Η ιστορία του Barber!

A barber transforms you into a gentleman. Στιγμιότυπα από το exclusive σεμινάριο Barber και Grooming για τους σπουδαστές του τομέα Κομμωτικής με τον (πραγματικά ανεπανάληπτο) Hair Stylist/Barber Κωνσταντίνο Μελλισουργό.
Δωρεάν, hands on σεμινάρια εξειδίκευσης από τους κορυφαίους επαγγελματίες στον χώρο της κομμωτικής αποκλειστικά για τους σπουδαστές του PRAXIS!

Η ιστορία του κουρέα χρονολογείται από την αρχαία Αίγυπτο. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν λεπίδες ξυραφιών ήδη από το 3500 π.Χ. Στο Μεσαίωνα, στους κουρείς εμπιστεύονταν πολλά περισσότερα από το απλό κούρεμα μαλλιών. Στην Αίγυπτο, οι Κουρείς συχνά λειτουργούσαν ως θρησκευτικοί ιερείς. Αυτό προέκυψε από την πεποίθηση ότι το κακό μπορούσε να εισέλθει στο σώμα μέσω των μαλλιών και έπρεπε να αφαιρεθεί με το κούρεμα των μαλλιών. Λόγω των «παραφυσικών δυνάμεών» τους, οι κουρείς έκαναν συχνά θρησκευτικές τελετές όπως γάμους και βαπτίσεις.

Οι κουρείς έκαναν επίσης ιατρικές επεμβάσεις και έγιναν γνωστοί για πράγματα όπως το τράβηγμα των δοντιών και το στήσιμο σπασμένων οστών!

Αναρωτηθήκατε ποτέ από πού προέρχεται το χρωματιστό κοντάρι του κουρέα; Πίσω στον Μεσαίωνα, όταν οι άνθρωποι επισκέπτονταν τον κουρέα τους για κούρεμα, ξύρισμα, τράβηγμα δοντιών. Καθώς ήταν μάλλον συνηθισμένο να είσαι αναλφάβητος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι κουρείς χρειάζονταν έναν τρόπο για να διαφημίσουν τις «ιατρικές» υπηρεσίες τους. Κι έτσι, γεννήθηκε ο χρωματιστός στύλος του κουρέα. Το κόκκινο σήμαινε το αίμα, το λευκό αντιπροσώπευε ιατρικούς επιδέσμους και το μπλε λέγεται ότι σημαίνει μη οξυγονωμένο αίμα. Ακόμη και η καθοδική σπείρα είχε νόημα, σήμαινε την αορτική ροή του αίματος καθώς ρέει προς τα κάτω μέσα στο σώμα.

Μόλις το 1745 πέρασε ένα νομοσχέδιο που απαγόρευε στους κουρείς τις χειρουργικές επεμβάσεις. Το κοντάρι δεν εξαφανίστηκε. Αντίθετα, έφτασε να αντιπροσωπεύει τις υπηρεσίες περιποίησης που εκτελούνται από κουρείς. πέρασε ένα νομοσχέδιο που απαγόρευε στους κουρείς τις χειρουργικές επεμβάσεις. Το κοντάρι δεν εξαφανίστηκε. Αντίθετα, έφτασε να αντιπροσωπεύει τις υπηρεσίες περιποίησης που εκτελούνται από κουρείς.

Αλήθεια γνωρίζετε πως γίνεται το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΝΤΡΑ ΞΥΡΙΣΜΑ;  Άνδρες όλων των ηλικιών αναζητούν το κλασικό κόντρα ξύρισμα της παλιάς σχολής παρά τους κινδύνους που συνεπάγεται. Ένα ανειδίκευτος barber μπορεί εύκολα να τραυματίσει κάποιον με ξυράφι οπότε θέλει μεγάλη προσοχή και τέχνη. Στις ΗΠΑ, το κόντρα ξύρισμα πρέπει να εκτελείται μόνο από αδειούχο κουρέα.

Ψήνεσαι για Σπουδές Barber;

Κάντο PRAXI!

Μάθε Περισσότερα Για τη Σχολή Κομμωτικής Και Barber Του ΙΕΚ PRAXIS
Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Κομμωτικής Και Barber Του ΙΕΚ PRAXIS

 

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US