Βράβευση της σπουδάστριας του PRAXIS Χριστίνας Παππά στον 33ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στη σπουδάστρια του PRAXIS Χριστίνα Παππά, η οποία βραβεύθηκε με την Β’ Τιμητική Διάκριση στον 33ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης KOSMIMA ’22 στη HELEXPΟ.

Η Χριστίνα σπουδάζει στο ΙΕΚ PRAXIS, στην ειδικότητα Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος & Σχεδιασμού Κοσμήματος με καθηγήτρια στο Τμήμα Σχεδιασμού Κοσμήματος, τη σχεδιάστρια Σαπφώ Σαμπατακάκη και στο Τμήμα κατασκευής τον καθηγητή Σταμάτη Παγώνη.

Θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν ” 1922-2022: Η Μικρά Ασία στο Ελληνικό Κόσμημα 100 χρόνια μετά “.

Το σχέδιο της, «Η μπλε διαδρομή» , ήταν εμπνευσμένο από τις Ελληνικές παραδοσιακές στολές και τα εκθέματα στο μουσείου Μπενάκη από εκείνη τη χρονική περίοδο.

Το σχέδιο που βραβεύθηκε καθώς και το κατασκευασμένο κόσμημα εκτέθηκαν στην Διεθνή Έκθεση KOSMIMA ’22 “.

 

 

Το PRAXIS είσήγαγε έναν νέο καινοτομικό κλάδος στις προσφερόμενες ειδικότητές του : οι σπουδές κοσμήματος. Από την ιστορία και το σχέδιο των κοσμημάτων έως τις επιχειρήσεις και το μάρκετινγκ, αυτός ο διεπιστημονικός τομέας παρέχει στους μαθητές μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω στον κλάδο του κοσμήματος. Είτε φιλοδοξούν να εργαστούν στον κλάδο είτε θέλουν απλώς να εμβαθύνουν στην κατανόησή τους για αυτή τη διαχρονική μορφή τέχνης, οι σπουδές κοσμήματος δίνουν στους μαθητές τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται για να πετύχουν.

 

Μάθε Περισσότερα Για τη Σχολή Χειροποίητου Κοσμήματος Του ΙΕΚ PRAXIS: https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/technikos-cheiropoiitou-kosmimatos/

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US