Κοινωνικές Δράσεις Για Το Ακαδημαϊκό Έτος 21-22 με τη Ματίνα Κυριακού

Το PRAXIS σε συνεργασία με την καθηγήτρια και συγγραφέα Ματίνα Κυριακού θα προχωρήσει σε μια σειρά κοινωνικών δράσεων στην περιοχή της Χαλκίδας με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των συμπολιτών μας. Στις δράσεις θα συμμετέχουν ενεργά καθηγητές και σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων του PRAXIS. Με συνεχή παρουσία 22 ετών στην κοινότητα της Χαλκίδας θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να αναδείξουμε τη σημασία του εθελοντισμού και της κοινωνικής δράσης. Θέλουμε να είμαστε δίπλα σας ως ενεργοί πολίτες, προσφέροντας ένα χέρι βοήθειας όπου μπορούμε. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τις ζωές μας, την πόλη μας, τον νομό μας καλύτερο.

Ταυτόχρονα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Ματίνα Κυριάκου θα προάγει και θα διδάσκει καθημερινά Εθελοντισμό σε όλους τους Σπουδαστές του ΙΕΚ. Ο εθελοντισμός αποτελεί μια εξαιρετική εμπειρία για την μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία των σπουδαστών και αναδεικνύει την αξία της συνεργασίας μέσα στις ομάδες, απαλείφοντας το αίσθημα του ανταγωνισμού

Στόχοι του νέου μαθήματος είναι ο σπουδαστής να:

 • Αναγνωρίζει και αξιοποιεί τις προσωπικές του δεξιότητες.
 • Συνεργάζεται και λειτουργεί αποτελεσματικά σε μία ομάδα.
 • Οργανώνει την δουλειά του, και επιτυγχάνει τους στόχους του.
 • Έρχεται σε επαφή με νέους ανθρώπους και γνωρίζει νέες κουλτούρες και πολιτισμούς.
 • Διευρύνει τους ορίζοντες του, μαθαίνοντας νέα πράγματα για τη ζωή και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.
 • Αναπτύσσει τις κοινωνικές του δεξιότητες, δημιουργεί νέες φιλίες και νέες συνεργασίες.
 • Μέσα από την εμπειρία του, μαθαίνει πόσο σημαντικό είναι να συμβάλλουμε στο περιβάλλον που ζούμε, ώστε να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες ζωής μας.
 • Σέβεται και να αλληλεπιδρά μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

 

Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας με την Ματίνα Κυριακού, μια πραγματική σύγχρονη ηρωίδα. Μέσα από τον προσωπικό της αγώνα ζωής ενάντια στον παιδικό καρκίνο που δυστυχώς της στέρησε τον γιό της Αλέξανδρο σε ηλικία 13 ετών, τον Δεκέμβριο του 2017, έχει εμπνεύσει και ευαισθητοποιήσει αμέτρητο κόσμο πάνω στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν παιδιά και γονείς, ασθενείς και συγγενείς που πολεμούν την ασθένεια.

Στόχος της: Να ξαναβγεί ο ήλιος για κάθε παιδί που αγωνίζεται.

Το βιβλίο της «Αλέξανδρος : Να Θυμάσαι Θα Ξαναβγεί Ο Ήλιος» είναι το προσωπικό της ημερολόγιο της ιστορίας της ως μητέρας. Μέσα από τις σελίδες του όχι απλά κατάφερε να ενημερώσει και αν συγκινήσει τους αναγνώστες αλλά να προσφέρει άμεσα μιας και από κάθε αντίτυπο του βιβλίου προσφέρονται χρήματα για να αγοράζονται απεικονιστές φλεβών που θα προσφέρονται σε παιδιατρικές-παιδοογκολογικές κλινικές. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το βιβλίο εδώ: https://www.facebook.com/groups/209748919776824

 

Ταυτόχρονα στην ομάδα της “Θα ξαναβγεί ο ήλιος. Αλέξανδρος” η κ. Κυριάκου έχει καταφέρει να φέρει κοντά περισσότερα από 13.300 άτομα, τα οποία ευαισθητοποιούνται με το ζήτημα του παιδικού καρκίνου και του εθελοντισμού.

 

 

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US