Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση Από Τις Σπουδάστριες Του ΙΕΚ Βρεφονηπιοκομίας

Η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) είναι μια γνώση απαραίτητη σε κάθε επαγγελματία βρεφονηπιοκόμο. Στο πλαίσιο του μαθήματος Πρώτων Βοηθειών, ο ιατρός και καθηγητής του ΙΕΚ PRAXIS Βασίλης Σδράκας καθοδήγησε τις σπουδάστριες του τμήματος βήμα βήμα στην σωστή εφορμογή των τεχνικών Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης. Με τον όρο καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, γνωστή και ως καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ή εν συντομία ΚΑΡ.Π.Α., εννοούμε τη χορήγηση θωρακικών συμπιέσεων και αναπνοών διάσωσης σε ένα θύμα που έχει καταρρεύσει και δεν αναπνέει.

Καρδιοπνευμονική ΑναζωογόνησηΗ Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση είναι μια δεξιότητα που κυριολεκτικά μπορεί να σώσει ζωές. Για την εκμάθησή της δεν απαιτείται κάποια προηγούμενη γνώση ιατρικής. Γι αυτό το λόγο προτείνεται να αποκτηθεί από όλους τους πολίτες η βασική γνώση πρώτων βοηθειών για την αποτελεσματική εφαρμογή ΚΑΡΠΑ. Η γνώση πρώτων βοηθειών είναι ένα απαραίτητο εφόδιο για κάθε άνθρωπο. Ο εγκέφαλος μπορεί να διατηρηθεί σε ζωή για μερικά λεπτά χωρίς οξυγόνο και με την έγκυρη επέμβαση να έρθει σε κανονική λειτουργία χωρίς να έχει υποστεί ζημιά. Κατά προσέγγιση τα 4 πρώτα λεπτά είναι τα πιο κρίσιμα.

Πρόκειται για μια βασική αρχή υποστήριξης της ζωής σε περίπτωση κρίσης. Η προσπάθεια για Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση είναι σημαντική και είναι καλύτερη από την αδράνεια. Οι σπουδάστριες εξασκήθηκαν στο ειδικό εκπαιδευτικό πρόπλασμα για ΚΑΡΠΑ για να αποκτήσουν την πρακτική εμπειρία της διαδικασίας και όχι μόνο τη θεωρητική γνώση. Εκτός των μαθημάτων ΚΑΡΠΑ για τις ειδικότητες που το απαιτούν, το PRAXIS πραγματοποιεί και σεμινάρια. Πιστεύουμε ότι είναι μια γνώση που θα πρέπει να την κατέχουν όλοι. Η δική σας ετοιμότητα μπορεί να σημαίνει τη ζωή για κάποιον συνάνθρωπό σας.

 

Μάθετε Περισσότερα Για Τη  Σχολή Βρεφονηπιοκομίας-Εργοθεραπείας του ΙΕΚ PRAXIS

Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Βρεφονηπιοκομίας-Εργοθεραπείας του ΙΕΚ PRAXIS

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US