SLPRESS.GR: Aνάλυση, σύνθεση και σχολιασμός των γεγονότων με πλουραλισμό και σκέψη “out of the box”

Το SLPRESS.GR αποτελεί σήμερα μια από τις πιο έγκυρες δημοσιογραφικές φωνές. Με νηφαλιότητα και κριτική προσέγγιση αναλύει τα γεγονότα χωρίς να τρέχει πίσω από την είδηση.

Συγκεντρώνει σήμερα μια εξαιρετική ομάδα δημοσιογράφων και επιστημόνων αναλυτών και ερευνητών που τροφοδοτούν τον δημόσιο διάλογο και προσφέρουν στον αναγνώστη την δυνατότητα να δεί “πίσω από την είδηση”, να κατανοήσει την ευρύτερη εικόνα.

Ας δούμε την ιστορία και την φιλοσοφία του SLPRESS.GR όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του: https://slpress.gr/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%b9%ce%bc%ce%…

 

Η ιστοσελίδα SLPRESS.GR (StavrosLygeros.gr) ξεκίνησε με την ταπεινή φιλοδοξία να είναι κυρίως προσωπική. Εξ ου και το όνομά της. Η δυναμική των πραγμάτων, ωστόσο, την οδήγησε σε άλλη ατραπό, σε κάτι πολύ πιο ευρύ και πολύ πιο σημαντικό. Στην πραγματικότητα είναι το προϊόν συλλογικής εργασίας. Χωρίς τη συμβολή ενός σημαντικού αριθμού παραγόντων της δημόσιας σφαίρας δεν θα ήταν αυτό που είναι.

Ήταν εξαρχής σαφές πως η ιστοσελίδα δεν θα είναι στενά ειδησεογραφική, με την έννοια ότι δεν θα μπει στον αγώνα δρόμου να αναρτήσει πρώτη την εκάστοτε είδηση. Στο γήπεδο αυτό, άλλωστε, παίζουν πάρα πολλοί και με πολύ περισσότερα μέσα από εμάς.

Στόχος μας ήταν και παραμένει να πάμε πέρα από την ειδησεογραφία, η οποία από τη φύση της είναι πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένοι. Στόχος μας είναι, λοιπόν, να αναλύσουμε και να συνθέσουμε τα εκάστοτε γεγονότα και βεβαίως να τα σχολιάσουμε, ο καθένας από την οπτική γωνία του.

Το φάσμα των ενδιαφερόντων μας είναι αρκετά ευρύ και αποτυπώνεται στις θεματικές κατηγορίες που υπάρχουν στην κορυφή της σελίδας, δηλαδή: Νέα, Πολιτική, Διεθνή θέματα, Εθνικά θέματα, Οικονομία, Ιδέες, Πολιτισμός, Κοινωνία, Ιστορία κλπ

Η φιλοδοξία μας είναι αυτή η γωνιά του Διαδικτύου να αναδειχθεί σε ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων, το οποίο να συμβάλλει στην εμβάθυνση και στον εμπλουτισμό της πολιτικής προβληματικής.

Απεχθανόμαστε τα ιδεολογικά-πολιτικά τείχη και τα κλειστά σύνολα. Ομνύουμε στον πλουραλισμό, αλλά ταυτοχρόνως θεωρούμε ότι αυτός καθίσταται λειτουργικός και αποδίδει καρπούς, όταν ο καθένας προσέρχεται στη δημόσια σφαίρα με διαυγή και “γωνιώδη” λόγο, με λόγο “out of the box”.

Από την πλευρά μας, πάντως, δεν κρύβουμε την προσήλωσή μας σε ορισμένες αρχές. Ο πατριωτισμός, η αξιοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η δημόσια ασφάλεια είναι πρωτογενείς αξίες που κατά τη γνώμη μας αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας.

Η ιστοσελίδα μας θα στηριχθεί πρωτίστως σε πρωτογενή δημοσιογραφική και διανοητική παραγωγή. Παραλλήλως, όμως, θα αναδημοσιεύει καθημερινά άρθρα και σχόλια από τις πιο διαφορετικές πηγές, τα οποία κρίνει ότι προσθέτουν στον προβληματισμό, ότι προσφέρουν ερμηνευτικά εργαλεία και γενικότερα ότι ανοίγουν κάποια “παράθυρα” στον στοχασμό.

Με χαρά, λοιπόν, θα φιλοξενήσουμε άρθρα φίλων και αναγνωστών, τα οποία κρίνουμε ότι πράγματι έχουν να προσθέσουν κάτι ουσιαστικό στον δημόσιο διάλογο.

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US