Στιγμιότυπα από το σεμινάριο Brunch and All About Eggs, με τον chef Patron Βασίλη Σπόρο

Σε ένα 4 ωρο  Master Class, ο Chef patron των επιτυχημένων εστιατορίων Mama Roux & Po’ Boys, Βασίλης Σπόρος, παρουσίασε ένα Σεμινάριο Μαγειρικής με 10  Εμπνευσμένες Συνταγές απαραίτητες για το Καλύτερο και πιο Ολοκληρωμένο Brunch – Menu από όλο τον Κόσμο.

Τι είναι το Brunch;

Το Μπραντς είναι ένας συνδυασμός πρωινού και γεύματος που καταναλώνεται συνήθως αργά το πρωί μέχρι το απόγευμα, σερβίρεται γενικά από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και συνήθως σερβίρεται με αλκοολούχο ποτό (συνήθως σαμπάνια ή κοκτέιλ). Η λέξη είναι ένας συνδυασμός δύο λέξεων, του πρωινού και του μεσημεριανού γεύματος. Το μπραντς ξεκίνησε στην Αγγλία στα τέλη του 19ου αιώνα και έγινε δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1930.

Πηγή: Wikipedia

 

Ο Βασίλης Σπόρος με δικά του λόγια

Executive Chef Βασίλης ΣπόροςExecutive Chef του εστιατορίου Mama Roux τα τελευταία 6,5 χρόνια στο κέντρο της Αθήνας. Αντικείμενό μας η πολυεθνική κουζίνα, μαγειρεύουμε πιάτα που έχουμε δοκιμάσει στα ταξίδια μας. Συγκεκριμένα έχουμε πιάτα από Μεξικό, Ταυλάνδη, Ινδία, Βέλγιο, Γαλλία, Αμερική, Κίνα, Ιαπωνία. Ταυτόχρονα έχουμε τα τελευταία 6 χρόνια το πιο πετυχημένο brunch στην Αθήνα.

https://el-gr.facebook.com/mamarouxrestaurant/

Executive Chef και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Po’Boys ΒΒQ, το οποίο ξεκινήσαμε σαν food truck σε όλα τα street food festival της Αθήνας και πλέον έχει αποκτήσει το δικό του χώρο στο κέντρο της Αθήνας (Ψυρρή).

https://el-gr.facebook.com/PoBoysBarbeque/

https://www.poboysbbq.gr/

Chef της εταιρείας Cardinal στο Non Asian κομμάτι, δηλαδή δημιουργώ μη ασιατικές συνταγές με ασιατικά προιόντα, έχοντας κάνει πάνω απώ 30 παρουσιάσεις σε εστιατόρια – chef και σεμινάρια μαζί τους εντός και εκτός Αθηνών.

Consultant Chef στην εταιρεία Freshways, με πελάτες τα Starbucks και το Σκλαβενίτη για τους οποίους εδώ και 1 χρόνο βγάζω όλες τις καινούριες συνταγές στα ράφια τους.

 

Λίγα λόγια για το Po Boys

Το PO’BOYS, γεννήθηκε από το Mama Roux και την πρoσπάθεια του Chef Βασίλη Σπόρου και του ιδιοκτήτη John Higgins να γνωρίσουν το αυθεντικό Southern BBQ και τα σιγοκαπνιστά low and slow κρέατα στο Αθηναικό κοινό. Το project έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Χριστουγεννιάτικο Food Market στην πλατεία Κοτζιά το 2016 και από τότε κατέκτησε κάθε street food festival που συμμετείχε, μαζί με τις καρδιές του κόσμου.

 

Τι παρουσιάστηκε στο σεμινάριο

Σεμινάριο Μαγειρικής με αυγά Εggs BenedictΕggs Benedict / Eggs Benedict Royale / Eggs Florentine.

Τεχνικές:

  • Αβγά Ποσέ
  • Αβγό στους 63οC
  • Αβγό στους 75οC
  • Hollandaise Sauce
  • English Muffins

Το πιο διάσημο πιάτο που σερβίρεται στο brunch. Παρουσιάστηκε:

  • η ζύμη και το σωστό ψήσιμο για τα English Muffins,
  • το μυστικό για μια σταθερά πετυχημένη Hollandaise,
  • 3 τεχνικές για ποσάρισμα αβγών, η μία εκ των οποίων είναι το περιβόητο αβγό των 63οC.
  •  παραλλαγές του πιάτου με καπνιστό ζαμπόν, Royal με καπνιστό σολομό και Florentine με σπανάκι saute.

Σεμινάριο Μαγειρικής με αυγά pancakesPancakes γλυκά και αλμυρά

  • Pancakes με αυθεντικό Maple Syrup και βούτυρο
  • Pancakes με χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού και κόκκινα φρούτα
  • Pancakes με Crispy Bacon, τηγανητό αβγό και Maple Syrup

Τεχνικές:

  • Αβγά τηγανητά (sunny side up)
  • Αβγά over easy
  • Ψήσιμο pancakes
  • Χειροποίητη πραλίνα Φουντουκιού

Σεμινάριο Μαγειρικής με αυγά scotch eggsScotch Eggs

  • H διάσημη σε όλο τον κόσμο συνταγή που ξεκίνησε από το πολυκατάστημα Fortnum and Mason, συνδυάζει το κρέας από λουκάνικο με ένα μελάτο αβγό και την πιο τραγανή κρούστα που έχετε φανταστεί.

Huevos Rancheros: Με salsa fresca και avocado / Mε chili con carne

  • Τι καλύτερο για την εισαγωγή στη Μεξικάνικη κουζίνα από ένα πλούσιο πιάτο για πρωινό, με αβγά ποσέ σε σάλτσα τομάτας με ψητές πιπεριές chili, σερβιρισμένα πάνω σε τραγανές τορτίγιες καλαμποκιού σε 2 εκδοχές, τη veggie με salsa freca και avocado και την έξτρα πικάντικη με chili con carne.

Spanish Tortilla

  • H πιο απλή συνταγή, ουσιαστικά για ομελέτα με πατάτες και κρεμμύδια, μετατρέπεται σε ένα μαγικό και ιδιαίτερο πιάτο για όσους το έχουν δοκιμάσει, αν ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα και με τα κατάλληλα υλικά.

Σεμινάριο Μαγειρικής με αυγά double cheeseburgerClassic Double Cheeseburger

  • Σίγουρα το απόλυτο burger να συνυπάρχει σε ένα brunch menu.
  • Δύο λεπτά μπιφτεκάκια περασμένα από πρέσα, που ψήνονται σε μερικά δευτερόλεπτα αποτελούν το πιο γευστικό και γρήγορο burger που έχετε δοκιμάσει.

New York Cheesecake

  • Το Cheesecake στην πιο ολοκληρωμένη του εκδοχή, αφράτο και ψητό στο φούρνο.

Σεμινάριο Μαγειρικής με αυγά cinnamon rollsCinnamon Rolls

  • Αφράτα και φρεσκοψημένα, ακροβατούν ανάμεσα σε επιδόρπιο ή γεύμα από μόνα τους και είναι το καλύτερο συνοδευτικό σε ένα Brunch menu.

CocktailsSriracha Bloody Mary

  • Κλείσιμο φυσικά με λίγο αλκοόλ το μενού μας με μια πικάντικη παραλλαγή για Bloody Mary με Sriracha

 

Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS
Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US