Ο Δήμος Μαντουδίου και το ΙΕΚ PRAXIS συνεργάζονται για την αναβίωση της Βόρειας Εύβοιας

Ο Δήμος Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας, ανακοινώνει την πρόθεσή του να υποστηρίξει την ίδρυση Εργοστασιακής Μονάδας Επεξεργασίας Ξύλου στην περιοχή δικαιοδοσίας του.

 

Η δράση αυτή στοχεύει στην άμεση στήριξη και ανασυγκρότηση της περιοχής της βόρειας Εύβοιας, που έχει πληγεί σοβαρότατα από τις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021.

 

 • Ο κύριος στόχος δημιουργίας της εργοστασιακής μονάδας είναι η στήριξη της απασχόλησης με την δημιουργία νέων, βιώσιμων θέσεων εργασίας για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.
 • Σκοπεύει όμως και στην δημιουργία ενός θετικού κύματος νέων οικονομικών δραστηριοτήτων, τόσο συμπληρωματικών της μονάδας, όσο και σε άλλους τομείς και δραστηριότητες, που θα προκύψουν λόγω της αντικειμενικής αναβάθμισης της περιοχής που αναμένεται να προκληθεί από την αρχική επένδυση και τις συμπληρωματικές με αυτήν εκπαιδευτικές δράσεις.
 • Λόγω της βιώσιμης αναπτυξιακής δυναμικής που θα προκληθεί στην περιοχή, αναμένεται να αναπτυχθεί και ο τουρισμός, καθότι το εργοστάσιο θα έχει θετικό οικολογικό, μορφωτικό και κοινωνικό αποτύπωμα και θα αποτελέσει πόλο έλξης και σημείο αναφοράς για νέες τουριστικές και οικο-τουριστικές ροές.

 

Παραλλήλως, μέσω σύμπραξης με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS, θα δημιουργηθεί στην περιοχή ένα πρότυπο εκπαιδευτήριο για εκπαίδευση τόσο στην τέχνη του ξύλου, όσο και σε πολλά άλλα τεχνικά, τουριστικά, διοικητικά και άλλα επαγγέλματα.

Χαρακτηριστικά έχει ειπωθεί από τους κατοίκους της περιοχής ότι τα παιδιά τους μεταναστεύουν σε κεντρικές πόλεις μετά την αποφοίτησή τους από το λύκειο, διότι η περιοχή δεν προσφέρει προϋποθέσεις για απασχόληση ή περαιτέρω εκπαίδευση.

Γι αυτό, στο εκπαιδευτήριο, οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου θα έχουν ευνοϊκές συνθήκες φοίτησης (υποτροφίες, παροχές κλπ), και άμεση πρόσβαση για πρακτική άσκηση και απασχόληση στην εργοστασιακή μονάδα.

 

Η παραγωγή του εργοστασίου θα επικεντρωθεί σε εξειδικευμένες ξυλουργικές κατασκευές, όπως κυψέλες για μελίσσια και άλλα καινοτόμα ξυλουργικά προϊόντα.

 

Πρόθεση του Δημάρχου κου Γεώργιου Τσαπουρνιώτη είναι να αξιοποιηθεί ως πρώτη ύλη για τις ξυλουργικές κατασκευές το εσωτερικό των καμένων δένδρων, υλικό που διατηρεί τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά (ειδικό βάρος, αντοχή, πυκνότητα κλπ). Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει θετική συμβολή και στην βιώσιμη δασική διαχείριση και αναβίωση του καμένου δάσους.

 

Πιστεύουμε ότι η πολιτεία θα σταθεί αρωγός στο εγχείρημά μας για ξαναζωντάνεμα της πληγωμένης περιοχής μας, στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξής και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για τους κατοίκους της

 

Από το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 11/1/2022

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US