Το PRAXIS στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Σπουδαστές των τμημάτων Βρεφονηπιοκομίας και Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού συνοδεία του καθηγητή Δημήτρη Βρούβα ξεναγήθηκαν στο μαγευτικό χώρο του Μουσείου Χαλκίδας.

Η ιστορία του τόπου μας, της Εύβοιας σε ένα διαδραστικό ταξίδι στο χρόνο με τη χρήση τόσο αρχαιολογικών ευρημάτων όσο και της νέας τεχνολογίας.

Το πιο σημαντικό που αποκομίσαμε από την επίσκεψη είναι ότι η καθημερινότητά μας είναι συγκλονιστικά κοντά πολιτισμικά και κοινωνικά με ανθρώπους που έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν.

Η συγκίνηση που νοιώθεις όταν διαβάζεις και κατανοείς επιγραφές χιλιάδων ετών ή όταν βλέπεις αγγεία και σκεύη που θα μπορούσαν να υπάρχουν στο σπίτι σου.

Προτείνουμε σε όλους και όλες να επισκεφτούν το Μουσείο γιατί πραγματικά αισθάνεσαι σαν να μπαίνεις σε μια μηχανή του χρόνου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Μουσείο Χαλκίδας και τον ξεναγό μας για αυτή την εντυπωσιακή περιήγηση σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας.

 

Λίγα Λόγια Για Την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

 

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 είναι «Η Δύναμη των Μουσείων».

Με την επιλογή του θέματος αυτού το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιθυμεί να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης.

Τα μουσεία μεταμορφώνουν τον κόσμο. Παρουσιάζοντας το παρελθόν, ανοίγουν νέους ορίζοντες και διαμορφώνουν νέες καινοτόμες ιδέες με σκοπό την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Ο φετινός εορτασμός θα επικεντρωθεί στη δυναμική συμβολή των μουσείων σε τρία επίκαιρα ζητήματα:

Βιωσιμότητα: Τα μουσεία είναι στρατηγικοί εταίροι στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και έχουν τη δύναμη, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, να συμβάλλουν στη συνειδητοποίηση των περιβαλλοντικών προκλήσεων και στη διάδοση επιστημονικών γνώσεων για την αντιμετώπισή τους.

Καινοτομία – νέες τεχνολογίες – προσβασιμότητα: Οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες που αλλάζουν την καθημερινή ζωή, αναπτύσσονται εξίσου ταχύτατα και στον τομέα των μουσείων. Η ψηφιακή στροφή συμβάλλει στην προσβασιμότητα των μουσειακών συλλογών και στην πολύπλευρη ερμηνεία τους, στην ενίσχυση των εμπειριών του επισκέπτη και γενικότερα στην προβολή των μουσείων.

Ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης: Μέσα από την ερμηνεία και την παρουσίαση των συλλογών, καθώς και την οργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων, τα μουσεία δημιουργούν έναν ιστό που είναι απαραίτητος για την οικοδόμηση και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Υποστηρίζοντας τις δημοκρατικές αξίες και παρέχοντας ισότιμες ευκαιρίες δια βίου μάθησης για όλους, συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας συμμετοχικής κοινωνίας των πολιτών με γνώσεις και διάθεση προσφοράς και δημιουργίας.

 

 

Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Βρεφονηπιοκομίας- Εργοθεραπείας του ΙΕΚ PRAXIS
Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Βρεφονηπιοκομίας – Εργοθεραπείας του ΙΕΚ PRAXIS

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US