Σεμινάριο Αθλητικής Διατροφής

Σεμινάριο Αθλητικής Διατροφής: Μάθε τα πάντα για την Αθλητική Διατροφή και τα σύγχρονα επιστημονικά δομημένα διαιτολόγια κάθε αθλήματος.

Η σωστή πνευματική και σωματική προετοιμασία, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συντελεστές για την επιτυχία στον αθλητισμό. Η αθλητική διατροφή είναι μία νέα περιοχή μελέτης.

 

Παρόλο που οι ερευνητές μελετούν τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στη διατροφή και σε διάφορα αθλήματα τα τελευταία 100 χρόνια, μόλις τις περασμένες δεκαετίες η επιστημονική έρευνα επικεντρώθηκε στην διαμόρφωση συγκεκριμένων συστάσεων για αθλητές.

Φαίνεται να υπάρχει μία παρανόηση ότι η αθλητική διατροφή είναι μόνο για ελιτ αθλητές. Σίγουρα οι ελιτ αθλητές προπονούνται σκληρά και οι διατροφικές τους απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές, αλλά η αθλητική διατροφή βασίζεται σε ένα στέρεο θεμέλιο γενικής διατροφής που μπορεί να ισχύει για όλους: νέους, ηλικιωμένους, αθλητές και ανθρώπους που κάνουν καθιστική ζωή.

Η Αθλητική Διατροφή απαιτεί σήμερα μία σύνθετη επιστημονική προσέγγιση για την δημιουργία διαιτολογίων κατάλληλων για κάθε τύπο αθλητή, για κάθε είδος αθλήματος και κάθε φάση της προπονητικής προετοιμασίας.

Ειδικοί επιστήμονες, Προπονητές και Διατροφολόγοι μας εξηγούν τα πάντα για την σύγχρονη αθλητική διατροφή

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

 • Εισαγωγή στη διατροφή (Ισορροπημένη διατροφή, στόχοι Διατροφής, αρχές Διατροφής, τροφικες ομάδες, ισοδυναμα)
 • Ενεργειακές και δομικές ανάγκες ατόμων
 • Θρεπτικά συστατικά τροφίμων (απαραίτητα θρεπτικά συστατικά πρόσληψης αθλουμενων και αθλητών)
 • Διατροφή σε προπόνηση και αγώνες (σημασία της διατροφής στην άθληση, σημεία ανεπαρκούς διατροφής, θρεπτικές απαιτήσεις αθλητών σε ηρεμία, κατά την διάρκεια προπόνησης και διατροφή την ημέρα των αγώνων)

Το σεμινάριο Αθλητικής Διατροφής  απευθύνεται σε σπουδαστές και υποψήφιους σπουδαστές Προπονητικής ή και Διατολογίας που θέλουν να αναβαθμίσουν και να ολοκληρώσουν τις γνώσεις τους πάνω στις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους και διαιτολόγια της Αθλητικής Διατροφής

Μάθε Περισσότερα Για τη Σχολή Φαρμάκων – Καλλυντικών – Ιατρικών Εργαστηρίων Του ΙΕΚ PRAXIS
Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Φαρμάκων – Καλλυντικών – Ιατρικών Εργαστηρίων Του ΙΕΚ PRAXIS

 

Μάθε Περισσότερα Για τη Σχολή Φυσικοθεραπείας – Νοσηλευτικής – Ιατρικών Επαγγελμάτων Του ΙΕΚ PRAXIS
Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Φυσικοθεραπείας – Νοσηλευτικής – Ιατρικών Επαγγελμάτων Του ΙΕΚ PRAXIS

 

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US