- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
- ΠόληΑθήνα
- Ωράριο Αθήνα18:00-21:45
- Διάρκεια60 ώρες
- ΣυχνότηταΚάθε Δευτέρα & Τρίτη για 6 εβδομάδες
- Τιμή720.00€
- Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί πάρα πολύ στην τέχνη του Bartending, με αποτέλεσμα η Αθήνα να θεωρείται σήμερα μία από τις πιο βασικές πρωτεύουσες του Bartending σε παγκόσμιο επίπεδο.
- Η μεγάλη εξάπλωση και αναβάθμιση των bars ως μεμονωμένες επιχειρήσεις, αλλά και η λειτουργία ολοένα και περισσότερων bars μέσα σε υπάρχουσες επιστιτιστικές και τουριστικές μονάδες (εστιατόρια, ξενοδοχεία), έχει εκτοξεύσει την ζήτηση για εξειδικευμένους bartenders
- Η εκπαίδευση του Bartender είναι απαιτητική, τόσο επειδή έχουν πολλαπλασιαστεί οι ετικέτες των ποτών και των coctails που προσφέρονται, όσο και – κυρίως- επειδή ο χώρος των bars είναι πλέον πολύ αναβαθμισμένος και πολύ απαιτητικός / ανταγωνιστικός.
Το Σεμινάριο Bartending του PRAXIS, έχει τα εξής πλεονεκτήματα:
- Υλοποιείται με εκπαιδευτές πολύ έμπειρους και καταξιωμένους bartenders
- Οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις είναι επαγγελματικών προδιαγραφών και προσομοιάζουν στις πραγματικές συνθήκες εργασίας
- Γίνεται διαρκής hands on εκπαίδευση με πάνω από 50 ετικέτες ποτών
- Δημιουργείται ένας μεγάλος αριθμός coctails από κάθε σπουδαστή
- Υπάρχει άμεση προώθηση στην απασχόληση, στις εκατοντάδες επιχειρήσεις της εστίασης, της διασκέδασης και του τουρισμού με τις οποίες συνεργάζεται το οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας του PRAXIS
- Δίδεται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης από το Πιστοποιημένο ΚΕΔΙΒΙΜ 2 PRAXIS
Στο Σεμινάριο Bartending του PRAXIS περιλαμβάνονται όλα τα αντικείμενα που χαρακτηρίζουν τον επαγγελματία bartender και τα οποία πρέπει να γνωρίζει και να χειρίζεται:
Το Μπαρ ως επιχείρηση: Αποτελεσματική οργάνωση και διοίκηση ενός bar
- Κοινωνική Ευθύνη και Υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.
- Το προσωπικό του μπαρ.
- Τύποι μπαρ.
- Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός.
- Το σέρβις του μπαρ.
- Μερίδες ποτών.
- Διαχείριση πρώτων υλών
- Πρότυπες και μή συνταγές
- Σύγχρονες Μέθοδοι Τιμολόγησης και Κοστολόγησης
- Υγιεινή και ασφάλεια.
Βασικές και προχωρημένες τεχνικές ανάμιξης και δημιουργίας cocktail και σύνθετων πρώτων υλών (Θεωρία και Πρακτική)
- Ιστορία των cocktails.
- Τύποι και Κατηγορίες Coctails
- Σύνθεση των cocktails.
- Βασικές μέθοδοι ανάμειξης.
- Μαγειρεύοντας στο μπάρ (εισαγωγή στη χρήση σύγχρονων μηχανημάτων)
- Βασικές γαρνιτούρες
- Κλασικά cocktails.
- Μη αλκοολούχα cocktails.
- Γνωριμία με το Working Flair
- Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails
Τo Ουίσκι (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)
- Ιστορία
- Παραγωγή
- Κατηγορίες
- Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
- Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails
Τo Τζίν (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)
- Ιστορία
- Παραγωγή
- Κατηγορίες
- Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
- Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails
Τα Ρούμι και τα αποστάγματα ζαχαροκάλαμου (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)
- Ιστορία
- Παραγωγή
- Κατηγορίες
- Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
- Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails
Η Τεκίλα και τα αποστάγματα Αγαύης (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)
- Ιστορία
- Παραγωγή
- Κατηγορίες
- Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
- Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails
Το Κονιάκ/Μπράντι (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)
- Ιστορία
- Παραγωγή
- Κατηγορίες
- Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
- Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails
Η Βότκα (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)
- Ιστορία
- Παραγωγή
- Κατηγορίες
- Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
- Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails
Bitters, Liqueus και άλλα αλκοολούχα (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)
- Η μπύρα
- Το κρασί
- Η σαμπάνια
- Λικέρ φρούτων, αρωματικών φυτών, Απεριτίφ
- Μπίτερ
- Ανιζέ
- Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
Παροχές
- Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε νεοεισερχόμενους στον χώρο του μπαρ, αλλά και ερασιτέχνες ή και σπουδαστές και αποφοίτους τουριστικών σχολών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν αποτελεσματικά στον χώρο αυτό ή να απασχοληθούν ερασιτεχνικά.
- Κρατήσεις θέσεων με κατάθεση του ποσού.
- Ειδικές τιμές για σπουδαστές του ΙΕΚ PRAXIS
- Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς:
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
- Η ζήτηση για εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους BARMEN είναι ιδιαίτερα υψηλή και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη, καθώς ο αυξανόμενος ανταγωνισμός οδηγούν τα μπάρ να συναγωνίζονται στην προσφορά ολοένα και υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες, με ολοένα και πιο διαφοροποιημένα προϊόντα.
- Για τον λόγο αυτό, άνθρωποι που χαρακτηρίζονται «αλεξιπτωτιστές» στον χώρο ή που δεν έχουν εκπαίδευση αξιώσεων, θα παραγκωνίζονται από όποιους έχουν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης.
- Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν κατακτήσει όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητες ώστε να γίνουν οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες που ξεχωρίζουν.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′
- Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
- Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
- Παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
- Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.
ΟΜΩΣ:
- Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
- Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
- Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS
Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 1110 1832)