Πρόγραμμα Ασύρματης Ηλεκτροθεραπείας Για Β. Φυσικοθεραπείας

Η ηλεκτροθεραπεία είναι ίσως από τις σπουδαιότερες μεθόδους φυσικοθεραπείας.

Η ενσωμάτωση της ηλεκτροδιέγερσης σε θεραπευτικά προγράμματα προσφέρει καλύτερα και γρηγορότερα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Στηρίζεται στην θεραπευτική δράση που επιτυγχάνει η διέλευση χαμηλής έντασης ρεύματος στους ιστούς χωρίς τη χρήση ηλεκτροδίων επαφής.

Πραγματοποιήθηκε  πρόγραμμα ασύρματης ηλεκτροθεραπείας σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία μηχανημάτων και εξοπλισμού Φυσικοθεραπείας AMISTIM (http://amistim.gr).

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσιάστηκαν οι παρακάτω ενότητες:

 • mi-SCAN: Προσωπικό άγγιγμα. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί τον αισθητήρα για να προσδιορίσει και να προσαρμόσει τις βέλτιστες παραμέτρους διέγερσης για κάθε ασθενή και κάθε συνεδρία.
 • mi-ACTION: Συμμετοχή του ασθενή. Οι συνδυασμένες ενεργητικές ασκήσεις επιτρέπουν στο θεραπευτή να ενσωματώσει καλύτερα την ηλεκτροδιέγερση στη θεραπεία. Το mi-ACTION επιτρέπει στους ασθενείς, να προκαλέσουν την ηλεκτρική διέγερση μόνο μετά από τη δική τους μυϊκή σύσπαση.
 • mi-TENS: Αυτορυθμιζόμενη θεραπεία. Συνεχής έλεγχος της έντασης διέγερσης, προκειμένου να εξαλειφθούν οι ανεπιθύμητες συσπάσεις, κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος αναλγησίας.
 • mi-RANGE: Έλεγχος της έντασης. Προκειμένου να ενισχυθούν οι βέλτιστες μυϊκές συσπάσεις σε προγράμματα χαμηλής συχνότητας (endorphinic), το mi-RANGE δείxνει στο θεραπευτή το ελάχιστο επίπεδο έντασης

Το Πρόγραμμα απευθυνόταν σε Αποφοίτους, Εργαστηριούχους Φυσικοθεραπευτές και Σπουδαστές Σχολών Φυσικοθεραπείας, οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για την σπουδαιότητα και τα θεραπευτικά αποτελέσματα που προσφέρει η  ασύρματη νευρομυϊκή ηλεκτροδιέγερση.

 

Μάθε Περισσότερα Για τη Σχολή Φυσικοθεραπείας – Νοσηλευτικής – Ιατρικών Επαγγελμάτων Του ΙΕΚ PRAXIS
Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Φυσικοθεραπείας – Νοσηλευτικής – Ιατρικών Επαγγελμάτων Του ΙΕΚ PRAXIS

 

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US