#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Σεμινάριο Bartending


  • Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
  • ΠόληΑθήνα
  • Ωράριο Αθήνα18:00-21:45
  • Διάρκεια60 ώρες
  • ΣυχνότηταΚάθε Δευτέρα & Τρίτη για 6 εβδομάδες
  • Τιμή720.00€
  • Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί πάρα πολύ στην τέχνη του Bartending, με αποτέλεσμα η Αθήνα να θεωρείται σήμερα μία από τις πιο βασικές πρωτεύουσες του Bartending σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Η μεγάλη εξάπλωση και αναβάθμιση των bars ως μεμονωμένες επιχειρήσεις, αλλά και η λειτουργία ολοένα και περισσότερων bars μέσα σε υπάρχουσες επιστιτιστικές και τουριστικές μονάδες (εστιατόρια, ξενοδοχεία), έχει εκτοξεύσει την ζήτηση για εξειδικευμένους bartenders
  • Η εκπαίδευση του Bartender είναι απαιτητική, τόσο επειδή έχουν πολλαπλασιαστεί οι ετικέτες των ποτών και των coctails που προσφέρονται, όσο και – κυρίως- επειδή ο χώρος των bars είναι πλέον πολύ αναβαθμισμένος και πολύ απαιτητικός / ανταγωνιστικός.

 

 

Το Σεμινάριο Bartending του PRAXIS, έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

 

  • Υλοποιείται με εκπαιδευτές πολύ έμπειρους και καταξιωμένους bartenders
  • Οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις είναι επαγγελματικών προδιαγραφών και προσομοιάζουν στις πραγματικές συνθήκες εργασίας
  • Γίνεται διαρκής hands on εκπαίδευση με πάνω από 50 ετικέτες ποτών
  • Δημιουργείται ένας μεγάλος αριθμός coctails από κάθε σπουδαστή
  • Υπάρχει άμεση προώθηση στην απασχόληση, στις εκατοντάδες επιχειρήσεις της εστίασης, της διασκέδασης και του τουρισμού με τις οποίες συνεργάζεται το οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας του PRAXIS
  • Δίδεται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης από το Πιστοποιημένο ΚΕΔΙΒΙΜ 2 PRAXIS

 

Στο Σεμινάριο Bartending του PRAXIS περιλαμβάνονται όλα τα αντικείμενα που χαρακτηρίζουν τον επαγγελματία bartender και τα οποία πρέπει να γνωρίζει και να χειρίζεται:

 

Το Μπαρ ως επιχείρηση: Αποτελεσματική οργάνωση και διοίκηση ενός bar

  • Κοινωνική Ευθύνη και Υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.
  • Το προσωπικό του μπαρ.
  • Τύποι μπαρ.
  • Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός.
  • Το σέρβις του μπαρ.
  • Μερίδες ποτών.
  • Διαχείριση πρώτων υλών
  • Πρότυπες και μή συνταγές
  • Σύγχρονες Μέθοδοι Τιμολόγησης και Κοστολόγησης
  • Υγιεινή και ασφάλεια.

 

Βασικές και προχωρημένες τεχνικές ανάμιξης και δημιουργίας cocktail και σύνθετων πρώτων υλών (Θεωρία και Πρακτική)

  • Ιστορία των cocktails.
  • Τύποι και Κατηγορίες Coctails
  • Σύνθεση των cocktails.
  • Βασικές μέθοδοι ανάμειξης.
  • Μαγειρεύοντας στο μπάρ (εισαγωγή στη χρήση σύγχρονων μηχανημάτων)
  • Βασικές γαρνιτούρες
  • Κλασικά cocktails.
  • Μη αλκοολούχα cocktails.
  • Γνωριμία με το Working Flair
  • Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails

 

Τo Ουίσκι (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)

  •     Ιστορία
  •     Παραγωγή
  •     Κατηγορίες
  •     Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
  •     Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails

 

Τo Τζίν (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)

  •     Ιστορία
  •     Παραγωγή
  •     Κατηγορίες
  •     Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
  •     Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails

 

Τα Ρούμι και τα αποστάγματα ζαχαροκάλαμου (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)

  •     Ιστορία
  •     Παραγωγή
  •     Κατηγορίες
  •     Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
  •     Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails

 

Η Τεκίλα και τα αποστάγματα Αγαύης (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)

  •     Ιστορία
  •     Παραγωγή
  •     Κατηγορίες
  •     Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
  •     Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails

 

Το Κονιάκ/Μπράντι (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)

  •     Ιστορία
  •     Παραγωγή
  •     Κατηγορίες
  •     Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
  •     Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails

 

Η Βότκα (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)

  • Ιστορία
  • Παραγωγή
  • Κατηγορίες
  • Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
  • Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails

 

Bitters, Liqueus και άλλα αλκοολούχα (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)

  •     Η μπύρα
  •     Το κρασί
  •     Η σαμπάνια
  •     Λικέρ φρούτων, αρωματικών φυτών, Απεριτίφ
  •     Μπίτερ
  •     Ανιζέ
  •     Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες

 

Παροχές
Όλα τα υλικά του εργαστηρίου.Ποδιά bartender PRAXIS
  • Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε νεοεισερχόμενους στον χώρο του μπαρ, αλλά και ερασιτέχνες ή και σπουδαστές και αποφοίτους τουριστικών σχολών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν αποτελεσματικά στον χώρο αυτό ή να απασχοληθούν ερασιτεχνικά.

 

  • Κρατήσεις θέσεων με κατάθεση του ποσού.
  • Ειδικές τιμές για σπουδαστές του ΙΕΚ PRAXIS
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς:
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.
  • Η ζήτηση για εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους BARMEN είναι ιδιαίτερα υψηλή και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη, καθώς ο αυξανόμενος ανταγωνισμός οδηγούν τα μπάρ να συναγωνίζονται στην προσφορά ολοένα και υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες, με ολοένα και πιο διαφοροποιημένα προϊόντα.
  • Για τον λόγο αυτό, άνθρωποι που χαρακτηρίζονται «αλεξιπτωτιστές» στον χώρο ή που δεν έχουν εκπαίδευση αξιώσεων, θα παραγκωνίζονται από όποιους έχουν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης.
  • Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν κατακτήσει όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητες ώστε να γίνουν οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες που ξεχωρίζουν.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

  • Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
  • Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
  • Παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
  • Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.

ΟΜΩΣ:

  • Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
  • Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
  • Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS

Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 1110 1832)

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Παρακολουθήστε το video του Σεμιναρίου

praxis logo

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US