Οι πιο έξυπνες Δακτυλόκουκλες στο ΙΕΚ Βρεφονηπιοκομίας PRAXIS

Ξέρετε να φτιάχνετε Δακτυλόκουκλες (Finger Puppets) και Γαντοκούκλες; Στη Σχολή Βοηθών Βρεφονηπιοκομίας ΙΕΚ PRAXIS, φτιάχνουμε τις καλύτερες! Οι έμπειροι καθηγητές κουκλοθέατρου στο ΙΕΚ PRAXIS διδάσκουν στις σπουδάστριες Βρεφονηπιοκομίας την τέχνη της Δακτυλόκουκλας και του κουκλοθέατρου.

Δακτυλόκουκλες Το κουκλοθέατρο αποτελεί μια πολύ σημαντική δημιουργική και εκπαιδευτική απασχόληση για παιδιά προσχολικής ηλικίας, που βοηθά σημαντικά στην ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη. Το κουκλοθέατρο δεν είναι μόνο τέχνη. Είναι και σημαντική παιδαγωγική δραστηριότητα. Οι δακτυλόκουκλες και οι γαντόκοκουκλες είναι μια ευχάριστη δημιουργική απασχόληση για μικρούς αλλά και για μεγάλους. Πρόκειται για μια διπλή γνώση. Αρχικά ο Βοηθός Βρεφονηπιοκόμος μπορεί να φτιάξει τις δικές του απλές δαχτυλοκούκλες και γαντοκούκλες ακριβώς με τους χαρακτήρες και το στυλ που θέλει και έπειτα να παρουσιάσει ένα μικρό σκετς, να αυτοσχεδιάσει ή ακόμα και να δωρίσει την κούκλα σε κάποιο παιδί.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι δαχτυλοκούκλες και οι γαντόκουκλες είναι εύκολες στην κατασκευή, χρησιμοποιούν απλά υλικά όπως χαρτί, γάντια, ύφασμα και σχοινί, και δεν απαιτείται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία παρά μόνο φαντασία για την κατασκευή τους. Έτσι μπορούν να αποτελέσουν μια ευχάριστη ενασχόληση για παιδιά μικρής ηλικίας. Έτσι ο βοηθός βρεφονηπιοκόμος μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να φτιάξουν τις δικές τους απλές κούκλες, να αναπτύξουν τις τεχνικές τους δεξιότητες και μετά να “παίξουν” μικρές αυτοσχέδιες παραστάσεις. Με αυτό τον τρόπο η μάθηση γίνεται παιχνίδι και το παιχνίδι μάθηση.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι οι σπουδάστριες του ΙΕΚ Βρεφονηπιοκομίας PRAXIS έχουν πραγματοποιήσει μικρές θεατρικές παραστάσεις με τις δικές τους αυτοσχέδιες κούκλες για καλό σκοπό σε μικρούς μας φίλους και φίλες από το Χαμόγελο Του Παιδιού, Ειδικά Σχολεία κ.ο.κ. Έτσι οι σπουδάστριες κάνυν πράξη τις γνώσεις που μαθαίνουν στη σχολή και ταυτόχρονα προσφέρουν χαρά, γνώση και διασκέδαση στους μικρους μας φίλους!

 

Μάθετε Περισσότερα Για Τη  Σχολή Βρεφονηπιοκομίας-Εργοθεραπείας του ΙΕΚ PRAXIS

Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Βρεφονηπιοκομίας-Εργοθεραπείας του ΙΕΚ PRAXIS

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US