- Πληροφορίες Σεμιναρίου
 - Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
 - Σε Ποιούς Απευθύνεται
 - Εκπαιδευτικοί Στόχοι
 - Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
 - Παροχές
 - Επιδότηση
 - Πιστοποίηση
 
- Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
 - ΠόληΑθήνα
 - Ωράριο Αθήνα18:00-21:45
 - Διάρκεια60 ώρες
 - ΣυχνότηταΚάθε Δευτέρα & Τρίτη για 6 εβδομάδες
 - Τιμή720€
 
- Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί πάρα πολύ στην τέχνη του Bartending, με αποτέλεσμα η Αθήνα να θεωρείται σήμερα μία από τις πιο βασικές πρωτεύουσες του Bartending σε παγκόσμιο επίπεδο.
 - Η μεγάλη εξάπλωση και αναβάθμιση των bars ως μεμονωμένες επιχειρήσεις, αλλά και η λειτουργία ολοένα και περισσότερων bars μέσα σε υπάρχουσες επιστιτιστικές και τουριστικές μονάδες (εστιατόρια, ξενοδοχεία), έχει εκτοξεύσει την ζήτηση για εξειδικευμένους bartenders
 - Η εκπαίδευση του Bartender είναι απαιτητική, τόσο επειδή έχουν πολλαπλασιαστεί οι ετικέτες των ποτών και των coctails που προσφέρονται, όσο και – κυρίως- επειδή ο χώρος των bars είναι πλέον πολύ αναβαθμισμένος και πολύ απαιτητικός / ανταγωνιστικός.
 
Το Σεμινάριο Bartending του PRAXIS, έχει τα εξής πλεονεκτήματα:
- Υλοποιείται με εκπαιδευτές πολύ έμπειρους και καταξιωμένους bartenders
 - Οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις είναι επαγγελματικών προδιαγραφών και προσομοιάζουν στις πραγματικές συνθήκες εργασίας
 - Γίνεται διαρκής hands on εκπαίδευση με πάνω από 50 ετικέτες ποτών
 - Δημιουργείται ένας μεγάλος αριθμός coctails από κάθε σπουδαστή
 - Υπάρχει άμεση προώθηση στην απασχόληση, στις εκατοντάδες επιχειρήσεις της εστίασης, της διασκέδασης και του τουρισμού με τις οποίες συνεργάζεται το οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας του PRAXIS
 - Δίδεται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης από το Πιστοποιημένο ΚΕΔΙΒΙΜ 2 PRAXIS
 
Στο Σεμινάριο Bartending του PRAXIS περιλαμβάνονται όλα τα αντικείμενα που χαρακτηρίζουν τον επαγγελματία bartender και τα οποία πρέπει να γνωρίζει και να χειρίζεται:
Το Μπαρ ως επιχείρηση: Αποτελεσματική οργάνωση και διοίκηση ενός bar
- Κοινωνική Ευθύνη και Υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.
 - Το προσωπικό του μπαρ.
 - Τύποι μπαρ.
 - Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός.
 - Το σέρβις του μπαρ.
 - Μερίδες ποτών.
 - Διαχείριση πρώτων υλών
 - Πρότυπες και μή συνταγές
 - Σύγχρονες Μέθοδοι Τιμολόγησης και Κοστολόγησης
 - Υγιεινή και ασφάλεια.
 
Βασικές και προχωρημένες τεχνικές ανάμιξης και δημιουργίας cocktail και σύνθετων πρώτων υλών (Θεωρία και Πρακτική)
- Ιστορία των cocktails.
 - Τύποι και Κατηγορίες Coctails
 - Σύνθεση των cocktails.
 - Βασικές μέθοδοι ανάμειξης.
 - Μαγειρεύοντας στο μπάρ (εισαγωγή στη χρήση σύγχρονων μηχανημάτων)
 - Βασικές γαρνιτούρες
 - Κλασικά cocktails.
 - Μη αλκοολούχα cocktails.
 - Γνωριμία με το Working Flair
 - Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails
 
Τo Ουίσκι (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)
- Ιστορία
 - Παραγωγή
 - Κατηγορίες
 - Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
 - Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails
 
Τo Τζίν (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)
- Ιστορία
 - Παραγωγή
 - Κατηγορίες
 - Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
 - Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails
 
Τα Ρούμι και τα αποστάγματα ζαχαροκάλαμου (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)
- Ιστορία
 - Παραγωγή
 - Κατηγορίες
 - Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
 - Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails
 
Η Τεκίλα και τα αποστάγματα Αγαύης (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)
- Ιστορία
 - Παραγωγή
 - Κατηγορίες
 - Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
 - Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails
 
Το Κονιάκ/Μπράντι (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)
- Ιστορία
 - Παραγωγή
 - Κατηγορίες
 - Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
 - Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails
 
Η Βότκα (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)
- Ιστορία
 - Παραγωγή
 - Κατηγορίες
 - Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
 - Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails
 
Bitters, Liqueus και άλλα αλκοολούχα (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)
- Η μπύρα
 - Το κρασί
 - Η σαμπάνια
 - Λικέρ φρούτων, αρωματικών φυτών, Απεριτίφ
 - Μπίτερ
 - Ανιζέ
 - Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
 
Παροχές
- Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε νεοεισερχόμενους στον χώρο του μπαρ, αλλά και ερασιτέχνες ή και σπουδαστές και αποφοίτους τουριστικών σχολών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν αποτελεσματικά στον χώρο αυτό ή να απασχοληθούν ερασιτεχνικά.
 
- Κρατήσεις θέσεων με κατάθεση του ποσού.
 - Ειδικές τιμές για σπουδαστές του ΙΕΚ PRAXIS
 - Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς:
 
| Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ | 
| IBAN | GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 | 
| Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ | 
| IBAN | GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282 | 
| Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. | 
- Η ζήτηση για εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους BARMEN είναι ιδιαίτερα υψηλή και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη, καθώς ο αυξανόμενος ανταγωνισμός οδηγούν τα μπάρ να συναγωνίζονται στην προσφορά ολοένα και υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες, με ολοένα και πιο διαφοροποιημένα προϊόντα.
 - Για τον λόγο αυτό, άνθρωποι που χαρακτηρίζονται «αλεξιπτωτιστές» στον χώρο ή που δεν έχουν εκπαίδευση αξιώσεων, θα παραγκωνίζονται από όποιους έχουν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης.
 - Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν κατακτήσει όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητες ώστε να γίνουν οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες που ξεχωρίζουν.
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′
- Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
 - Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
 
- Παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
 
- Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.
 
ΟΜΩΣ:
- Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
 - Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
 - Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS
 
Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 1110 1832)
Gallery Σεμιναρίου
                Παρακολουθήστε το video του Σεμιναρίου
                        Το εργαστήριο του Σεμιναρίου
                
                                        
                                            
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                                




