Μοναδικές Συνταγές Με Προϊόντα “ΚΟΛΙΟΣ” Από Τη Σχολή Μαγειρικής PRAXIS

Η ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. Ελληνική Βιομηχανία Γάλακτος παράγει αγνά, ελληνικά παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα από το 1948. Από τις δυναμικότερες ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων και τις πιο σύγχρονες βιομηχανίες του κλάδου στην Ευρώπη, κατέχει σήμερα στην Ελλάδα εξέχουσα θέση στην παραγωγή τυριών και την πρώτη θέση στις εξαγωγές Φέτας Π.Ο.Π.

Στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της ΚΟΛΙΟΣ στο Λιμνότοπο Πολυκάστρου Κιλκίς, με καλυμμένη επιφάνεια 52.000 τμ., επεξεργάζεται το φρέσκο πρόβειο, κατσικίσιο και αγελαδινό γάλα, το οποίο συλλέγει η εταιρεία καθημερινά από επιλεγμένες και ελεγχόμενες κτηνοτροφικές μονάδες της Μακεδονίας και άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Σαν PRAXIS θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΚΟΛΙΟΣ για την ευγενική χορηγία των προϊόντων της στα τμήματα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής και σας παρουσιάζουμε τρεις πεντανόστιμες συνταγές για να τις δοκιμάσετε και εσείς!

 

Χοιρινή τηγανιά με φέτα, πιπεριές και ρίγανη (μέθοδος μαγειρέματος: ΣΩΤΕ-SAUTES)

  • Χοιρινό λαιμό Σκάρδο
  • Ξερό κρεμμύδι
  • Λευκό κρασί
  • Κόκκινη πιπεριά
  • Κίτρινη πιπεριά
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Σκληρή φέτα ΚΟΛΙΟΣ
  • Πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Κόβουμε το χοιρινό λαιμό σε κύβους 1 Υ με 2 εκ. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες ζουλιέν αφήνοντας να σοταριστούν κα αυτές λίγο. Αφαιρούμε τα υλικά σε απορροφητικό χαρτί και στο ίδιο τηγάνι προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά το χοιρινό (μαριναρισμένο με αλάτι πιπέρι και πάπρικα) μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια σε χαμηλή ανακατεύοντας το συνεχώς μέχρι να ψηθεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Προς το τέλος προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τις πιπεριές, σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και τελειώνουμε με τριμμένη ρίγανη και σπασμένη φέτα.

 

ΣΑΓΑΝΑΚΙ«ΚΟΛΙΟΣ» ΜΕ ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΛΟ Κ’ ΟΥΖΟ

  • 80-100gr  ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΟΛΙΟΣ
  • αλεύρι
  • 80-100gr το Σαγανάκι
  • ηλιέλαιο
  • ούζο
  • βούτυρο
  • Βαλσάμικο φραγκοστάφυλλο

Κόβουμε την γραβιέρα την περνάμε από νερό και αλεύρι.

Τηγανίζουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά με ηλιέλαιο και το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να πάρει ωραίο “Χρυσαφί” χρώμα .

Το σβήνουμε με ούζο και βούτυρο το οποίο θα αποτελέσει και την σάλτσα του .

 

 

ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΛΥΓΡΩΜΗ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ «ΚΟΛΙΟΣ»

  • Iceberg με πολύχρωμες πιπεριές
  • σταφίδα
  • καρύδι
  • ΚΑΣΕΡΙ ΚΟΛΙΟΣ
  • βαλσάμικο ροδιού
Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US