Σεμινάριο Μαγειρικής “Μόνο Θάλασσα” – Chef Μιχαήλ Νίκος

Ένα σεμινάριο μόνο με θησαυρούς από το βυθό της θάλασσας με το Μιχαήλ Νίκο, σεφ του εστιατορίου Άργουρα. O βραβευμένος σεφ και επιχειρηματίας, φιλοξενήθηκε στο πλαίσιο γαστρονομικών σεμιναρίων Gastronomy Days που διοργανώνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στο ΙΕΚ PRAXIS.   Ο Μιχαήλ Νίκος, σεφ του γνωστού εστιατορίου «Άργουρα», φημίζεται για τις έξυπνες τεχνικές ψησίματος και τους ευφάνταστους γευστικούς συνδυασμούς των πιάτων του που έχουν πάντοτε σαν κεντρικό πρωταγωνιστή τους θησαυρούς της θάλασσας. Σεμινάριο Μαγειρικής "Μόνο Θάλασσα"Η φιλοσοφία του Μιχαήλ Νίκου στη μαγειρική ξεπερνάει τις νόρμες και τις γνώριμες τεχνικές. Μαρινάρει τα ψάρια με δικά του μείγματα μπαχαρικών. Μπερδεύει το αλάτι με τον σχίνο που μάζεψε μόνος του, εμπνέεται από το κάψιμο του καλοκαιρινού ήλιου και κρεμάει τα ψάρια στον απορροφητήρα για να φέρει στα μέτρα του τα δικά του «λιόκαυτα». Φτιάχνει ψαρόσουπα με ξινόχοντρο τραχανά, την χρωματίζει με σαφράν και διαχειρίζεται με επιμέλεια το συκώτι του ροφού. Το κουρκούτι με τα φρέσκα βότανα είναι ιδανικό για να τηγανίζει τους κολιτσιάνους ή ακόμα και τις… σαλούφες. Στην κουζίνα κινείται και λειτουργεί αναρχικά γι αυτό και δεν καταγράφει συνταγές. «Δεν τις θυμάμαι καν» όπως δήλωσε πολλές φορές και στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου. «Με ενδιαφέρει μόνο η άριστη ποιότητα και αυτοσχεδιάζω ανάλογα με τον θησαυρό που φτάνει στην κουζίνα μου. Αλλά φροντίζω πάντα να αξιοποιώ στο απόλυτο την πρώτη ύλη». Αυτό είναι και το σκεπτικό του οργανισμού PRAXIS. Κάθε εισηγητής να ξεδιπλώνει τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα και να δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τους καταξιωμένους επαγγελματίες μέσω της εκπαίδευσης.   Χορηγοί

 

Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS

Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US