Αυτό διευρύνει σημαντικά το πελατολόγιο σας και προσφέρει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

 

Τι είναι η Ζαχαρόπαστα;Που μπορώ να μάθω Ζαχαρόπαστα;

Αναρωτιέσαι “Πως φτιάχνουμε Ζαχαρόπαστα;”, “Πως μπορώ να στολίσω ένα κέικ ή τούρτα με Ζαχαρόπαστα;”, “Πως κολλάω τη Ζαχαρόπαστα και τι γέμιση χρησιμοποιώ;”

To PRAXIS προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο Ζαχαρόπαστας που απευθύνεται

 • Σε ήδη εργαζόμενους στον χώρο της ζαχαροπλαστικής,
 • Σε αποφοίτους και σπουδαστές σχολών ζαχαροπλαστικής,
 • Σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες για τις διακοσμητικές δημιουργίες με ζαχαρόπαστα

Το σεμινάριο είναι Πρακτικό (Hands-On) και οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στις ζαχαροπλαστικές τεχνικές του σεμιναρίου, σε οργανωμένο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, δημιουργώντας οι ίδιοι διακοσμήσεις, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Σεμινάριο Ζαχαρόπαστας εδώ: https://www.iekpraxis.gr/seminar/zacharoplastiki-artopoiia/seminario-zacharotechnia-zacharopasta/

 

Θέλετε να πάρετε ιδέες για Ζαχαροπλαστικές Δημιουργίες; Δείτε τα βίντεο ζαχαροπλαστικής στο κανάλι μας! https://www.youtube.com/playlist?list=PL6GytAJFtD8bAgla9lb6t5_GqKkJcPZq4

 

Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Ζαχαροπλαστικής/Αρτοποιίας του ΙΕΚ PRAXIS
Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής/Αρτοποιίας του ΙΕΚ PRAXIS

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US