Το PRAXIS στην Επιστημονική Ημερίδα «Αναπηρία και Ειδική Αγωγή: Στερεότυπα και Προοπτικές»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, η Επιστημονική Ημερίδα «Αναπηρία και Ειδική Αγωγή: Στερεότυπα και Προοπτικές», από τον Δήμο Χαλκιδέων και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, με σκοπό την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση σε θέματα καθημερινότητας κι εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία.
Σπουδαστές και προσωπικό του ΙΕΚ PRAXIS βρισκόμασταν εκεί με κεράσματα που έφτιαξαν για την εκδήλωση, χυμούς και καφέ για όσους παρευρέθηκαν. Σπουδαστές των τμημάτων Παιδαγωγικών παρακολούθησαν και ενημερώθηκαν πάνω στις θεματικές που αναπτύχθηκαν αλλά και πάνω στις μελλοντικές κινήσεις και το πρόγραμμα του Δήμου.
Κατά την εισήγησή της στην 1η θεματική ενότητα της ημερίδας, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα παρουσίασε τις δράσεις και το πρόγραμμα του Δήμου Χαλκιδέων για τα άτομα με αναπηρία.
Ομιλητές στην 1η θεματική ήταν:
Οι κ. Σπύρος Δενάζης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και Κώστας Μπακούλιας, υπεύθυνος εφαρμογής- ερευνητής που παρουσίαση την εφαρμογή Safe AmeA,
η κ. Γωγώ Ρουκουτάκη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, οι κ. Γεώργιος Κόντος, Ομοσπονδιακός προπονητής Τένις με αμαξίδιο και Μπάμπης Στέφανος, Πρωταθλητής Τένις με αμαξίδιο στην κατηγορία Τετραπληγία, οι κ. Ειρήνη Μερτζιάνη, συντονίστρια των Special Olympics της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και κ. Άρτεμις Βασιλικοπούλου, Εθνική Διευθύντρια των Special Olympics Ελλάς.
Στη 2η θεματική ενότητα, η οποία αφορούσε την Ειδική Αγωγή, κεντρικοί ομιλητές ήταν:
οι κ. Σαρρή Χρύσα – Ψυχολόγος, Γκατζογιάννη Μαργαρίτα – Παιδοoδοντίατρος,
Τσιρογιάννη Παρασκευή – Εργοθεραπεύτρια-Βρεφοκόμος, Στεφάνου Αρετή – Ψυχολόγος και Αγγελής Ευάγγελος – Φυσικοθεραπευτής 2BScs, 2MScs, 2 PhDcSportsMedicineHarvard 120 Μετεκπαιδεύσεις Ιατρικής και Φυσικοθεραπείας.
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού κ. Κώστας Γαλάνης, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γιώργος Ψαθάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US