Οινικές Χημικές Αναλύσεις στην πράξη!

Οινικές Χημικές Αναλύσεις στην πράξη! Γιατί; Μα επειδή στο εξειδικευμένο ΙΕΚ Αγροτικών Επαγγελμάτων PRAXIS, επιμένουμε στην ποιοτική Αμπελουργία και Οινοποίηση.

Για να παρασκευαστεί οίνος υψηλής ποιότητας, ο οινολόγος πρέπει να εξετάσει – αναλύσει το γλεύκος πριν τη ζύμωση και στη συνέχεια τον οίνο, ώστε να παραχθεί οίνος κατάλληλος για κατανάλωση, συνδυάζοντας κατάλληλα τα αζύμωτα σάκχαρα, το οινόπνευμα, τα οξέα και όλα τα υπόλοιπα συστατικά του που το κάνουν μοναδικό.

Ο οινολόγος θα δώσει συμβουλές ορθής αποθήκευσης του οίνου, ώστε να παραμείνει αναλλοίωτος στο χρόνο και να ωριμάσει σωστά, όποτε αυτό είναι επιθυμητό.

Οινικές Χημικές Αναλύσεις στην πράξη!      Οινικές Χημικές Αναλύσεις στην πράξη!      Οινικές Χημικές Αναλύσεις στην πράξη!

Οι σπουδαστές μας διδάσκονται όλα τα στάδια παραγωγής του κρασιού: από την φύτευση του αμπελιού μέχρι τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης και την ανάλυση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και των χημικών ειδικοτήτων του κρασιού.

Με την πιο δυνατή ομάδα Οινολόγων, Χημικών και Γεωπόνων Αμπελουργών, με υπερσύγχρονα εργαστήρια, δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό και επιμονή στην πρακτική εφαρμογή όλων των γνώσεων γύρω από το κρασί και το Αμπέλι, το ΙΕΚ Αμπελουργίας Οινολογίας PRAXIS, προετοιμάζει την νέα δυναμική γενιά Ελλήνων Οινοπαραγωγών!

 

Μάθε Περισσότερα Για τη Σχολή Αγροτικών Του ΙΕΚ PRAXIS
Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Αγροτικών Του ΙΕΚ PRAXIS

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US