Σπουδές ΙΕΚ 2023: Ο πλήρης οδηγός

Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) προσφέρουν ευκαιρίες εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης σε μια ποικιλία τομέων και ειδικοτήτων. Είναι θεσμοί που προσφέρουν δυνατότητες για την απόκτηση τεχνικών γνώσεων και δεξιοτήτων, εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα δίπλωμα που αναγνωρίζεται στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με διάρκεια φοίτησης περίπου δύο ετών, τα ΙΕΚ αποτελούν μια πρακτική επιλογή για εκείνους που επιθυμούν να επικεντρωθούν σε συγκεκριμένες επαγγελματικές δεξιότητες και να εισέλθουν γρήγορα στην αγορά εργασίας.

Σε αυτό το άρθρο απαντάμε σε μια σειρά από ερωτήσεις σας ώστε να κάνουμε ευκολότερη την επιλογή της ειδικότητας που σας ενδιαφέρει. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ειδικότητές ΙΕΚ εδώ: https://www.iekpraxis.gr/eidikothtes/

Είναι το Δίπλωμα των ΙΕΚ αναγνωρισμένο;

Ναι, οι απόφοιτοι του ΙΕΚ PRAXIS, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και της πρακτικής, αποκτούν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) και εν συνεχεία Κρατικό Δίπλωμα, κατόπιν εξετάσεων Πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, το οποίο αναγνωρίζεται στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Ποια είναι η διάρκεια της φοίτησης στα ΙΕΚ;

Η φοίτηση στo ΙΕΚ PRAXIS διαρκεί συνολικά 2 χρόνια (4 εκπαιδευτικά εξάμηνα) με 1 επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Είναι υποχρεωτική η Πρακτική Άσκηση στα ΙΕΚ;

Ναι, η πρακτική άσκηση είναι υποχρεωτική για την απόκτηση της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ). Το εξάμηνο της πρακτικής άσκησης, μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Β’ εξαμήνου, παράλληλα με τα επόμενα εξάμηνα σπουδών. Στο PRAXIS εξασφαλίζουμε σε ΟΛΟΥΣ τους σπουδαστές πρακτική άσκηση στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ελλάδας.

 

Είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση των μαθημάτων στα ΙΕΚ;

Ναι, η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική με όριο απουσιών που ορίζεται για κάθε μάθημα.

Πότε ξεκινά το σπουδαστικό έτος στα ΙΕΚ;

Το σπουδαστικό έτος ξεκινά τον Οκτώβριο.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να φοιτήσει κάποιος σε ΙΕΚ;

Μοναδική απαραίτητη προϋπόθεση για να φοιτήσει κάποιος σε ΙΕΚ είναι να είναι κάτοχος Απολυτηρίου Λυκείου ή ισότιμου τίτλου σπουδών​.

 

Ποιά δικαιολογητικά απαιτούνται για την εγγραφή σε ΙΕΚ;

Για την εγγραφή σε ΙΕΚ απαιτούνται:

1. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ). Για αλλοδαπούς ανάλογο απολυτήριο Λυκείου μεταφρασμένο στα ελληνικά από ελληνικό προξενείο ή από μεταφραστικό τμήμα υπ. εξωτερικών.

2. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ) Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ (ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΠΛΗ) & ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ (ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΗ) ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε.

3. ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

4. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ (ΟΤΕ Ή ΔΕΗ Ή ΕΥΔΑΠ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ) στο όνομα του εγγραφόμενου ή μέλους της οικογένειας . Δ/ΝΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

5. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΦΜ του εγγραφόμενου: ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ εφορίας, ή άλλο δημόσιο έγγραφο όπου να αναγράφεται το ΑΦΜ.

6. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ AMKA

Τι εξτρά παροχές έχω ως σπουδαστής του ΙΕΚ PRAXIS;

 • Το ΙΕΚ PRAXIS προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους σπουδαστές του μαθήματα Ξένων Γλωσσών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, με σκοπό την ενίσχυση των γνώσεων και των βιογραφικών των σπουδαστών μας ώστε να έρθουν πιο κοντά στον στόχο της επαγγελματικής αποκατάστασης & σταδιοδρομίας.
 • Για κάθε ειδικότητα υπάρχουν μια σειρά από δωρεάν σεμινάρια εξειδίκευσης.
 • Εκπαιδευτικές επισκέψεις, συμμετοχή σε εκθέσεις και συνέδρια.
 • Δωρεάν Σεμινάρια σύνταξης βιογραφικού, προετοιμασίας για συνέντευξη εργασίας.
 • Διοργάνωση Ημερών Καριέρας (Career Days).
 • Εξασφάλιση Πρακτικής Άσκησης μετά το τέλος της κατάρτισης.
 • Προώθηση βιογραφικού και κλείσιμο ραντεβού για εργασία με πάνω από 1.500 συνεργαζόμενες εταιρείες.
 • Αποτελεσματική υποστήριξη για την εύρεση κατοικίας.
 • Εξατομικευμένη υποστήριξη, με ατομικό σύμβουλο σπουδών για κάθε σπουδαστή.
 • Δωρεάν εξοπλισμός (εργαλεία – στολή)
 • Δωρεάν Εκπαιδευτικό Υλικό (βιβλία – σημειώσεις)

 

Γιατί να επιλέξω PRAXIS;

Το πιο ΠΟΙΟΤΙΚΟ Εκπαιδευτήριο

Υπερσύγχρονα εργαστήρια, πολλές έξτρα παροχές και δωρεάν όλο το εκπαιδευτικό υλικό. Διαρκής ανανέωση των μηχανημάτων και των εργαλείων με ότι απαιτεί η αγορά, επιμονή στα ολιγομελή τμήματα και στις συμμετοχικές μεθόδους διδασκαλίας: δίνουν στο ΙΕΚ PRAXIS τον τίτλο του πιο ποιοτικού ΙΕΚ.

Η πιο Δυνατή Ομάδα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

Οι εκπαιδευτές είναι το πιο δυνατό σημείο του PRAXIS. Συνεργαζόμαστε με διακεκριμένους Επιστήμονες και Επαγγελματίες υψηλών προσόντων. Με την διαρκή επιμόρφωση, αλλά και την αξιολόγησή τους, καταλήγουμε σε μακροχρόνιες συνεργασίες με τους πιο αποτελεσματικούς εκπαιδευτές.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ Υποστήριξη

Στο ΙΕΚ PRAXIS ο κάθε σπουδαστής – και η οικογένειά του – έχουν εξατομικευμένη υποστήριξη. Η κατοικία, η μετακίνηση, οι σπουδές, η πρακτική, η δουλειά, η διασκέδαση, όλα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας. Το ΙΕΚ PRAXIS δεν είναι άλλη μία «μαζική» και απρόσωπη σχολή.

HANDS-ON Training

Στο ΙΕΚ PRAXIS επιμένουμε στην μέθοδο: «βάζω τα χέρια μου στην δουλειά, από την πρώτη ημέρα». Η εξασφαλισμένη ποιότητα και η ποσότητα των υλικών και οι συμμετοχικές μέθοδοι εκπαίδευσης, εγγυώνται την προετοιμασία των καλύτερων επαγγελματιών. Πραγματοποιούμε ΟΛΑ τα εργαστήρια και αναπληρώνουμε κάθε χαμένη ώρα.

Εταιρικές ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το ΙΕΚ PRAXIS διατηρεί εκατοντάδες συνεργασίες με τις πιο αξιόπιστες εταιρείες κάθε κλάδου. Η πρακτική άσκηση είναι απολύτως εξασφαλισμένη για όλους, ενώ η εξατομικευμένη τοποθέτησή τους στην κατάλληλη επιχείρηση, αυξάνει τα ποσοστά παραμονής τους και ως εργαζόμενοι στην συνέχεια.

_________________________
• Αθήνα 210-8230090 • Χαλκίδα 22210-74005 • Αλιβέρι 22230-25950
Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US