Γραφιστική Τέχνη και Καλλιτεχνική Βιβλιοδεσία

Μια διαφορετική βόλτα στα Εξάρχεια – την ιστορική γειτονιά του βιβλίου – έκαναν οι καταρτιζόμενοι των τμημάτων Γραφιστικής του ΙΕΚ PRAXIS, για να γνωρίσουν από πρώτο χέρι την παραδοσιακή τέχνη της βιβλιοδεσίας και τους τεχνίτες της.

Γραφιστική Τέχνη και Καλλιτεχνική ΒιβλιοδεσίαΠροσκεκλημένοι από την ομάδα των βιβλιοδετών booklab8 και μαζί με τον καθηγητή τους και πρόεδρο της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας κο Δημήτρη Κανελλόπουλο, οι Γραφίστες του ΙΕΚ PRAXIS επισκέφτηκαν τα βιβλιοδετεία της περιοχής για να μάθουν πως λειτουργούν οι παραδοσιακές αυτές επιχειρήσεις και πως δένεται ένα βιβλίο σε όλα τα στάδια, εντρυφώντας στις διαφορετικές προσεγγίσεις του κάθε εξειδικευμένου βιβλιοδέτη.

Οι σπουδαστές ήρθαν σε επαφή με τα ειδικά μηχανήματα της βιβλιοδεσίας, τα εργαλεία, τα υλικά, παρατήρησαν πολλών ειδών δεμένα βιβλία, καθώς και εξειδικευμένες κατασκευές.

Η επίσκεψη αποτέλεσε μια πολύ καλή εμπειρία για να γνωρίσουν από κοντά το μεγάλο φάσμα εργασιών της χειροποίητης βιβλιοδεσίας, την ποιοτική δουλειά, τον σεβασμό στην ιστορία και τον συσχετισμό του εξωφύλλου με το περιεχόμενο του κάθε βιβλίου, την καλλιτεχνική προσέγγιση του κάθε βιβλιοδέτη.

 

Στο ΙΕΚ PRAXIS η ειδικότητα ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ προσφέρεται σε υπερσύγχρονα εργαστήρια και εξοπλισμό, με εκπαιδευτές υψηλής εξειδίκευσης, με πλούσιες έξτρα παροχές, έμφαση στην πρακτική άσκηση και στην ηλεκτρονική σχεδίαση και τα πιο ανταγωνιστικά δίδακτρα.

 

Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Γραφιστικης του ΙΕΚ PRAXIS

Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Γραφιστικής του ΙΕΚ PRAXIS

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Περιοχή ενδιαφέροντος
    X
    CONTACT US