Σεμινάριο: Θεραπεία με οξέα φρούτων – Janssen Cosmetics

Οι σπουδαστές των τμημάτων αισθητικής παρακολούθησαν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο της Janssen Cosmetics.

Τα οξέα φρούτων είναι μια επανάσταση στην κοσμετολογία. Χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στα προϊόντα ομορφιάς, ενώ οι δερματολόγοι εκμεταλλεύονται τη δράση τους για να θεραπεύσουν την ακμή και άλλες δερματολογικές παθήσεις.

Η θεραπεία με οξέα φρούτων, είναι μια μη επεμβατική αισθητική θεραπεία που απευθύνεται σε κάθε τύπο δέρματος. Πρόκειται για οργανικές, μη τοξικές ουσίες που προέρχονται, όπως άλλωστε μαρτυρά το όνομά τους, από τα φρούτα.

Τι είναι τα οξέα φρούτων και ποια είναι η ευεργετική τους δράση;

Υπάρχουν 2 κατηγορίες, τα ΑΗΑ ( α – υδροξυοξέα) και τα ΒHA ( β – υδροξυξέα). Τα οξέα αυτά προέρχονται από φρούτα, γάλα, ζαχαροκάλαμο και άλλες φυσικές πηγές.

Συγκεκριμένα τα ΑΗΑ επιδρούν κυρίως στην επιφάνεια της επιδερμίδας κάνοντας επιφανειακή απολέπιση. Επίσης μία τέτοια θεραπεία βοηθά στην αντιμετώπιση των λεπτών ρυτίδων έκφρασης και των σημαδιών από την ακμή.

Τα ΒΗΑ έχουν την ικανότητα να διεισδύουν στην επιδερμίδα καθαρίζοντάς την σε βάθος. Έχουν πολύ θετικά αποτελέσματα κυρίως σε περιπτώσεις ήπιας ακμής, λόγω της ικανότητας των ΒΗΑ να διαλύουν το σμήγμα που βρίσκεται βαθιά μέσα στους πόρους.

Τα οξέα φρούτων είναι εκείνα που μειώνουν τις δυνάμεις μεταξύ των νεκρών κυττάρων που είναι συσσωρευμένα στην επιφάνεια του δέρματος με αποτέλεσμα να γίνεται η ενεργοποίηση της φυσικής διαδικασίας για την κυτταρική ανανέωση της επιδερμίδας. Πραγματικά η επιδερμίδα αποκτά απαλή υφή, υπέροχη λάμψη και μια υγιή όψη. Παράλληλα το δέρμα γίνεται ακόμα πιο συμπαγές και ανθεκτικό.

Να τονίσουμε πως τα οξέα φρούτων είναι εκείνα που έχουν απολεπιστικές και λευκαντικές ιδιότητες και προκαλούν τη αύξηση του ρυθμού ανανέωσης της επιδερμίδας και βοηθούν στο αποχρωματισμό των πιθανόν κηλίδων.

Ποιές είναι οι θεραπευτικές ιδιότητες των οξέων φρούτων;

 • Δρουν κατά της ξηροδερμίας και της τραχειάς επιδερμίδας.
 • Λειαίνουν τις ρυτίδες.
 • Βελτιώνουν την εμφάνιση δυσχρωμιών.
 • Ενυδατώνουν την επιδερμίδα και προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου.
 • Καταπολεμούν τη λιπαρότητα της επιδερμίδας και αποτελούν όπλο για την αντιμετώπιση της ακμής.
 • Επιτυγχάνουν μία ολοκληρωμένη απολέπιση χωρίς ερεθισμούς.
 • Η επιδερμίδα αποκτά λάμψη και λεία όψη.

 

 

Λίγα λόγια για την Janssen Cosmetics

Από το 1990, Walther Janssen, μαζί με τη σύζυγό Elka του, έχουν συστηματικά εργαστεί για την ανάπτυξη ενός συστήματος φροντίδας του δέρματος που βασίζεται σε πολλαπλά και εξαιρετικά αποτελεσματικά δραστικά συστατικά.
Η πρόκληση ήταν νε επιτευχθεί ένα ορατό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη βελτίψση της όψης του δέρματος. Με την πρώτη σειρά προϊόντων περιποίησης , WHITE SECRETS, ταξίδεψε στην Ασία και παρουσίασε τα πρώτα αυτή καλλυντική σειρά σε ένα πτυσσόμενο τραπεζάκι.
Η σειρά των προϊόντων για ανάλαφρο δέρμα γρήγορα απογειώθηκε, προκαλώντας τη Φήμη Janssen Cosmeceutical να εξαπλωθεί γρήγορα. Από το 1995, οι σειρές των προϊόντων περιποίησης έχουν ονομαστεί JANSSEN COSMECEUTICAL.
Με τα χρόνια, έχουν αναπτυχθεί σειρές προϊόντων με δραστικά συστατικά για ποικίλους τύπους δέρματος, έτσι ώστε να μπορούν οι αισθητικοί να προωθούν στους πελάτες τους ιδιαίτερες θεραπείες που θα τους χαρίζουν ιδιαίτερα εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Αισθητικής του ΙΕΚ PRAXIS
Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Αισθητικής του ΙΕΚ PRAXIS

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US