ΙΝΤΕΧΝΗΜΑ – Το γοητευτικό ταξίδι της τέχνης στη ζωή μας

Το ΙΝΤΕΧΝΗΜΑ, το Ινστιτούτο Τέχνης και Μάθησης είναι μια νέα πρωτοβουλία της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων που στοχεύει στη Μάθηση μέσα από την Τέχνη.

Η τέχνη είναι ένα θεμελιώδες συστατικό της ζωής που έχει ενσωματωθεί στην ανθρώπινη εμπειρία εδώ και αιώνες. Είναι μια άυλη αλλά ισχυρή δύναμη που μπορεί να έχει τεράστια αποτελέσματα τόσο σε άτομα όσο και σε κοινωνίες, που κυμαίνονται από την προσφορά δημιουργικής κάθαρσης έως την παροχή κοινωνικού σχολιασμού. Η τέχνη έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές διαφορετικές μορφές, από οπτικές αναπαραστάσεις σε τοίχους έως ηχητικές συνθέσεις μέσω της μουσικής, ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για γενιές.

Η έκφραση της δημιουργικότητας και της τέχνης είναι μια ουσιαστική εκδήλωση της ανθρώπινης εμπειρίας. Είναι μια μορφή επικοινωνίας, που μοιράζεται μεταξύ του καλλιτέχνη και του κοινού τους, που έχει τη δύναμη να διαμορφώνει πολιτιστικές αξίες, να ενθαρρύνει την κατανόηση και να εμπνέει τη δράση. Στις πολλές μορφές της – από το θέατρο στη ζωγραφική έως τη μουσική – η καλλιτεχνική έκφραση επιτρέπει στα άτομα να αξιοποιήσουν τις δικές τους δημιουργικές δυνατότητες και να εκφραστούν με τρόπους που υπερβαίνουν τα γλωσσικά εμπόδια.

Η σχέση μεταξύ συναισθημάτων και τέχνης είναι πολύπλοκη, για την οποία έχουν γίνει πολλές ακαδημαϊκές μελέτες. Η τέχνη θεωρείται εδώ και καιρό ως μέσο αυτοέκφρασης, επιτρέποντάς μας να εξερευνήσουμε τις ενδόμυχες σκέψεις και τα συναισθήματά μας με τρόπους διαφορετικά αδύνατους. Μπορούμε λοιπόν να θεωρήσουμε την τέχνη ως μια ισχυρή διέξοδο για το συναίσθημα, καθώς παρέχει μια απτή μορφή επικοινωνίας που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τις εσωτερικές μας εμπειρίες.

Σε αυτά τα πλαίσια το ΙΝΤΕΧΝΗΜΑ δημιούργησε ένα Επιμορφωτικό e-learning Πρόγραμμα με τίτλο «Το γοητευτικό ταξίδι της τέχνης στη ζωή μας».

 

Το Πρόγραμμα εκτείνεται από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο 2023 και περιλαμβάνει: α) διαδικτυακές συναντήσεις, β) ευέλικτη προσωπική ενασχόληση, ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο των συμμετεχόντων (μελέτη υλικού και δημιουργικές δραστηριότητες).

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις Κατευθύνσεις στο πλαίσιο των οποίων, και βάσει της επιλογής τους, οι συμμετέχοντες μελετούν τρεις ή τέσσερις από τις παρακάτω Θεματικές Ενότητες (ΘΕ).

 • 1η ΘΕ Εισαγωγική, με υπεύθυνο τον Αλέξη Κόκκο
 • 2η ΘΕ: «Προσεγγίσεις κινηματογραφικών έργων», με υπεύθυνο τον Βαγγέλη Καλαμπάκα
 • 3η ΘΕ: «Προσεγγίσεις εικαστικών έργων», με υπεύθυνη την Γεωργία Μέγα
 • 4η ΘΕ : «Δρόμοι ψυχικής ευαισθητοποίησης μέσω της τέχνης», με υπεύθυνους τους Εύη Πάσχου και Αλέξη Κόκκο

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://adulteduc.gr/wp-content/uploads/2022/12/programma-intexnima-teliko.pdf

Καθώς και στη σελίδα του ΙΝΤΕΧΝΗΜΑ https://adulteduc.gr/intechnima/

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

  Ενδιαφέρομαι για
  Περιοχή ενδιαφέροντος
  X
  CONTACT US